Softbal

Na twee jaar afwezigheid keert het Zeister Slot Tournament terug

Foto: Hellen van der Maazen

Na twee jaar afwezigheid keert het Zeister Slot Tournament terug

De laatste editie was alweer in 2019, waar een zeer sterk deelnemersveld met onder andere Nieuw-Zeeland, Japan, Australië en Zuid-Afrika het tegen elkaar opnam. Japan won de finale van Nieuw-Zeeland en nam de wisseltrofee mee naar huis. In de tussentijd is er een hoop gebeurd. Een wereldwijde pandemie en de daarbij horende maatregelen zorgden ervoor dat de organisatie twee jaar heeft moeten overslaan, maar in 2022 keert het Zeister Slot Tournament terug.

Aankomend Pinksterweekend, 4, 5 en 6 juni, is het Zeister Slot Tournament (ZST) weer terug! Met een sterk deelnemersveld. Stags uit het Verenigd Koninkrijks, Caribenos de la Laguna uit Spanje, de Duitse nationale selectie, Tsjechië U18, de Horsholm Hurricanes en de Amager Vikings uit Denemarken en natuurlijk Team Kingdom of the Netherlands! De organisatie is druk bezig om ook van deze editie weer een ouderwets softbal feest te maken. Kom jij kijken bij hét Herensoftbal toernooi van Europa?

Ontwikkelingen

In de afgelopen 2 jaar is er een hoop veranderd. HSV Phoenix, de club verantwoordelijk voor het ZST, heeft, vanwege voortdurende verwarring met de Zeister hockeyclub Phoenix, een naamswijziging ondergaan en zal nu doorgaan onder de naam Firebirds. De velden, zoals ze bij velen bekend waren aan het Filosofenlaantje in Zeist, zijn er ook niet meer. De Gemeente Zeist heeft op Sportpark Dijnselburg een prachtige nieuwe accommodatie gerealiseerd met 2 softbalvelden. Tijdens het ontwerpen van de velden is er intensief contact geweest met de technische commissies van zowel de KNBSB als de WBSC. Beiden waren enthousiast over het innovatieve ontwerp. De teams zullen dus niet, zoals voorgaande edities, afwisselend spelen op een softbalveld en een grasveld, maar kunnen nu alle wedstrijden spelen op de nieuwe state-of-the-art velden!

Wil je op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen kijk dan op de website van Firebirds of volg het toernooi op Facebook. De organisatie nodigt iedereen uit om op 4, 5 en 6 juni weer heerlijk te genieten van geweldige wedstrijden en de fantastische sfeer.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal