EK softbal 2022

Softbalsters Koninkrijksteam bereiden zich met oefenwedstrijden voor op Canada Cup en EK

Softbalsters Koninkrijksteam bereiden zich met oefenwedstrijden voor op Canada Cup en EK

Voor de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands staan er deze zomer twee belangrijke toernooien op het programma: de Canada Cup en het Europees Kampioenschap. In voorbereiding op deze toernooien worden er in Nederland ook dit jaar een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen teams uit de Heren Hoofdklasse.

De eerste uit een reeks van vijf oefenwedstrijden wordt op woensdagavond in Vlaardingen gespeeld. Om 20.30 uur is Holy de eerste tegenstander van de ploeg van bondscoach Ferenc Jongejan. De wedstrijd wordt live uitgezonden door de mannen van SDTV en is te zien op Honkbalsoftbal.tv via deze link!

De Canada Cup kent dit jaar in Surrey zijn sterkste deelnemersveld in jaren. Naast het Koninkrijskteam en natuurlijk host Canada, zullen ook Team USA, Mexico, Australië, Chinese Taipei en Tsjechië van 20 tot en met 26 juni strijden om de titel. Daarna volgt van 24 tot en met 30 juli het EK in Sant Boi in Spanje, waar de Europese titel voor het eerst sinds 2017 heroverd moet worden.

Voor die tijd speelt het Koninkrijksteam een zestal oefenwedstrijden op eigen bodem met naast de wedstrijd van woensdagavond onder meer een prachtige uitzwaaiwedstrijd tijdens de Honkbalweek Haarlem en een wedstrijd tijdens het NK Little League.

  • Woensdag 1 juni 20.00 uur: vs. Red Lions Rijswijk (Heren)
  • Zondag 5 juni 16.00 uur: vs. combiteam (Heren) tijdens Little League weekend
  • Woensdag 8 juni 20.00 uur: vs. DVH Amstelveen (Heren)
  • Woensdag 13 juli 17.30 uur: vs. combiteam tijdens de Honkbalweek Haarlem

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK softbal 2022