Spectaculaire Opening Night in Hoofdklasse

HB Hoofdklasse

Spectaculaire Opening Night in Hoofdklasse

Outfielder Kalian Sams kan zijn ogen niet geloven. (Foto: Louie Jay Sienders)

Slechts twee wedstrijden konden vanavond ondanks het weer doorgaan. Aan spektakel echter geen gebrek. Landskampioen L&D Amsterdam nam het op tegen promovendus RCH Memorie Sieraden. Op papier een groot krachtsverschil en daar leek het ook lang op, maar niets bleek uiteindelijk minder waar. In Oosterhout bleek Quick Amersfoort te sterk voor gastheer Twins.

L&D Amsterdam – RCH Memorie Sieraden

Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers. Starter Nelmerson Angela gooide zes innings en kreeg slechts één run tegen. Zijn slagploeg nam een zeer ruime 18-1 voorsprong en Angela leek op weg naar zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe team.

In de zevende inning liep het echter helemaal mis voor Amsterdam. Relievers Donny Breek, Connor Prins en Martin Kram gooiden samen 16(!) keer vier wijd en kregen ook nog eens acht honkslagen tegen. Goed voor een nieuw Hoofdklasse record van 23 runs in één slagbeurt.

Kenny Berkenbosch, die al jaren niet meer gepitcht heeft in de Hoofdklasse, kwam van het eerste honk naar de heuvel en kwam uiteindelijk uit de inning, die uiteindelijk meer dan een uur zou duren en waarin Amsterdamse werpers meer dan 100 pitches gooiden.

Jesse Aussems, jarenlang infielder voor L&D Amsterdam, kwam als emergency reliever op de heuvel in de vijfde inning en gooide uiteindelijk 2.1 scoreless innings en pakte zijn eerste win. Een historische wedstrijd in Amsterdam vanavond dus met niet alleen de slagbeurt met de meeste runs ooit, maar ook de grootste comeback ooit in de historie van de Honkbal Hoofdklasse.

Box Score

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Twins nam in de Home Opener op donderdagavond in de tweede inning een 2-0 voorsprong dankzij RBI van Urving Kemp en Jerzy van Gool. Dat waren echter de enige runs die debuterend starter Johnaickel Acosta in zes innings op zou geven.

Een inning later zorgde aanwinst Rodney Daal met een two-run double in het linksveld voor de gelijkmaker. Op het werpen van starter Koen Postelmans zorgden een hit by pitch, een honkslag en een velders keus in de vierde inning voor lopers op het eerste en tweede honk met twee uit. Alex Madera, de korte stop die overkwam van de Central Missouri Mules (college), zette zijn ploeg met een driehonkslag op een 4-2 voorsprong en kon op een wilde worp zelfs het vijfde Amersfoortse punt scoren.

Vier runs in de zevende inning zorgden voor een 9-2 voorsprong, die dankzij de curfew-regel aan het eind van de zevende inning als eindstand op het scorebord stond.

Box Score

Het programma voor de komende dagen:

Vrijdag 8 april:
Curaçao Neptunus – DSS/Kinheim
HCAW – Hoofddorp Pioniers (in Hoofddorp)

Zaterdag 9 april:
RCH Memorie Sieraden – L&D Amsterdam
Quick Amersfoort – Twins Oosterhout
DSS/Kinheim – Curaçao Neptunus
Hoofddorp Pioniers – HCAW

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse