HB Hoofdklasse

HCAW en Twins winnen inhaalwedstrijden

HCAW en Twins winnen inhaalwedstrijden

Op dinsdagavond stonden er dankzij het koude en natte weer in het eerste weekend van het nieuwe Hoofdklasseseizoen twee wedstrijden op het programma. HCAW versloeg Hoofddorp Pioniers dankzij vijf RBI van Jeandro Tromp en Twins Oosterhout versloeg Quick Amersfoort dankzij een ijzersterke Simon Gross en een homerun van Jason Halman.

HCAW – Hoofddorp Pioniers

HCAW speelde deze thuiswedstrijd in Hoofddorp, omdat de verlichting in Bussum momenteel niet werkt. Deze switch leek in de eerste inning direct goed uit te pakken voor HCAW, dat profiteerde van controleproblemen van Pioniers starter Nick Winkel. Met één uit en volle honken dankzij drie vrije lopen sloeg Jeandro Tromp een 2-run single naar het rechtsveld. Kevin Dirksen scoorde snel daarna op een wilde worp de 3-0.

In de tweede inning waren de rollen omgedraaid. HCAW starter Gio de Graauw liet de honken met nul uit vol lopen dankzij drie vrije lopen. Hoofddorp gebruikte de extra nul die zij ten opzichte van HCAW hadden ook om een extra run te scoren. Roy Winkel sloeg een 2-run single, Jorrit Penseel scoorde de gelijkmaker op een doorgeschoten bal en Raul Jacobs zette Pioniers op voorsprong met een RBI-single.

Jeandro Tromp trok de stand met zijn tweede honkslag van de dag in de derde inning weer gelijk. Op zijn tweehonkslag kon Quintin de Cuba over de thuisplaat komen. Jasper Elfrink had het werpen voor HCAW inmiddels overgenomen van de Graauw en de jeugdinternational schonk zijn slagploeg met vier shutout innings de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

De man van de wedstrijd werd Jeandro Tromp, die bij een 5-4 voorsprong zijn vierde en vijfde RBI van de wedstrijd pakte met zijn tweede two-run single van de dag. Het bleek de winnende honkslag, want het gaf de Bussummers net genoeg marge om de 7th inning rally van Pioniers te overleven.

Na twee honkslagen (Raul Jacobs en Duco Nuijten) en een double steal besloot manager Rombley om Oliver van der Wijst-Severino opzettelijk vier wijd te geven. Een riskante beslissing, waarmee hij het gelijkmakende punt op het honk zette met nul uit. De beslissing leek verkeerd uit te pakken toen Jeldwin Orman een tweehonkslag naar het linksveld sloeg. Jacobs en Nuijten scoorden makkelijk, maar van der Wijst-Severino werd met nul uit naar thuis gestuurd en sneuvelde voor hij kon scoren. De dreiging in deze inning werd in dezelfde play beëindigd, want ook Jeldwin Orman werd op het derde honk uitgetikt.

Na acht innings, waarin niet meer gescoord werd, stond er een 7-6 overwinning voor HCAW op het scorebord.

Box Score

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

In de rubber game van deze serie gingen beide teams lang gelijk op. In de eerste inning scoorden beide teams één run. Arthur Bonevacia sloeg met zijn grondbal Rayshelon Carolina (walk) over de thuisplaat. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg openingsslagman Alex Madera een honkslag. Via twee veldfouten schoof hij op naar het derde honk en op de sac fly van Taylor Clemensia kon hij vervolgens de gelijkmaker scoren.

De honkslag van Madera zou de enige honkslag zijn die starter Simon Gross in zijn zeven innings toestond. Gross gooide bovendien twaalf keer drie slag, maar zag dat zijn eigen slagploeg het tegelijkertijd lastig had met de worpen van zijn landgenoot Kevin Schnorbach. Pas toen die van de heuvel verdwenen was, brak Twins de wedstrijd in de late innings open.

Daarvoor had het in de zesde inning wel schijn nodig van reliever Jan-Willem Geerts met een loper op drie. Een sac fly van Bonevacia maakte het in dezelfde slagbeurt 3-1. In de zevende en achtste inning zorgden onder meer een RBI-triple van Jarreau Martina en een 2-run homerun van Jason Halman ervoor dat Twins uiteindelijk uitliep naar een ruime 9-1 overwinning.

Box Score

De samenvattingen van dit weekend komen vandaag en morgen online op Honkbalsoftbal.tv. De samenvatting van L&D Amsterdam – RCH en Twins Oosterhout – Quick Amersfoort staan al online.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse