HB Hoofdklasse

Veel grote uitslagen in de Honkbal Hoofdklasse, HCAW blijft maar winnen

Foto: Robert Bos Fotografie

Veel grote uitslagen in de Honkbal Hoofdklasse, HCAW blijft maar winnen

In de zesde speelronde van de Hoofdklasse zagen we veel grote uitslagen, de knuppels beginnen warm te worden! HCAW blijft hun streak voortzetten en de derby tussen Pioniers en DSS/Kinheim kende zondag een zenuwslopend einde.

DSS/Kinheim – Hoofddorp Pioniers

Waar op donderdag DSS/Kinheim in een spannend duel aan het langste eind trok, was het op zaterdag een ander verhaal. In Hoofddorp hadden de pitchers van DSS/Kinheim moeite om de slagploeg van Hoofddorp in bedwang te houden. In zeven innings wist Hoofddorp een voorsprong van tien runs op te bouwen waarmee de wedstrijd werd gewonnen. T’Saun Martina gooide een goede wedstrijd voor Pioniers en verdiende zijn tweede win van het seizoen, hij werd opgevolgd door Nathan Diaby die geen honklopers meer toe liet. Aan slag was Olivier van der Wijst de man voor Pioniers, hij ging vier uit vijf met een homerun en twee doubles. Voor DSS/Kinheim was er weinig offensief, wel zag coach Michael Crouwel een nieuwe speler in zijn lineup die meteen een run wist te scoren. Jesse Velders keerde terug in Nederland vanuit college, evenals Jelle Bing die ook weer op de heuvel te zien was in het zwart-rood van DSS/Kinheim. Na zeven innings was de score in Hoofddorp 2-12.

Op zondag vond er een heel ander soort wedstrijd plaats. In tien innings werden er maar drie runs gescoord. De pitchers aan beide kanten hielden het offensief stil gedurende de hele wedstrijd. In de vierde inning opende Pioniers de score met honklopers op het eerste en derde honk. Na een succesvolle pick off richting het eerste honk kon Jeldwin Orman vanaf het derde honk scoren. Dit was de enige run die startend pitcher Rick Timmermans in vier innings zou tegen krijgen. Zijn opvolgers, Moreno Vork, Rick Rizvic en Jelle Bing wisten daarna de nul te houden. In de vijfde inning trok DSS/Kinheim de score gelijk met een RBI double van Jesse Velders. Yassir Lachkar gooide zeven solide innings op de heuvel voor Hoofddorp, hij kreeg vijf honkslagen en één run tegen. In de tiende inning wist DSS/Kinheim de voorsprong te nemen en daarmee de uitslag te bepalen. Vier wijd voor Nick Hofer, met de honken vol, zorgde voor een walk-off walk in Haarlem.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Twins Oosterhout – Storks

Een echt pitchersduel vond plaats op zaterdag tussen Ryan Huntington en Twan Naessens. Zes innings lang bleef het gelijk. In de zevende inning opende Twins de score via Luuk Bun die scoorde na een wilde worp. In de tweede helft van de inning kwam Storks meteen terug door een 2 RBI double van Sigmar Eustacia. In de achtste inning vergrote Storks de voorsprong naar 1-4 met een RBI single van Joel Hernandez gevolgd door een RBI double van Edvin Yrausquin. Het leek erop dat Storks voor een verrassing ging zorgen, maar daar dachten ze bij Twins anders over. Zes runs scoorde de slagploeg van Twins in de laatste inning. Vier honkslagen en twee fouten van de Haagse defensie hielden Twins in de wedstrijd en gaf de ploeg uit Oosterhout, om alsnog de overwinning binnen te slepen. 7-4 was de score.

In Oosterhout maakte Twins snel een einde aan de wedstrijd. Na zes innings was de score 0-12 en in de zevende inning kon Storks offensief niets meer betekenen, waardoor de mercy rule een einde aan de wedstrijd maakte. Simon Gross gooide voor Twins een complete game en kreeg slechts vijf honkslagen tegen, hij gooide tien keer drie slag en geen vier wijd. Aan slag was Jason Halman vandaag de man voor Twins. In drie slagbeurten sloeg hij een double en een homerun. De zesde inning was een grote offensieve inning voor de Twins, maar liefst twaalf slagmensen kwamen aan de beurt en samen scoorde ze zeven runs. Met deze overwinning wist Twins de sweep binnen te halen.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Curaçao Neptunus – Quick Amersfoort

John Polonius (2 hits, 4 RBIs) en Sheadion Jamanika (4 uit 4) hadden een groot offensief aandeel in de overwinning van Neptunus op zaterdag. Kaj Timmermans gooide zes innings voor Neptunus en werd daarna opgevolgd door rookie Ryan Hoogendoorn die in drie innings slechts één honkslag en één run tegen kreeg. Na een 0-3 voorsprong van Quick in de eerste inning, werd de slagploeg van Neptunus wakker en werden er in de tweede, vierde, zesde en zevende innings meerdere runs gescoord. In totaal kwam Neptunus tot twaalf runs op twaalf honkslagen. Quick wist nog wat puntjes weg te sprokkelen, maar aan het einde van de negende inning was de score 12-5.

In Rotterdam nam de thuisploeg al snel de voorsprong en die werd niet meer weggegeven. Een RBI single van Roger Bernadina sloeg Jiandido Tromp binnen in de eerste inning. In de tweede inning sloeg Raydley Legito nog een punt binnen voor Neptunus. Legito kende een goede dag aan slag met drie honkslagen en twee RBIs. Op de heuvel voor Neptunus gooide Misja Harcksen (6 IP, 4 H, 0 R, 3 BB, 1 SO), Kevin Bakker (2 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 1 SO) en Aaron de Groot (1 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 3 SO). Coach Railey Legito verwelkomde Aaron de Groot terug in de selectie, De Groot rondde zijn seizoen af met de Park University Buccaneers. Net als Twins, behaalde ook Neptunus de sweep dit weekend met deze 1-7 overwinning tegen Quick.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

HCAW – RCH Memorie Sieraden

Een spannend duel vond plaats tussen HCAW en RCH op zaterdagmiddag. Nathan Berkel sloeg in de tweede inning Jules Cremer binnen om de score te openen voor HCAW. RCH antwoorde meteen terug met een 2 RBI double van Reggie Valpoort. In de vierde inning was het wederom Berkel met een RBI voor HCAW om de score gelijk te trekken. In de vijfde inning nam HCAW de voorsprong, vijf honkslagen en een maal vier wijd zette drie runs op het scorebord. In de zevende inning leek RCH terug te komen. Een RBI single van Koen Werkman en een fout voor de Bussemse defensie zorgde voor twee runs waarmee de score op 5-4 kwam. In de negende inning scoorde HCAW nog één run waarmee de overwinning werd veiliggesteld.

Na de no-hitter van vorige week had Dennis Burgersdijk weer een goede dag op de heuvel. In vijf innings kreeg hij twee honkslagen tegen van RCH. Zijn relievers, Arjen Nijkamp en Ruben Dekker, kregen beide geen honkslagen meer tegen. HCAW had, in tegenstelling tot RCH, totaal geen moeite om mensen op de honken te krijgen. De slagmensen van HCAW sloegen maar liefst achttien honkslagen, ook werd de Bussemse aanval geholpen door de verdediging van RCH die acht veldfouten maakte. Brendly Martina, die voor HCAW een fantastisch begin van het seizoen kent, wist met vier honkslagen in vijf slagbeurten zijn slaggemiddelde naar .365 te verhogen. Max Draijer en Jules Cremer hadden ook allebei goede dagen aan slag met beide drie honkslagen en ook meerdere RBIs. Na zeven innings was de score in Bussum 0-15 waarmee de wedstrijd werd beëindigd en de winning stream naar vijftien wedstrijden werd verlengd.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Na zes speelrondes is dit de stand in de Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse