HB Hoofdklasse

Twee gelijke spelen in de Hoofdklasse

Foto: © Jan Kruijdenberg

Twee gelijke spelen in de Hoofdklasse

Op donderdagavond startte de tweede speelronde van de Honkbal Hoofdklasse opvallend genoeg met twee gelijke spelen. Zowel L&D Amsterdam en Quick Amersfoort als Hoofddorp Pioniers en Twins Oosterhout speelden gelijk. Elders wonnen HCAW en Storks hun wedstrijden.

Quick Amersfoort – L&D Amsterdam

Na twee snelle innings werd de wedstrijd in de derde inning opengebroken. Rachid Engelhardt zette L&D Amsterdam met een RBI-single op een 1-0 voorsprong, maar in de gelijkmakende slagbeurt sloeg Quick in eigen huis genadeloos toe. Op het werpen van reliever Entwin Reigina scoorde Quick op vijf honkslagen en twee keer vier wijd zes runs. Het hoogtepunt van de rally? De two-run homerun van Taylor Clemensia.

Mede dankzij twee RBI-doubles van Roelie Henrique keerde Amsterdam terug in de wedstrijd. Na drie runs in de vierde en twee in de vijfde slagbeurt stond het 6-6. Ibrahin Redan zette Quick direct weer op voorsprong met zijn solo homerun en een inning later vergrootte Rodney Daal de marge naar twee met zijn RBI-single.

Die marge bleek voor de Amersfoorters niet genoeg. Reliever Jack Wagner had controleproblemen en gooide drie keer vier wijd en moest twee punten incasseren op wilde worpen. In het restant van de wedstrijd kwamen de relievers Shairon Martis (L&D Amsterdam) en Maverich Lourens en Jasper Popken (Quick Amersfoort) nauwelijks nog in de problemen en zo stond er na 9 innings (en 22.30 uur – curfew) een 8-8 eindstand op het scorebord.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Het tweede gelijkspel van de avond was minder puntrijk, hoewel dat er na één inning niet naar uitzag. De gasten uit Oosterhout namen de voorsprong op een sac fly van Arthur Bonevacia en Pioniers sloeg direct terug toen Jeldwin Orman met zijn single Oliver van der Wijst Severino over de thuisplaat sloeg voor de gelijkmaker. Starters Meyer (Pioniers) en Postelmans (Twins) hielden de schade hierna echter beperkt.

Toch lukte het Shurman Marlin in de vierde inning om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Met zijn eerste homerun van het jaar (solo) bracht hij de stand op 1-2. In de zesde inning kreeg Twins een grote kans om die voorsprong uit te breiden. Marlin, Jason Halman en Mick Vos sloegen elke een honkslag en met nul uit waren de honken vol. Via een twee vangballen en een strikeout kwam Benjamin Meyer toch ongeschonden uit de inning.

In de gelijkmakende slabgeurt sloeg Van der Wijst Severino een leadoff double en op de honkslag van Orman schoof hij naar het derde honk. Reliever Finn Kops zag zijn eerste tegenstander Mark Smit de bal in een dubbelspel slaan, maar daarop kwam wel de gelijkmaker over de thuisplaat.

In het restant van de wedstrijd was het vooral Twins dat nog aandrong, maar op het werpen van reliever Nathan Diaby kwam het niet meer tot scoren. Daar kwamen ze in de zevende inning nog wel heel erg dichtbij, maar met twee uit kon Arthur Bonevacia niet scoren op de single van Marlin. Hij werd uitgegooid op thuis.

Voor Twins maakte Igami Chikari zijn debuut. Samen met Kops en Raf Cocu hield hij Pioniers van scoren en zo stond er bij het verstrijken van de curfew een 2-2 eindstand op het scorebord.

Box Score

DSS/Kinheim – HCAW

In Haarlem ging DSS/Kinheim op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Daar stak HCAW, dat al drie keer won, in de vorm van Quintin de Cuba echter een stokje voor. De linkshandige slugger sloeg een pitch van de tot dan toe sterk gooiende Nick Boxelaar over het rechtsveldhek voor een 2-run homerun.

Op het werpen van Jim Ploeger kreeg DSS/Kinheim een aantal kansen om te scoren, maar de oud-international gooide er dan telkens een schepje bovenop, waardoor hij zes innings lang de nul wist te houden. In de zevende inning brak HCAW de wedstrijd definitief over. RBI-singles van Jair van Borkulo en Jules Cremer en een RBI-groundout van Max Draijer zorgden voor vier runs.

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Koen Halderman een 2-run double en leek DSS/Kinheim nog terug te komen in de wedstrijd, maar manager Rombley besloot bij HCAW zijn aas Lars Huijer in relief te brengen en die maakte snel een einde aan de Haarlemse dreiging en hoop op een overwinning. HCAW won met 6-2.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – Storks

RCH Memorie Sieraden verraste op Opening Night vriend en vijand met een historische comeback tegen L&D Amsterdam en leek ook een week later hard op weg naar een geslaagde comeback. Storks nam in de eerste innings via RBI-singles van Raybently Mercalina, Sigmar Eustacia en Kevin van Veen een 0-3 voorsprong.

In de vijfde inning kwam RCH terug. Mede dankzij een RBI-double van Ties van der Beeke werd het 4-3. RCH starter Lochlan Southee kon de voorsprong echter niet vasthouden. Een wilde worp, een RBI-double van Kevin van Veen en een veldfout gaven Storks drie runs en een 4-6 voorsprong.

Die voorsprong groeide naar 4-8 in de eerste helft van de negende inning. RCH leek opnieuw bezig aan een comeback toen er met nul uit in de gelijkmakende slagbeurt nog twee runs gescoord werden, maar reliever Kevin van Veen schakelde de volgende drie slagmannen op rij uit en pakte zijn eerste win van het seizoen.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse