SB Hoofdklasse

Olympia Haarlem wint ook Jan de Wit Toernooi

Archieffoto: Fred Versluis

Olympia Haarlem wint ook Jan de Wit Toernooi

Nadat Olympia Haarlem vorige week het Mastenbroektoernooi won in Enschede heeft de regerend landskampioen een week voor de start van het nieuwe seizoen ook het eigen Jan de Wint Toernooi gewonnen. In de finale werd Tex Town Tigers met 6-2 verslagen.

In een internationaal deelnemersveld speelden naast Olympia en TTT ook Hoofdklassers Amsterdam Pirates, Neptunus en Onze Gezellen op het Jan de Wit Toernooi. In de finale stonden dus Olympia en Tex Town Tigers tegenover elkaar. Dankzij een RBI van Lizzie Clarijs en een solo homerun van Laura Wissink nam TTT een vroege voorsprong, maar al in de gelijkmakende tweede slagbeurt bracht Brenda Beers Olympia Haarlem met een 2-run homerun al op een 3-2 voorsprong. Een inning later werd de voorsprong zelfs uitgebouwd tot 6-2 en daarmee stond de einduitslag al vroeg op het scorebord.

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale, gemaakt door SDTV:

De Hoofdklasse begint in het paasweekend met een dubbele speelronde. Zowel op zaterdag als op maandag (tweede paasdag) worden er wedstrijden gespeeld.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse