Ronald Jaarsma in actie als assitent-coach bij L&D Amsterdam.

HB Hoofdklasse

Voor L&D Amsterdam is de European Champions Cup dit jaar prioriteit één


Foto: © Rob Jelsma

Voor L&D Amsterdam is de European Champions Cup dit jaar prioriteit één

Ronald Jaarsma maakte deze winter de overstap naar L&D Amsterdam, nadat er bij Curaçao Neptunus was besloten dat zij een andere weg in zouden slaan met een nieuwe hoofdcoach. Jaarsma keert daarmee terug bij de club waar hij eerder al een aantal seizoenen assistent was van Charles Urbanus. Nu staat hij zelf aan het roer bij de Amsterdammers en blikt hij vooruit op het nieuwe seizoen.

“De eerste weken van het nieuwe seizoen hebben we vooral in de verdediging wat uitdagingen. Voor zover we dat nu kunnen overzien, zijn Tom de Blok en Mike Groen nog niet voldoende hersteld van hun blessures om vanaf dag één van de competitie direct te worden ingezet. Dat is een tegenvaller, maar daar zullen we zo goed mogelijk mee omgaan. Het is dan bij uitstek ook een goed moment om de jeugd een kans te geven.”

Landskampioenschap of Europa Cup?

“Die volgorde wil ik eigenlijk omdraaien. In het nieuwe seizoen is de European Champions Cup voor ons het belangrijkste. De landstitel is natuurlijk ook belangrijk, maar die hebben we al tweemaal achter elkaar gewonnen. Dan kan het eigenlijk alleen maar minder.”

Is de selectie verder compleet?

“In de loop van de maand april hopen we Martis, Schoop en Loopstok weer te kunnen begroeten. Medio mei komen ook de mannen terug die nu op College zitten in de Verenigde Staten. Hoelang zij kunnen blijven is afhankelijk van de terugkeerdata die zij meekrijgen van hun school.”

Voor L&D Amsterdam begint de competitie met een drieluik tegen promovendus RCH Memorie Sieraden.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse