HB Hoofdklasse

Topteams overtuigend naar zege op donderdagavond

Foto: Saychees Photography

Topteams overtuigend naar zege op donderdagavond

De top 4 van de Honkbal Hoofdklasse van 2022 boekte op donderdagavond stuk voor stuk een overtuigende zege. Op alle vlakken waren zij duidelijk de meerdere van hun tegenstanders en zo vormen zij in de derde speelronde van het seizoen opnieuw de top 4 van de Hoofdklasse.

HCAW – Quick Amersfoort

Een overtuigende overwinning leek er in Amersfoort lange tijd niet in te zitten. Zowel HCAW, sac fly van Kevin Dirksen, als Quick Amersfoort, RBI-single van Taylor Clemensia, scoorde één run in de eerste inning. Maar beide starting pitchers hadden de slagploeg van de tegenstander in de daaropvolgende innings volledig onder controle.

In de zevende inning pas pakte HCAW de voorsprong. Quick starter Johnaikel Acosta, die in deze wedstrijd slechts één honkslag tegen kreeg, had de hele wedstrijd moeite met zijn controle, maar dat werd door HCAW pas laat in de wedstrijd bestraft. Twee vrije lopen en een slecht verwerkte sacrifice bunt zorgden voor volle honken. Een nieuwe vrije loop (Kevin Dirksen) en een sac fly van Jair van Borkulo gaven de Bussummers een 1-3 voorsprong. Dat was genoeg voor HCAW starter Lars Huijer, die vandaag in zijn eerste start van het jaar 8 innings gooide en slechts één run tegenkreeg op drie honkslagen.

In de late innings liep HCAW nog uit naar een 6-1 overwinning, waardoor het na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen bovenaan staat.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – Twins Oosterhout

De wedstrijd in Heemstede kende een vergelijkbaar verloop. Starters Lochlan Southee en Koen Postelmans hielden vijf innings lang de nul, maar Twins Oosterhout brak in de zesde inning de ban. Daarvoor kreeg het de nodige hulp van de RCH defensie. Jason Halman kwam als openingsslagman op het honk door een veldfout en kon even later scoren op een nieuwe veldfout, gemaakt op een klap van Urving Kemp. Kemp kon dankzij een velders keus van Luuk Visser vervolgens de 0-2 scoren.

In het restant van de wedstrijd liep Twins via een aantal onconventionele runs (een bases loaded walk, een nieuwe veldfout en een run scoring double play) uit naar een 0-6 zege.

Box Score

Storks – L&D Amsterdam

In Rotterdam kwam Storks in zijn thuiswedstrijd nog verrassend op een 1-0 voorsprong tegen de titelverdediger. Op het werpen van Connor Prins sloeg Edvin Yrausquin een RBI-double. In de derde inning trok Rachid Engelhardt de stand gelijk toen hij met zijn honkslag Raphael Smeenk over de thuisplaat sloeg.

Het verschil in de wedstrijd werd in de vierde inning gemaakt toen Amsterdam op drie honkslagen zeven runs scoorde. Vijf vrije lopen, twee errors en een hit by pitch hielpen de Amsterdammers op gang en onder meer Luca Pastor en opnieuw Rachid Engelhardt haalden de trekker over met RBI-hits. Relievers Roland Laurens (3 IP, 2 H) en Shurensley Daantji (1 IP, 1 H) kwamen niet meer in de problemen, terwijl de slagploeg uitliep naar 13-1 in acht innings.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus

Curaçao Neptunus had dankzij het oneven aantal teams in de Hoofdklasse van dit jaar een week vrij in speelronde twee en leek aanvankelijk wat roestig. Op het werpen van starter Juan Carlos Sulbaran pakte Pioniers in de eerste inning een 1-0 voorsprong toen Duco Nuijten thuis stal toen Neptunus de derde nul probeerde te maken op de steelpoging van Jeldwin Orman op het tweede honk, maar faalde.

Maar dankzij RBI-singles van Greg Muller, Jiandido Tromp en de van een blessure teruggekeerde Stijn van der Meer stond het in de tweede inning al 1-5. Sulbaran gooide uiteindelijk zes sterke innings, waarin Hoofddorp niet verder kwam dan één onverdiend punt. Met een 1-6 tussenstand maakte Neptunus in de vijfde inning optimaal gebruikt van vier Hoofddorpse veldfouten. De Rotterdammers scoorden zes runs en liepen uit naar een onoverbrugbare 1-12 voorsprong.

In de zevende inning sloegen rookies Jayden Mohamed en Faas Sluijter beiden een RBI-single om de 1-14 einduitslag op het scorebord te zetten.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse