Honkbal

Op welke Koninkrijkstalenten moet je letten tijdens de MLB Draft?

Jurrangelo Cijntje (Foto: Perfect Game USA)

Op welke Koninkrijkstalenten moet je letten tijdens de MLB Draft?

In juli is het weer tijd voor de jaarlijkse MLB Draft. Hoewel daarbij natuurlijk alle belangstelling uitgaat naar Druw Jones – de zoon van Andruw Jones van o.a. de Atlanta Braves en Team Kingdom of the Netherlands – is er een aantal andere talenten uit het Koninkrijk die goede kans maken om de geselecteerd te worden.

Ambidextrous pitcher

Één van de meest in het oog springende talenten is Jurrangelo Cijntje. Wordt de jonge Curaçaoënaar gedraft, dan brengt hij een bijzonder specialisme terug in de MLB: switch pitching. De techniek om zowel links- als rechtshandig te kunnen gooien.

Cijntje trok voor het eerst internationaal de aandacht toen hij – namens Curaçao – in 2016 meedeed aan de Little League World Series. In zijn outings (o.a. tegen Zuid-Korea) gebruikte hij twee handschoenen, een links- en een rechtshandige.

Na succesvolle try-outs voor o.a. de Miami Marlins en de Kansas City Royals heeft hij ervoor gekozen om voor Mississippi State University uit te komen. Dit jaar was hij nog een senior voor Champagnat Catholic High School in Hialeah, Florida.

Nederlandse talenten in de draft

Dit college seizoen hebben veel Nederlandse talenten voor colleges op verschillende niveaus gespeeld. Een aantal van hen heeft het zo goed gedaan dat zij wel eens gedraft zouden kunnen worden. Chris Stuart lijkt uit die groep de beste kans te hebben om geselecteerd te worden. De lefty werd onlangs uitgeroepen tot Conference Pitcher of the Year en zal volgend jaar voor de grote Texas Longhorns spelen, als hij niet gedraft wordt.

Het kan overigens ook nog zijn dat een speler gedraft wordt, maar denkt in een volgende draft een hogere positie te kunnen bereiken en daardoor meer tekengeld te kunnen incasseren. In dat geval zou bijvoorbeeld Stuart kunnen besluiten geen contract te tekenen en zich toch te melden bij de Longhorns om daar verder te rijpen.

Een andere speler die kans lijkt te maken om geselecteerd te worden, is Tyriq Kemp. In zijn eerste jaar voor Western Oklahoma State College sloeg hij .394 met 8 homeruns, 51 RBI en 15 gestolen honken.

De resultaten van de draft lees je uiteraard in juli op Honkbalsoftbal.nl!

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal