HB Hoofdklasse

“Voor Silicon Storks wordt 2022 een seizoen van uitdagingen”


Foto: © Robert Bos

“Voor Silicon Storks wordt 2022 een seizoen van uitdagingen”

Na het zware seizoen 2021, dat eindigde met degradatie uit de Hoofdklasse, kreeg Silicon Storks te maken met een enorme uittocht van spelers. Zowel de internationals als vrijwel alle andere spelers met Hoofdklasse-ervaring vertrokken.
De overige Hoofdklasseverenigingen toonden clementie met Storks, dat in een beslissende periode belangrijke spelers moest missen vanwege het WK U23, en stemden in met de toevoeging van de Hagenaars als negende Hoofdklasser.

In totaal vertrokken er 13 ervaren spelers en er kwamen zes betrekkelijk onervaren nieuwelingen voor in de plaats. Voor coach Eugene Henson, die wel op zijn post bleef, zat er niets anders op dan voor de derde maal aan de opbouw van een nieuw team te beginnen.

Hij blikt vooruit op het nieuwe seizoen. De eerste tegenstander voor Silicon Storks is RCH/ Memorie Sieraden uit Heemstede.

Hoe is de voorbereiding naar de nieuwe competitie verlopen?

“Een lastig verhaal, als je op zo’n manier moet beginnen. Maar, we zijn op de goede weg. We hebben nog een paar weken om de puntjes op de i te zetten.”

Veel van de andere teams gaan van start met een nog niet-volledige selectie. Hoe is dat bij jullie?

“Ondanks die grote uittocht na afloop van het vorige seizoen, hebben we alweer een redelijk team draaien. Daar komt op een later moment nog versterking bij – er komen nog drie spelers. Op het moment dat wij compleet zijn, zullen wij veel tegenstanders goed partij kunnen geven.”

Hoe kijk je zelf tegen de nieuwe competitie aan?

“Ik ga mij niet uitspreken over een positie op de ranglijst als de competitie voorbij is. Voor Silicon Storks wordt het een seizoen van uitdagingen. Zolang we die maar niet uit de weg gaan, dan zijn we al een heel eind in de goede richting.”

“Op het moment dat we het team goed hebben draaien en er komen resultaten, dan hoop ik dat we de gelegenheid krijgen om het team bij elkaar te houden. We gaan nu voor een derde maal met een nieuw team aan de slag. En het zou toch heel vervelend zijn als mijn collega-coaches en ik het team klaarstomen en de uitblinkers vervolgens aan het einde van het seizoen weer vertrekken.”

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse