College

Feline Poot uitgeroepen tot Suncoast Conference Player of the Year

Feline Poot uitgeroepen tot Suncoast Conference Player of the Year

Voor de tweede keer op rij is Feline Poot uitgeroepen tot Suncoast Conference Player of the Year. Uiteraard is zij daarmee ook geselecteerd voor het 1st Team All-Conference en daarin komt de Almeerse infielder twee landgenoten tegen: Sterre den Duijn en Charlotte Drijvers.

Deze drie Nederlandse talenten spelen al meerdere seizoenen samen bij de Florida Southwestern State Bucs en Feline Poot verbrak eerder dit seizoen al het All-Time Homerun Record van de school.

Dit seizoen sloeg Poot zelfs twee keer meer homeruns dan wie dan ook in dezelfde conference. Zij sloeg dit seizoen zes ballen over het outfieldhek, terwijl zij ook nog eens .453 met 30 RBI in 19 wedstrijden.

Sterre den Duijn toepte dit seizoen over met 32 binnengeslagen punten en was daarmee de meest productieve slagvrouw van de Bucs op het gebied van RBI. Ze sloeg bovendien .429 met vijf tweehonkslagen en drie homeruns.

De derde Nederlandse speelster die in de prijzen viel was catcher Charlotte Drijvers. Zij voerde haar team aan in slaggemiddelde met .500 en sloeg bovendien negen doubles.

Met de Bucs spelen de drie talenten komend weekend in de play-offs. In het NJCAA Region VIII Tournament is Chipola de eerste tegenstander.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College