HB Hoofdklasse

HCAW verlengt winning streak en RCH heeft smaak te pakken

Jesse Aussems verkeert in topvorm. (Foto: Rob van Wieringen)

HCAW verlengt winning streak en RCH heeft smaak te pakken

HCAW blijft ongeslagen en ook RCH Memorie Sieraden en DSS/Kinheim blijven goede zaken doen. De klassieker tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam was een echt pitchers duel en eindigde in een nipte overwinning voor de Amsterdamse landskampioen.

De samenvattingen van de vorige speelronde bekijk je op honkbalsoftbal.tv via deze link.

Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam

Op de heuvel voor de ploeg uit Rotterdam had Juan Carlos Sulbaran een goede outing. Hij kreeg in zes innings slechts één honkslag tegen. Deze honkslag volgde na een vier wijd voor Rashid Gerard en werd later in de inning opgevolgd door een sacrifice fly van Rachid Engelhardt. Dit gebeurde in de derde inning, nadat Neptunus in de tweede inning, mede dankzij drie achtereenvolgende honkslagen twee runs wist te scoren. Dat waren voor Neptunus de enige runs die zij wisten te scoren op het werpen van Nelmerson Angela (7 IP, 5 H, 2 R, 2 ER, 5 BB, 3 SO) en Shairon Martis (W, 2 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 2 SO). In de achtste inning pakte L&D Amsterdam de voorsprong door honkslagen van Delano Selassa, Rachid Engelhardt, Roelie Henrique en Denzel Richardson. Dit was op het werpen van Kevin Bakker, die in twee innings op vier honkslagen twee verdiende runs tegen kreeg en daarmee de loss op zijn naam kreeg. Stijn van der Meer was de enige slagman met meer dan één honkslag op het veld vandaag, voor L&D Amsterdam waren het de eerste drie slagmensen in de line-up die clutch waren, met allemaal een RBI op hun naam. Het pitchersduel eindigde met een stand van 2-3 in het voordeel van de regerend landskampioen uit Amsterdam.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – RCH Memorie Sieraden

Nieuwkomer in de Hoofdklasse, RCH Memorie Sieraden, heeft de smaak te pakken. Na een overwinning op Twins en de sweep tegen Quick zetten ze de reeks van overwinningen voort tegen Hoofddorp Pioniers. Met Lochlan Southee (6 IP, 5 H, 1 R, 0 ER, 4 BB, 7 SO) op de heuvel won RCH op donderdagavond zijn vijfde wedstrijd op rij. In de vierde inning opende Jesse Aussems de score door een homerun te slaan. Later in de inning sloegen Ferd van Stekelenburg en Sebastiaan van der Horst back-to-back doubles, gevolgd door nog een homerun, deze keer door Tilsaimy Melfor. In de volgende inning scoorde RCH nog een run door een geraakt werper voor Van der Horst met de honken vol, waardoor Aussems kon scoren. Aussems had een goede dag aan slag, met drie honkslagen in vier slagbeurten. In de zesde inning wist Pioniers nog een run op het scorebord te zetten, maar daar bleef het bij voor de ploeg uit Hoofddorp. Finn Kragt gooide de wedstrijd uit en kreeg in zijn drie innings op de heuvel slechts twee honkslagen tegen. Hiermee hield hij de score op 1-5 en verdiende hij de save.

Box Score

DSS/Kinheim – Storks

Net als RCH, heeft ook DSS/Kinheim zijn draai gevonden. Na twee overwinningen tegen L&D Amsterdam vorig weekend, won op donderdagavond DSS/Kinheim zijn derde wedstrijd van het seizoen. De slagploeg werd voortgedreven door Tijmen Nagel, die in drie slagbeurten met drie honkslagen ook drie binnengeslagen punten had. De pitching staff van Storks had moeite met het vinden van de slagzone en gooide maar liefst vijftien keer vier wijd. De Haarlemse slagploeg wist hierop twaalf runs te scoren met slechts acht honkslagen. Met een 12-0 voorsprong in de zesde inning, leek het erop dat DSS/Kinheim makkelijk met de overwinning naar huis zou gaan, maar de Haagse slagploeg maakte nog een kleine comeback. In de zesde inning wisten ze nog drie keer te scoren. Dit waren de enige runs die starter Nick Boxelaar tegen kreeg in zes innings. Zijn opvolger Rick Timmermans kreeg in de achtste inning nog een run tegen, maar daar bleef het bij voor Storks toen Robyn Clara in de negende inning een perfecte inning gooide. De einduitslag was 12-4.

Box Score

HCAW – Twins Oosterhout

Na een week waarin HCAW niet in actie kwam, was het op donderdagavond het doel om hun winning streak vol de houden. Pitchers Jim Ploeger (5 IP, 4 H, 0 R, 3 BB, 9 SO), Stijn van der Schaaf (2 IP, 1 H, 0 R, 2 BB, 2 SO) en Jasper Elfrink (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 2 SO) gaven hun ploeg hiervoor een goede kans. Zij gaven in acht innings de Oosterhoutse slagploeg geen kans om te scoren. In de eerste inning wist Brendly Martina na een lead-off single, op een RBI groundout van Quintin de Cuba de score te openen. In de derde inning kwamen hier nog twee runs bij, dankzij een RBI double van Kevin Dirksen. Twee innings later wist HCAW nog drie runs te scoren en daar bleef het bij. Na acht innings was de tijd van de curfew bereikt en werd de wedstrijd beëindigd. Met een score van 6-0, wist HCAW in Oosterhout hun ongeslagen reeks te verlengen naar tien wedstrijden.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse