SB Hoofdklasse

Onze Gezellen versterkt zich met buitenlandse pitchers

Foto: Renata Jansen

Onze Gezellen versterkt zich met buitenlandse pitchers

Onze Gezellen heeft twee buitenlandse pitchers aan het roster toegevoegd voor het komende Hoofdklasse-seizoen, dat begint op zaterdag 16 april. De Amerikaanse Maranda Jimenez en de Australische Zali Summers zullen zich ergens in april of mei bij de ploeg voegen. De komst werd vorige week bevestigd in een publicatie op de website van het Haarlems Dagblad.

Tekst: Marco Stoovelaar

De 23-jarige rechtshandige pitcher Maranda Jimenez, die ook inzetbaar is in het infield, zal waarschijnlijk vanaf ergens in mei voor Onze Gezellen uitkomen. Ze speelt momenteel voor Great Dames, het softbalteam van de University of Albany. Daar is de voormalige catcher Kate Gentile sinds 2017 de Assistent Coach. Kate Gentile speelde in zowel de hoogste Italiaanse als Nederlandse competitie. Na zes seizoenen (2004-2009) in Italië te hebben gespeeld (waar ze ook in de Italiaanse Nationale Ploeg uitkwam) voor Nuoro speelde Kate Gentile in vijf Hoofdklasse-seizoenen (2010-2014) voor Terrasvogels, dat na afloop van het seizoen 2020 samenging met Onze Gezellen. Daarna was ze de Battery Coach van het Hoofdklasse-team van Olympia Haarlem in 2016 en 2017.

In het huidige college-seizoen gooide Jimenez tot nu toe in drie wedstrijden en is 2-1 met 14 strikeouts in 15 1/3 gegooide innings.

In het college-seizoen 2021 schakelde Maranda Jimenez 50 slagvrouwen uit in 55 1/3 inning. Ze sloeg toen .320 met 33 honkslagen, waaronder vijf homeruns (één grand slam) en had 20 binnengeslagen punten.

In het seizoen 2019 gooide de rechtshander een No-Hitter en homerde tweemaal. In 2018 werd ze gekozen in het America East All-Tournament Team en kwam tot 10 overwinningen en 65 strikeouts.

De 19-jarige rechtshandige pitcher Zali Summers, die ook in het outfield kan spelenn, wordt eind april in Haarlem verwacht. Zij speelt voor Brisbane Panthers, van wie het thuisveld Downey Park momenteel onbespeelbaar is vanwege de zware overstromingen in de voorbije weken in de staat Queensland.

Als pitcher voor het softbalteam van Clontarf Beach State High School in Redcliffe (Queensland) reisde ze met het vertegenwoordigende team van Queensland naar Japan in augustus-september 2019. Daar was de ploeg te gast van de Kochi Softball Association. In Japan trainde Queensland en speelde wedstrijden tegen High School-teams.

Zali Summers gooit ook voor het Nationale Under-21 Team van Australië.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse