HB Hoofdklasse

No-Hitter voor Burgersdijk helpt HCAW om ongeslagen te blijven

Foto: Alfred Cop Fotografie

No-Hitter voor Burgersdijk helpt HCAW om ongeslagen te blijven

Veel spannende wedstrijden in de vijfde speelronde van de Hoofdklasse. Het hoogtepunt van het weekend was de no-hitter voor Dennis Burgersdijk. DSS/Kinheim deed goede zaken met een sweep tegen Storks.

RCH Memorie Sieraden – Hoofddorp Pioniers

In Hoofddorp vond op zaterdag een marathon van een wedstrijd plaats, in drie uur en 45 minuten werden door beide ploegen maar liefst 28 runs gescoord. Pioniers trok aan het langste eind en wist zo de winning streak van RCH te verbreken. Voor RCH had derde honkman Teun van der Meer een goede dag, aan slag ging hij drie uit vijf met zes RBIs. Vier van die RBIs kwamen door een grand slam homerun in de tweede inning. In de andere dugout was het linksvelder Jeldwin Orman met een productieve dag, in zes slagbeurten had hij vijf honkslagen met vier RBIs. De score schommelde lang heen en weer, maar in de tweede helft van de achtste inning scoorde Pioniers na honkslagen van Olivier van der Wijst en Jeldwin Orman en een sacrifice fly van Jorrit Penseel twee runs, waarmee de score op 13-15 kwam. In de negende inning was het voor Koen van ’t Klooster de taak om de overwinning veilig te stellen en dat lukte hem, waarmee hij zijn eerste save van het seizoen verdiende.

Het duurde in Heemstede tot de vijfde inning voordat de eerste run werd gescoord. Een RBI single van Daan Groenewoud scoorde Koen Werkman die op het honk kwam door een fielders choice. In de zevende inning trok Pioniers de score gelijk. Nadat Jeldwin Orman door een veldfout op het honk kwam, sloeg Stijn Goedee hem binnen met een honkslag. Dit bleef de score tot het eind van de negende inning. Er waren dus extra innings nodig om een winnaar te bepalen. In de eerste helft van de tiende inning sloeg Brandon Sint Jago een RBI single waarmee Pioniers de voorsprong nam. Koen van ’t Klooster kwam in de tiende inning, met één uit op de heuvel en verdiende met twee strikeouts de save. Hij naam het stokje over van Lars Broersen die de win verdiende. Een close game resulteerde in een 2-1 overwinning voor Hoofddorp Pioniers.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

Voor L&D Amsterdam kende Shurensley Daantji een goede dag op de heuvel op zaterdag. In zes innings wist hij de slagploeg van Neptunus tot drie honkslagen en één run te houden. Hij werd goed gesteund door zijn slagploeg, die al vroeg op voorsprong kwam door een RBI triple van Sicnarf Loopstok in de eerste inning. Op het werpen van Kaj Timmermans wist L&D Amsterdam zes runs te scoren, voordat hij in de vijfde inning werd vervangen door Misja Harcksen. Harcksen gaf in 4.1 innings nog twee Amsterdamse slagmensen de kans om te scoren. Acht runs was voor de pitching staff van L&D Amsterdam meer dan genoeg om de overwinning mee naar huis te nemen. Na Daantji, nam Martin Kram het stokje over op de heuvel. In de achtste inning werd het nog even spannend, na een 2-run double van Rogear Bernadina en een RBI single van Stijn van der Meer. Shairon Martis gooide in de laatste 1.1 inning de deur op slot, om de overwinning binnen te halen met een score van 8-4.

Kevin Kelly betrad op zondag de heuvel voor Neptunus en wist in negen innings de Amsterdamse slagploeg tot drie honkslagen en één run te houden. Hij gooide ook tien strikeouts. Zijn slagploeg kwam in de eerste inning op voorsprong nadat Raydley Legito met vier wijd op het honk kwam en later in de inning scoorde op een wilde worp van starting pitcher Donny Breek. In de tweede inning wist Neptunus nog een run te scoren, wederom zonder een honkslag te slaan. Een hit by pitch en twee keer vier wijd vulde de honken en na twee strikeouts was het een hit by pitch waarop Dwayne Kemp de tweede run voor Neptunus scoorde. De stand werd 3-0 in de derde inning en nog steeds had Neptunus geen honkslag geslagen. Na drie keer vier wijd was het een fielders choice waarmee Stijn van der Meer een RBI op zijn naam kreeg. De eerste en enige honkslag van Neptunus kwam in de vijfde inning, dit was een single van Dwayne Kemp. Pitchers Donny Breek, Connor Prins en Roland Laurens kregen samen dus maar één honkslag tegen in negen innings, maar wat controle problemen zorgde voor een Rotterdamse overwinning. De uitslag werd 3-1.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Storks – DSS/Kinheim

Net als in Hoofddorp, was het op zaterdag ook in Haarlem een marathon van een wedstrijd. Na vier uur, waren er 27 runs gescoord. Storks opende meteen de score nadat de honken vol kwamen door drie maal vier wijd, gevolgd door een 2-run single van Kevin van Veen. DSS/Kinheim antwoordde meteen nadat ook in de tweede helft van de inning de honken vol kwamen door drie keer een vrije loop, gevolgd door een single. De ploeg uit Haarlem, wist nog meer uit de inning te halen dankzij de 3 run triple van Sem Kuijper. Kuijper zag de bal goed, hij sloeg namelijk ook nog een double en twee singles. In totaal ging hij 4 uit 5 met zes RBIs. Voor Storks, had Joel Hernandez ook een goede dag aan slag. Met drie honkslagen, waaronder twee doubles wist hij 6 RBIs te verzamelen. Op de heuvel voor DSS/Kinheim was het een team effort, nadat starter Kaien Oukes na de eerste inning de wedstrijd moest verlaten wegens ziekte. Bas Timmer nam vanuit de bullpen het stokje over en gooide vier innings waarin hij de win verdiende. Hij werd opgevolgd door Jemail Streedel (2 IP, 3 H, 1 R, 1 ER, 2 BB, 2 SO) en Robyn Clara (2 IP, 2 H 3 R, 3 ER, 4 BB, 4 SO). Aan het eind van deze marathon was de score 16-11 in het voordeel van de Haarlemse ploeg.

Net als op zaterdag was het op zondag ook wederom een spannend duel. Extra innings waren nodig om een winnaar te bepalen. Na negen innings was de stand 4-4. In de tiende inning leek de slagploeg uit Haarlem eindelijk de smaak te pakken te hebben. Honkslagen van Seb Visser, Donny Kuijper, Tijmen Nagel en Koen Halderman in combinatie met een veldfout en twee maal vier wijd zorgde voor vijf runs op het scorebord. Met een 9-4 voorsprong, wist Robyn Clara in zijn derde inning op de heuvel de winst binnen te slepen. Hiermee heeft DSS/Kinheim zijn eerste sweep van het jaar te pakken. DSS/Kinheim staat nu op de zesde plaats en Storks met twee overwinningen op de achtste plek in de ranglijst.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Twins Oosterhout – HCAW

Lars Huijer en Ryan Huntington zorgde voor een fraai pitcherduel op zaterdag. Huijer domineerde de slagploeg van Twins en wist ze te limiteren tot slechts vier honkslagen. Geen van de honklopers wisten te scoren voor Twins, Huijer gooide in negen innings ook dertien keer drie slag. Voor Twins deed Huntington het ook niet onverdienstelijk. In 6.1 innings kreeg hij drie honkslagen tegen. In de eerste inning sloeg Brendly Martina voor HCAW een honkslag. Hij kon naar het derde honk op een error in de slagbeurt van Jeandro Tromp en werd even later binnengeslagen op een RBI groundout van Quintin de Cuba. Na deze score bleef het lang stil op offensief gebied. In de tweede helft wist HCAW nog een run toe te voegen en in de achtste inning was het een 2 RBI single van Max Draijer die de 0-4 overwinning verzekerde.

In Oosterhout liet Dennis Burgersdijk op zondag zien hoe je effectief een wedstrijd gooit. Hij gooide namelijk een no-hitter in de 10-0 overwinning van HCAW. Alleen een vrije loop door vier wijd en een hit by pitch stonden tussen Burgersdijk en een perfect game. Zijn slagploeg wist in zeven innings tien runs te scoren, waardoor na zeven innings de wedstrijd werd beëindigd door de mercy rule. Brendly Martina sloeg drie honkslagen, waaronder twee doubles en twee RBIs. Ook aangewezen slagman Jair Bogaerts had een productieve dag aan slag, hij ging twee uit vier met ook twee doubles en twee binnengeslagen punten. De laatste no-hitter in de Hoofdklasse was een combined no-hitter van L&D Amsterdam in 2020 tegen HCAW nota bene. De no-hitter daarvoor was van teamgenoot Lars Huijer, in 2019 met Pioniers tegen Storks. HCAW blijft ongeslagen en staat daarmee aan kop in de Hoofdklasse.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Na vijf speelrondes is dit de stand in de Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse