HB Hoofdklasse

Eerste overwinning van het seizoen voor DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers

Nick Boxelaar gooide DSS/Kinheim naar zijn eerste overwinning (Foto: MvW Fotografie)

Eerste overwinning van het seizoen voor DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers

Op donderdagavond vonden weer vier wedstrijden plaats in de Hoofdklasse. Koploper HCAW heeft dit weekend vrij, wat Curaçao Neptunus de kans geeft om op gelijke hoogte te komen in de ranglijst. Neptunus deed in de eerste wedstrijd van het drieluik tegen Twins Oosterhout goede zaken. Ondertussen pakten DSS/Kinheim en Hoofddorp Pioniers hun eerste overwinning van het seizoen.

Twins Oosterhout – Curaçao Neptunus

In het Neptunus Familiestadion in Rotterdam kwam Twins al snel met het offensief. In de eerste inning, was het Urving Kemp die een tweehonkslag sloeg. Arthur Bonevacia kwam als de volgende slagman op het honk door een fout door tweede honkman Raydley Legito, waardoor Kemp de score wist te openen voor Twins. In de derde inning was het weer een tweehonkslag die leidde tot een punt. De tweehonkslag van Luuk Bun werd opgevolgd door een honkslag van Railison Bentura, waardoor de score nu 2-0 in het voordeel van Twins werd. Dit waren de enige twee runs die startend werper Juan Carlos Sulbaran tegen kreeg in zevens innings, hierna werd hij opgevolgd door Kevin Kelly. Kelly gooide twee perfecte innings, met vijf strikeouts.

In de vijfde inning wist ook Neptunus te scoren door een driehonkslag van Sheadion Jamanika, die werd opgevolgd door een RBI groundout van Louie Sienders. In de volgende inning wist de ploeg uit Rotterdam nog twee runs te scoren door honkslagen van Roger Bernadina, Dwayne Kemp en Christian Diaz. Hierdoor werd de score 2-3, wat ook de einduitslag bleef.

Box Score

L&D Amsterdam – DSS/Kinheim

Een goede dag op de heuvel voor DSS/Kinheim en een moeizame start voor de werpers van L&D Amsterdam zorgde voor een verrassende uitslag in Haarlem. L&D Amsterdam opende de score in de eerste inning met twee achtereenvolgende honkslagen en een fout van de Haarlemse defensie. Deze voorsprong stond echter niet lang op het scorebord. Startend werper voor L&D Amsterdam, Connor Prins, had moeite met het vinden van de slagzone. In 0.1 inning gooide hij zes maal vier wijd. Hij werd al snel vervangen door Entwin Reigina. Aan het eind van de eerste inning was de score 8-1 in het voordeel voor de thuisploeg uit Haarlem. Deze voorsprong was voor starter Nick Boxelaar, meer dan genoeg om zijn ploeg te helpen naar hun eerste overwinning dit seizoen. Boxelaar gooide vijf innings waarin hij slechts één run tegen kreeg, hierna werd hij opgevolgd door Moreno Vork en Robyn Clara.

In de zevende inning wist L&D Amsterdam nog een tweetal punten te scoren, maar dit was niet genoeg om terug te komen van de grote achterstand die in de eerste inning werd opgelopen. Met een score van 11-3 werd de wedstrijd in de achtste inning beëindigd door de curfew regel. Aan slag wisten zowel Rachid Engelhardt (L&D Amsterdam) als Seb Visser (DSS/Kinheim) drie honkslagen te slaan.

Box Score

Storks – Hoofddorp Pioniers

In Hoofddorp, leek het er tot derde inning op dat er een spannende wedstrijd plaats zou vinden. Aan het eind van de derde inning, was de score 2-3. Storks kwam in de tweede inning op een 2-0 voorsprong, maar Pioniers antwoordde gelijk door in de tweede helft van diezelfde inning één run te scoren. Vervolgens in de derde inning werd de score 2-3. Pioniers scoorde twee runs door een tweehonkslag van Raul Jacobs, opgevolgd door honkslagen van Olivier van der Wijst Severino en Jeldwin Orman.

In de vierde inning, die begon met een geraakt werper voor Mark Smit, wist Pioniers vijf runs te scoren. Vijf maal vier wijd en twee honkslagen op het werpen van Darryl Jamoena en David van Heyningen, resulteerden in een score van 2-8 aan het einde van de vierde inning. Ook in de vijfde inning, wist de Hoofddorpse slagploeg vijf runs te scoren. Een combinatie van vijf maal vier wijd, een veldfout en twee honkslagen was genoeg om de voorsprong te vergroten naar 2-13. In de zesde inning scoorde Pioniers nog twee runs, waarmee de einduitslag van 2-15 werd bereikt. Dit was genoeg voor een mercy rule overwinning na zeven innings. Hiermee behaalde nu ook Hoofddorp Pioniers, net als DSS/Kinheim, hun eerste overwinning van het seizoen. De winnend pitcher voor Hoofddorp was Benjamin Meyer, dit was de eerste Hoofdklasse win voor de Amerikaan.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – Quick Amersfoort

In Amersfoort sleepte RCH Memorie Sieraden een solide overwinning binnen, mede dankzij een geweldige pitching performance van Lochlan Southee (6 IP, 3 hits, 2 BB, 3 SO) en Finn Kragt (3 IP, 1 hit, 2 BB, 2 SO) die geen Amersfoortse run tegen kregen en  respectievelijk de win en de save pakten.

Aan slag waren het Tilsaimy Melfor en Leandro Anasagasti die beide twee honkslagen sloegen, Anasagasti wist met een clutch single in de derde inning twee RBI te verzamelen, nadat Melfor eerder in de inning door een geraakt werper met de honken vol ook een RBI had.

Op de heuvel voor Quick Amersfoort kreeg startend werper Johnaikel Acosta de loss, nadat hij in 3.2 innings 6 runs, waarvan 4 verdiend, tegen kreeg. De laatste run van RCH werd gescoord op het werpen van Deef van Leersum die het werpen van Acosta niet onverdienstelijk overnam. In 3.1 innings kreeg hij twee honkslagen tegen. Jack Wagner en Alden Stacie gooide beide één inning om de wedstrijd uit te gooien. De einduitslag was 7-0, waarmee RCH momenteel een .500 team is na vijf overwinningen en vijf verliespartijen.

Box Score

Dit weekend wordt de Hoofdklasse vervolgd met wedstrijden op zaterdag en zondag. Die wedstrijden bekijk je uiteraard op Honkbalsoftbal.tv!

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse