HB Hoofdklasse

HCAW verbreekt clubrecord voor langste winstreeks vanaf de start van het seizoen

Foto: Alfred Cop Fotografie

HCAW verbreekt clubrecord voor langste winstreeks vanaf de start van het seizoen

Wederom leek het erop dat net zoals op donderdagavond, alle teams uit de top vier zaken op orde zouden zetten. Op zondag wist nieuwkomer in de Hoofdklasse, RCH Memorie Sieraden echter voor een verrassing te zorgen. HCAW boekte respectievelijk de achtste en negende overwinning op rij en verbrak daarmee het eigen clubrecord voor meeste overwinningen op rij vanaf de start van het seizoen.

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers

Op zaterdag stond in Rotterdam Curaçao Neptunus tegenover Hoofddorp Pioniers en lang leek het erop dat de ploeg uit Hoofddorp met de overwinning naar huis zou gaan. Startend werper voor de Pioniers, T’saun Martina had een goede dag op de heuvel en wist in zeven innings de sterke Rotterdamse slagploeg tot slechts vijf honkslagen en nul punten te houden. De Hoofddorpse bullpen kon het goede werpen van Martina overigens niet vervolgen en in de achtste inning kregen zij twaalf runs tegen, de vijf gescoorde runs van Hoofddorp konden daar niet tegenop. Voor Neptunus klaarden Kaj Timmermans (6 innings) en Kevin Kelly (3 innings) samen de klus. De einduitslag was 5-12 in het voordeel van Curaçao Neptunus. De goede dag van Olivier van der Wijst aan slag met twee honkslagen, waaronder een homerun, mocht dus niet baten voor Pioniers.

In de derde wedstrijd van de serie was het een stuk minder spannend. In zeven innings scoorde Neptunus dertien runs tegen slechts drie runs voor Pioniers. Op de heuvel voor Neptunus gooide Misja Harcksen zes innings en verdiende de win, de laatste inning werd door Brandon Herbold gegooid. Bij Pioniers waren het Yassir Lachkar, Nick Winkel en Nathan Diaby die de heuvel betraden. Stijn van der Meer blonk uit aan de kant van de Rotterdammers met drie honkslagen en vier RBI. Neptunus is nog steeds ongeslagen, terwijl Pioniers na een gelijkspel vorig weekend nog steeds op zoek is naar hun eerste overwinning dit seizoen.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – HCAW

In Bussum vond op zaterdag het duel tussen Quick Amersfoort en HCAW plaats. Dennis Burgersdijk was voor HCAW wederom oppermachtig op de heuvel. Hij gooide een complete game waarin hij slechts 92 pitches nodig had. Hij gooide elf keer drie slag en kreeg slechts zes honkslagen tegen die twee runs voor Quick Amersfoort opleverden. De Bussumse slagploeg werd vooruit getrokken door lead-off slagman Brendly Martina die drie hits sloeg en drie runs scoorde op zaterdag. Nathan Berkel sloeg zijn tweede homerun van het seizoen en droeg daarmee ook bij aan de zes gescoorde runs door HCAW. De einduitslag was 3-6.

Net als in de series tussen Pioniers en Neptunus, was het ook tussen Quick en HCAW op zaterdag spannend en was dit op zondag niet het geval. HCAW wist de ongeslagen koppositie in de Hoofdklasse vast te houden met een 12-0 overwinning op zondag. De pitching van HCAW was wederom goed, onder leiding van Gio de Graauw die in vijf innings een win verdiende. Ruben Dekker en Jasper Elfrink volgde hem op door beide een inning te gooien. Quintin de Cuba zorgde voor het aanvallende hoogtepunt van de wedstrijd met zijn 3-run homerun in de vierde inning.

Box score (zaterdag)
Box score (zondag)

Storks – L&D Amsterdam

Op zaterdag wist L&D Amsterdam in de achtste inning een mercy rule overwinning binnen te slepen. Nelmerson Angela (W) gooide zes innings waarin hij slechts één run tegen kreeg. Hij werd opgevolgd door Martin Kram die in de zevende en achtste inning geen punten meer tegen kreeg. Voor Storks was de derde inning een moeilijke inning op de heuvel. L&D Amsterdam wist in deze inning maar liefst zeven runs te scoren. Hierna bleek het voor Storks vrijwel onmogelijk om nog iets voor elkaar te krijgen op offensief gebied. Na acht innings was de score 1-11. Delano Selassa had met vier honkslagen een groot aandeel in de overwinning.

Ook in de derde wedstrijd was L&D Amsterdam veel te sterk voor Storks. De ploeg uit Amsterdam opende de score in de derde inning en kwam niet meer in de problemen. Storks wist in de eerste vijf innings op het werpen van winnende pitcher Shurensley Daantji nog wel zes honkslagen te slaan, maar wist geen honkloper over de thuisplaat te krijgen. Entwin Reigina en Shairon Martis gooide beiden twee innings vanuit de bullpen en kregen geen honkslagen meer tegen. Vijf Amsterdammers sloegen twee honkslagen, maar Denzel Richardson stak er bovenuit met 3 RBI en 3 gestolen honken.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

RCH Memorie Sieraden – Twins Oosterhout

Dit weekend speelde RCH Memorie Sieraden en Twins Oosterhout twee spannende wedstrijden. Op zaterdag trok de ploeg uit Oosterhout aan het langste eind, maar op zondag viel het kwartje de andere kant op.

Twins kwam op zaterdag vroeg op voorsprong, in de derde inning was de stand 0-5, dankzij twee RBI-doubles van Arthur Bonevacia. Maar RCH gaf niet op en maakte het nog erg spannend, in de achtste inning was de score ineens 4-5 toen Tilsaimy Melfor een 3-run homerun sloeg. Enrique Chevez en Igami Chikara gooide het slot erop in de laatste innings en hielden de score op 4-5 in het voordeel van Twins. Chikara verdiende zijn eerste save in de Hoofdklasse en Ryan Huntington die de wedstrijd startte kreeg slechts één honkslag tegen en verdiende de win.

Op zondag verhuisde de serie naar Heemstede en de thuisploeg trok, in een duel waarin de score laag bleef, aan het langste eind. Sebastian Kok, Finn Kragt, Lochlan Southee en Sven van de Sanden hielden de slagploeg van Twins tot slechts twee runs op drie honkslagen. Voor Twins, was de Japanse closer van zaterdag op zondag wat minder effectief. In twee innings krijg hij alle drie de punten tegen die RCH wist te scoren. Paris Aguilera Zayas sloeg de go-ahead run over de thuisplaat met een RBI-triple. De einduitslag was dus 2-3 en na deze spannende pot in Heemstede. Twins en RCH staan nu respectievelijk op de vierde en vijfde plaats in het klassement van de Hoofdklasse.

Box Score (zaterdag)
Box Score (
zondag)

De stand na drie speelronden:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse