Softbal

Koninkrijksteam verslaat Holy in puntrijk duel

Maxime van Dalen slaat een honkslag (Foto: Louie Jay Sienders)

Koninkrijksteam verslaat Holy in puntrijk duel

In de eerste van een reeks oefenwedstrijden voor Team Kingdom of the Netherlands in aanloop naar de Canada Cup en het EK werd op woensdagavond Vlaardingen Holy met 14-12 verslagen.

Het Koninkrijksteam werd vroeg in de wedstrijd in het zadel geholpen door een aantal wilde worpen van de Vlaardingse starter. Dankzij een sacrifice fly van Brenda Beers stond het na twee slagbeurten voor het Koninkrijksteam al 5-0. Een inside-the-park homerun bracht Holy weer iets dichterbij, maar Dinet Oosting (RBI-triple) en Laura Wissink (sac fly) vergrootten de marge al snel naar zes runs.

Lisa Hop speelde voor de gelegenheid met Holy mee en bracht die ploeg met een 3-run inside-the-park (er werd gespeeld op het combiveld van Holy zonder outfield hek op softbalafstanden) homerun weer terug in de wedstrijd.

Een inning later, in de vierde slagbeurt, nam Holy zelfs een 9-7 voorsprong, maar Britt Vonk sloeg in de vijfde inning haar team met een zeer indrukwekkende inside-the-park homerun weer naar de voorsprong. Vonk kwam al over de thuisplaat voordat de bal terug was in het infield. Lorraine Kieft breidde de voorsprong met een two-run double over de rechtsvelder uit naar 12-9 en kon niet veel later zelf al het veertiende en laatste Oranje punt scoren op een wilde worp. Uiteindelijk werd het dus 14-12 in het voordeel van het Koninkrijksteam, dat op woensdag 1 juni de volgende oefenwedstrijd speelt. Dan is in Rijswijk Red Lions de volgende tegenstander.

Bekijk hieronder de samenvatting van SDTV:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal