HB Hoofdklasse

HCAW en DSS/Kinheim verlengen winning streaks

Max Draijer ging 4 uit 4 aan slag tegen RCH (Foto: MvW Fotografie)

HCAW en DSS/Kinheim verlengen winning streaks

De zesde speelronde van de Hoofdklasse begon zonder grote verassingen, HCAW prolongeerde hun winning streak. In de middenmoot hadden Pioniers en DSS/Kinheim een spannend duel. L&D Amsterdam heeft deze speelronde vrij.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Met een goede dag aan slag voor eerste honkman Greg Muller, wist Curaçao Neptunus op donderdagavond een mercy rule overwinning tegen Quick binnen te halen. Muller was goed voor vier honkslagen, waaronder een driehonkslag en vijf RBIs. Voor Neptunus waren vooral de derde en vierde inning offensief erg sterk. Quick pitcher Johnaikel Acosta had het zwaar deze innings. In 3.2 innings krijg hij op acht honkslagen, tien runs tegen. In de derde inning was het een vier wijd voor Stijn van der Meer, gevolgd door een double van Jiandido Tromp, die weer werden gevolgd door RBI singles van Rogear Bernadina, Dwayne Kemp, Christian Diaz en Greg Muller. Dezelfde slagmensen zorgde in de vierde inning ook voor het grootste offensieve geweld. Na de vierde inning bleef het lang stil op offensief gebied, maar in de achtste inning wist Neptunus nog twee runs aan de score toe te voegen waarmee een verschil van tien runs werd bereikt.

Het enige offensief van Quick kwam in de derde inning, op het werpen van startend werper Juan Carlos Sulbaran. Een RBI groundout van Ibrahin Redan gevolgd door een RBI single van Taylor Clemensia zorgde voor de enige runs van Quick. Sulbaran gooide vijf innings voor Neptunus, hierna werd hij opgevolgd door Brandon Herbold die in drie innings slechts twee honkslagen tegen kreeg en de save verdiende. De einduitslag was 2-12 na acht innings.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

Nick Boxelaar nam DSS/Kinheim op voortouw in een overwinning op Hoofddorp Pioniers. Boxelaar gooide 7.2 innings waarin hij negen honkslagen tegen kreeg, maar hij wist de ploeg uit Hoofddorp te limiteren tot slechts één run. DSS/Kinheim kwam vroeg op voorsprong, in de eerste inning wist Jason Jakobus te scoren nadat hij een double sloeg en even later werd binnengeslagen door een single van Seb Visser. In de vijfde inning werd de voorsprong vergroot naar 0-3 door een sacrifice fly van Koen Halderman en een RBI single van Jochem Koedijk. In de eerste helft van de zesde inning probeerde Pioniers een comeback te maken. Oliver van der Wijst scoorde op een sacrifice fly van Mark Smit, maar daar bleef het bij in de zesde inning. In de tweede helft van de inning was het een triple van Jason Jakobus waarop Sem Kuijper en Tijmen Nagel konden scoren. Hiermee werden run nummer vier en vijf op het scorebord gezet voor de ploeg uit Haarlem.

In de negende inning, leek het er nog even op dat Pioniers wellicht een comeback kon maken nadat Stijn Goedee op het tweede honk kwam door een veldfout. Hij scoorde op een honkslag van Reangelo Willems. Deze honkslag werd opgevolgd door een vrije loop en een 1-out sac bunt. Met twee uit en honklopers het tweede en derde honk besloot coach Michael Crouwel om Rick Timmermans op de heuvel te vervangen door Moreno Vork, die maar één bal nodig had om de laatste uit van de wedstrijd binnen te halen. Hiermee werd de overwinning van DSS/Kinheim binnengehaald en heeft de ploeg uit Haarlem nu vijf maal op rij gewonnen. De einduitslag was 5-2.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – HCAW

In Bussum kwam RCH al snel op voorsprong. Drie runs konden scoren op een double van Tilsaimy Melfor. In de tweede inning werd de score uitgebreid naar 4-0 in het voordeel van RCH door een RBI single van Yurdion Martie. In de tweede helft van de tweede inning wist HCAW de score gelijk te trekken door honkslagen van Jair van Borkulo, Max Draijer, Brendly Martina (2 RBI double) en Jeandro Tromp. In de derde inning nam HCAW de voorsprong, een double van Bob van der Meer bracht twee honklopers over de thuisplaat en Jules Cremer volgde hem op met een RBI single. In de vijfde inning wist HCAW de voorsprong te vergroten met RBIs van Nathan Berkel en Brendly Martina. Max Draijer was de eerste die een run die scoorde in deze inning. Hij kende een productieve dag, hij sloeg vier uit vier en scoorde vier keer. Ook had hij één RBI.

Op de heuvel voor HCAW werd Jim Ploeger vroeg vervangen, na twee innings was het aan Gio de Graauw de taak om HCAW in de wedstrijd te houden. Dat deed hij zonder problemen. In zijn vier innings op de heuvel kreeg hij geen honkslagen tegen. De laatste en zevende inning werd door Bobbie Gnade gegooid, hij kreeg nog één run tegen maar dit maakte weinig verschil in de uitslag. Na zeven innings was de score 5-12 in het voordeel van HCAW en werd de wedstrijd beëindigd wegens de curfew. Hiermee verlengt HCAW hun winning streak naar dertien wedstrijden.

Box Score

Storks – Twins Oosterhout

In Oosterhout nam de thuisploeg in de tweede inning de voorsprong met RBI singles van Rayshelon Carolina en Arthur Bonevacia, en een RBI fielders choice voor Mick Vos. In de vierde inning wist Storks het eerste Haagse punt op het scorebord te zetten met een RBI double van Quendryson Reinilia, maar Twins antwoordde daar direct op met vier runs. Railison Bentura en Mick Vos sloegen allebei een double met mensen op de honken. Wederom wist Storks een puntje weg te sprokkelen, maar het grote offensief bleef uit op deze donderdagavond.

Op de heuvel voor Twins klaarde Koen Postelmans en Chikara Igami samen het klusje. Postelmans gooide zes innings, kreeg drie honkslagen tegen en twee runs, waarvan één verdiend. Igami kreeg in twee innings twee honkslagen tegen en één run. Ze gooiden respectievelijk acht en twee strikeouts en hielden de slagploeg van Storks zonder al te veel moeite in bedwang. Na acht innings wist Twins de score uit te breiden naar 3-13, waarmee de mercy rule werd bereikt en het einde van de wedstrijd werd bereikt. Met deze overwinning, neemt Twins de vierde plaats over van RCH Memorie Sieraden.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse