HB Hoofdklasse

Kevin Weijgertse (DSS/Kinheim): “Dit jaar is deelname aan de play-offs ons doel”

Kevin Weijgertse (DSS/Kinheim): “Dit jaar is deelname aan de play-offs ons doel”

Kevin Weijgertse, oud-speler van onder meer Kinheim, L&D Amsterdam en HCAW, maakt bij DSS/Kinheim dit jaar zijn debuut als assistent coach van Michael Crouwel. Voor Honkbalsoftbal.nl blikt hij vooruit op het nieuwe seizoen, dat op 7 april van start gaat.

“Het winterprogramma hebben we goed kunnen afwerken. Gelukkig waren de beperkingen door COVID-19 niet zo ernstig als vorig jaar. Ondertussen zitten we al volop in de oefenwedstrijden.”

“Over het algemeen is de selectie de wintermaanden goed doorgekomen.  Momenteel zijn Dorian Lippens, Moreno Vork en Marcel Tolenaars nog niet hersteld van een blessure. Bij twee van de drie (Lippens en Vork) zal het herstel naar verwachting vóór de start van de competitie zijn voltooid. Bij Tolenaars is het probleem complexer. Hoewel we natuurlijk hopen dat het herstel sneller verloopt, houden we er rekening mee dat hij dit hele seizoen niet in actie zal kunnen komen. We gaan dus hoe dan ook met een niet-complete selectie aan het nieuwe seizoen gaan beginnen. Gelukkig hebben we de beschikking over veel jonge en talentvolle spelers om dit op te lossen.”

Veel jong talent in de selectie

“Zoals gezegd, hebben we veel jong talent in de selectie. Aan de ene kant is dat natuurlijk helemaal geweldig, maar die zitten ook bijna allemaal op College. Die komen dan pas medio mei terug naar Nederland. Hoe lang ze dan met ons kunnen meedoen, is ook niet helemaal zeker. Dat heeft alles te maken met de terugkomdata die zij meekrijgen van hun school.”

Het doel voor deze competitie

DSS/Kinheim is vorig jaar als vijfde geëindigd. Wij waren de beste van het rechter rijtje. dit jaar is meedoen aan de play-offs ons doel.”

De competitie begint voor DSS/Kinheim in het tweede weekend van april met een drieluik tegen Curaçao Neptunus.Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse