HB Hoofdklasse

Verrassende uitslagen in Hoofdklasse, sweep voor RCH

Sebastiaan van der Horst had 5 RBIs dit weekend (Foto: Phrake Photography/Freek Bouw)

Verrassende uitslagen in Hoofdklasse, sweep voor RCH

In het vierde speelweekend zagen we een aantal verrassende uitslagen en wist nieuwkomer in de Hoofdklasse, RCH Memorie Sieraden een sweep te vervullen. HCAW, dat niet in actie kwam dit weekend, blijft als enige ploeg in de Hoofdklasse ongeslagen.

Hoofddorp Pioniers – Storks

Net als op donderdag, was de Hoofddorpse slagploeg te sterk voor Storks. Een desastreuze vijfde inning, waarin Pioniers maar liefst elf runs wist te scoren, deed Storks de das om. Storks was wel de eerste ploeg die twee runs op het scorebord wist te krijgen, maar de werpers en de defensie konden deze voorsprong niet behouden. Het was vooral de vijfde inning, waarin de score uit de hand liep. Bij een score van 9-2 werd het in de eerste helft van de vijfde inning 20-2 voor Pioniers. Mede dankzij acht maal vier wijd, een geraakt werper, een veldfout en twee honkslagen. In deze wedstrijd, wist Olivier van der Wijst maar liefst vijf honkslagen te slaan, waarvan twee doubles. Met zes RBIs had hij een groot aandeel in deze overwinning en hielp hij werpers T’saun Martina en Koen van ’t Klooster naar de overwinning. 20-2 was de einduitslag, na zeven innings.

Waar Pioniers in de eerste twee wedstrijden van de series, geen moeite leek te hebben om runs te scoren, was dat op zondag een ander verhaal. Storks scoorde in de eerste inning een run, na vier wijd, een honkslag en daarna een dubbel spel wat wel resulteerde in de eerste run voor Storks. Dit was overigens de enige honkslag die Yassir Lachkar op de heuvel voor Pioniers tegen zou krijgen in zijn outing die acht innings duurde. Deze goede outing van Lachkar, mocht niet baten want Pioniers wist geen offensief te creëren. Ook de starter van Storks, Mike van den Berg, gooide acht innings. Hij kreeg vier honkslagen tegen, maar geen van de honklopers wisten te scoren. Zijn opvolger Johannes Verroen wist in de negende inning de deur op slot te gooien. Voor Storks kwam er in die negende inning nog wel een tweede offensief. Op het werpen van Lucca van der Schouw, wist Storks nog drie runs te scoren op een 3 RBI double van Jurickson Fecunda. De einduitslag was 4-0.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – L&D Amsterdam

Na de verrassende uitslag op donderdag, waarin DSS/Kinheim zijn eerste overwinning van het seizoen pakte, vond er op zaterdag wederom een spannende wedstrijd plaats. De score werd in de eerste inning geopend door een driehonkslag van Denzel Richardson, waarop Roelie Henrique het eerste Amsterdamse punt over de thuisplaat bracht. Dat was zeker niet de laatste honkslag die Richardson zou slaan in deze wedstrijd, hij ging namelijk vier uit vijf. De startend werper voor L&D Amsterdam was Nelmerson Angela, hij gooide vijf innings en kreeg zeven runs tegen, waarvan zes verdiend. Hij werd opgevolgd door Martin Kram, die in de laatste vier innings maar één honkslag tegen kreeg. De Amsterdamse slagploeg wist op het werpen van vijf verschillende Haarlemse pitchers tien runs te scoren en zo dus de overwinning binnen te slepen. Ondanks dat DSS/Kinheim in de zesde inning even het momentum mee leek te kregen was de einduitslag 7-10 in het voordeel van L&D Amsterdam.

Na een winst voor DSS/Kinheim op donderdag en een winst voor L&D Amsterdam op zaterdag, was het op zondag de vraag wie de series zou winnen. De Haarlemse ploeg opende de score in de eerste inning, maar L&D Amsterdam antwoorde meteen in de tweede inning. Niet veel later waren het Sem Kuijper (DSS/Kinheim) en Denzel Richardson (L&D Amsterdam) die beide een solo homerun sloegen. Aan slag voor DSS/Kinheim kende Koen Halderman (4-6, 2 2B, 3 RBI) en Donny Kuijper (3-4, 1 2B, 4 RBI) ook een goede dag. De dag begon voor L&D Amsterdam al moeizaam, toen startend werper Mike Groen de heuvel moest verlaten met een blessure, voordat hij de eerste uit kon maken. Shurensley Daantji nam het over op de heuvel, maar hij kon de Haarlemse ploeg niet van scoren weerhouden. De uiteindelijke score was 6-15, waarmee DSS/Kinheim hun tweede overwinning van het seizoen wist te bemachtigen, hiermee zijn ze naar de zesde plaats in het klassement geklommen.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – RCH Memorie Sieraden

RCH Memorie Sieraden, blijft goede zaken doen. Na de overwinning op donderdagavond was het zaterdag weer raak. Een complete game van Jeremy Young (9 IP, 10 hits, 3 runs, 1 BB, 7 SO) hielp de ploeg uit Heemstede goed op weg naar hun tweede overwinning in de series tegen Quick. Aan slag waren het Daan Groenewoud, met drie honkslagen en Sebastiaan van der Horst met drie RBIs die goede zaken deden. Quick had aan slag meer hits dan RCH, maar RCH was erg efficiënt door zes runs te scoren met slechts zes honkslagen. De einduitslag werd 3-6 in het voordeel van de thuisploeg uit Heemstede. Op zondag kunnen zij hun eerste sweep van het seizoen binnenslepen.

De sweep werd op zondag inderdaad binnengesleept door RCH. De enige runs die Quick wist te scoren kwamen via een 2-run home run van Ibrahin Redan in de vijfde inning. Verder kwamen RCH pitchers Sebastian Kok, Joel Martis en Sven van de Sanden niet in de problemen. Aan slag bleef RCH de hele wedstrijd druk uitvoeren op de defensie van Quick. Yurdion Martie en Sebastiaan van der Horst hadden beide twee honkslagen en twee RBIs. Met een einduitslag van 9-2 staat RCH nu op de vijfde plek en is Quick aan het einde van dit weekend naar de laatste plek gezakt.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Net als op donderdagavond, was het ook in de tweede wedstrijd van de series tussen Curaçao Neptunus en Twins Oosterhout weer een spannende wedstrijd. Op de heuvel voor Twins gooide Ryan Huntington wederom een goede wedstrijd, in zes innings kreeg hij tien honkslagen tegen, maar hij wist de meeste honklopers te weerhouden van scoren. Hij kreeg drie runs tegen, tegen de sterke Rotterdamse slagploeg. Zijn opvolger, Ruben van de Koppel kreeg het laatste Rotterdamse punt tegen via een solo home run van John Polonius. Dit was in de zevende inning. Enrique Chavez wist in de achtste en negende innings Neptunus van scoren te weerhouden, maar het mocht niet baten. Op de heuvel voor Neptunus kreeg startend werper Kaj Timmermans in 6.1 innings via acht hits, drie runs tegen. De bullpen van Neptunus gaf daarna geen honkslag meer op. Kevin Bakker (1.2 IP, 1 BB, 1 SO) en Kevin Kelly (1 IP, 2 SO) hielden de deur op slot en hielpen Neptunus naar hun achtste overwinning op rij dit seizoen. De uiteindelijke score was 4-3.

Waar het in de eerste en tweede wedstrijd van series twee keer spannend was, maar Neptunus twee keer aan het langste eind trok, waren het op zondag de knuppels van Twins die hun draai hadden gevonden. Vooral Urving Kemp had een goede dag in het slagperk. Hij ging drie uit vijf met vijf RBIs, zijn eerste honkslag van de dag was een drie-run home run in de eerste inning. Twins vergrote de voorsprong naar 5-0 voordat Neptunus hun eerste runs scoorde in de zesde inning. In de zevende inning kende Twins wederom een goede inning, overigens waren het dit keer vooral vrije lopen en veldfouten waardoor Twins zes runs wist te scoren in deze inning. Op de heuvel voor Twins waren het Simon Gross, Finn Kops en Raf Cocu die samen de ploeg uit Oosterhout naar een overwinning hielpen. In totaal wist Twins twaalf runs te scoren, voor een 12-4 overwinning in Rotterdam. Dit was het eerste verlies voor Neptunus, waardoor HCAW nu de enige ploeg is die nog ongeslagen is in de Hoofdklasse dit jaar.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Na vier speelrondes is dit de stand in de Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse