SB Hoofdklasse

Olympia Haarlem wint Mastenbroektoernooi

Foto: ESF

Olympia Haarlem wint Mastenbroektoernooi

In Enschede heeft Olympia Haarlem dit weekend het Mastenbroektoernooi gewonnen. De Haarlemse ploeg versloeg in de finale het Tsjechische SK Joudrs met 7-0 (4 innings). Host Tex Town Tigers eindigde op de vierde plaats, nadat de wedstrijd om het brons nipt werd verloren van de Duitse nationale ploeg.

Ook Hoofdklasseploegen Roef!, Amsterdam Pirates en Onze Gezellen namen deel aan het Mastenbroektoernooi, maar speelden niet mee om de prijzen.

In de finale bleek werpster Lisa Hop ongenaakbaar. In vier innings kreeg zij geen punten tegen en kwam zij nauwelijks in de problemen. En ook aanvallend droeg zij haar steentje bij met twee honkslagen en een binnengeslagen punt. Jessie van Aalst (1), Franka Dijk (2) en Yindi Beekveldt (1) sloegen ook runs over de thuisplaat.

De samenvatting van de finale door SDTV zie je hieronder:

De Hoofdklasse begint op zaterdag 16 april. Voor dit tijd wordt onder meer in Haarlem nog het Jan de Wit Toernooi gespeeld, waaraan onder meer Hoofdklassers Olympia, Neptunus, Onze Gezellen, Amsterdam Pirates en Tex Town Tigers deelnemen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse