HB Hoofdklasse

Nick Hey: “Wij gaan met RCH voor een plek bij de top-6”

Nick Hey: “Wij gaan met RCH voor een plek bij de top-6”

De Hoofdklasse bestaat dit seizoen uit negen teams. RCH is als promovendus de nieuwkomer en met rookie hoofdcoach Nick Hey willen zij voor verrassingen zorgen! Hey blikt in dit interview vooruit op het nieuwe seizoen.

“Je zal dit wel vaker hebben gehoord, maar over het algemeen is ons winterprogramma zonder noemenswaardige problemen verlopen.  Toen we de zaal niet in konden, hebben we veel buiten getraind. Op het moment – na 26 januari – dat het wel weer kon, zijn we de zaal in gegaan en hebben we bij mooi weer lekker de buitenlucht weer opgezocht.”

Australische versterking

“Omdat we bij de start van de competitie nog niet over alle spelers kunnen beschikken, heb ik bij het bestuur aangedrongen op versterking en dat is gelukt. We hebben Lochlan Southee en Jeremy Young nu bij het team. Daarmee hebben we vanaf de start van de competitie voldoende armen om de tegenstanders goed partij te kunnen geven.”

“Onze spelers die nu op College zitten, verwacht ik in de loop van de maand mei weer in Nederland. Zij sluiten dan direct aan totdat zij weer terug moeten. Die momenten kunnen verschillen – is afhankelijk van de eisen van de school – dus ik kan slechts hopen dat ze lang kunnen blijven.”

Het doel voor de competitie van dit jaar

“Eerst gingen de ideeën niet verder dan dat we in elk geval geen laatste wilden worden. Dat is intussen bijgesteld. Wij gaan dit jaar voor een plek bij de top-6 van de ranglijst. Dan spelen we tegen de topteams van de Hoofdklasse. Zowel voor de spelers als voor de fans wel zo leuk.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse