HB Hoofdklasse

HCAW wint veertigste editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Foto: DFotografie

HCAW wint veertigste editie I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Het HCAW van rookie manager Danny Rombley heeft afgelopen weekend het eigen I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi gewonnen. In de finale waren de Bussumers in de Vallei te sterk voor Curaçao Neptunus.

Traditiegetrouw spelen de nummers één tot en met vier van de Hoofdklasse van het voorgaande seizoen in de laatste week van de oefenperiode het Urbanustoernooi. Voorheen werden alle wedstrijden in Bussum gespeeld, maar sinds 2020 is daar vanwege corona een wijziging in gekomen en krijgen alle deelnemende teams nu de kans om een thuiswedstrijd te spelen.

Vanwege het slechte weer werd de eerste speelronde van donderdag helaas afgelast. Dat zorgde ervoor dat de zaterdagwedstrijden fungeerden als een halve finale. Daarin stonden in Rotterdam Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam tegenover elkaar in een rematch van de Holland Series. Voor Neptunus startte de van Amsterdam overgekomen Juan Carlos Sulbaran, terwijl bij Amsterdam voormalig Storks-werper Nelmerson Angela de start kreeg. Sulbaran slaagde er in zijn vier innings in om zijn oud-teamgenoten in toom te houden en zag zijn slagploeg een ruime voorsprong nemen.

De Rotterdammers wonnen uiteindelijk met 10-3. HCAW plaatste zich zaterdag ten koste van Twins Oosterhout voor de finale. In een spannende wedstrijd werd een doorgeschoten bal bij een 2-2 stand in de negende inning het beslissende moment. HCAW won met 3-2 en nam het op zondag in de finale op tegen Neptunus.

Daarin nam een andere Neptunus werper het op tegen zijn oude ploeg. Kaj Timmermans startte voor de Rotterdammers en nam het op tegen Dennis Burgersdijk, die in de eerste inning een honkslag tegenkreeg van Neptunus-aanwinst Jiandido Tromp en één punt moest incasseren, maar in zijn vijf innings verder nauwelijks nog in de problemen kwam.

HCAW zette in de middle innings een aantal scoringskansen met twee uit om in vijf runs om zo de wedstrijd en het toernooi naar zich toe te trekken. Rookie Stijn van der Schaaf, die vorig jaar als closer de laatste nul maakte voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens het gewonnen EK, was ook deze keer de werper die de laatste nul maakte. Zo kroonde HCAW zich in de veertigste editie voor de tiende keer de winnaar van het Urbanustoernooi. In de strijd om de derde plaats versloeg Twins Oosterhout op zondag L&D Amsterdam.

Opening Night

Elders won Quick Amersfoort de laatste oefenwedstrijd voor de competitie van RCH Memorie Sieraden (7-6), nadat zij een week eerder in Haarlem het Wim Oosterhof Toernooi wonnen, door onder meer DSS/Kinheim en Twins Oosterhout te verslaan.

DSS/Kinheim, de nummer vijf van 2021, versloeg in België op zaterdag de Belgisch kampioen Hoboken Pioneers, maar werd op zondag nipt verslagen.

Op donderdagavond gaat de Honkbal Hoofdklasse van start. Op Opening Night staan er gelijk vier wedstrijden op het programma. Om 19.30 uur worden gespeeld:

Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim
HCAW – Hoofddorp Pioniers
L&D Amsterdam – RCH Memorie Sieraden
Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Storks is in het eerste weekend als negende ploeg nog vrij. Deze wedstrijden bekijk je uiteraard allemaal live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse