HB Hoofdklasse

Monsterscore in Amersfoort, top drie komt niet in de problemen

Jochem Koedijk hielp met zijn homerun mee aan de monsterscore in Amersfoort. (Foto: MvW Fotografie)

Monsterscore in Amersfoort, top drie komt niet in de problemen

De top drie van de Honkbal Hoofdklasse kwam op donderdag niet in de problemen en wonnen hun wedstrijden. In Amersfoort scoorden DSS/Kinheim en Quick samen maar liefst 31 runs.

Twins Oosterhout – L&D Amsterdam

Op donderdagavond kon de slagploeg van Twins geen grip krijgen op de werpers van L&D Amsterdam. In negen innings sloegen ze slechts één honkslag, die kwam van Jason Halman. Nelmerson Angela leek zes innings lang bezig te zijn met een no-hitter, maar die werd in de zevende inning verbroken. Na de zevende inning, nam Naut Kragt het werpen over. In twee innings kreeg hij geen honkslagen tegen en gooide één keer drie slag. Dit was de eerste keer dat Kragt weer meedeed met L&D Amsterdam sinds hij terug is gekomen van een seizoen bij Hill College in Texas.

In de tweede inning wist de Amsterdamse slagploeg zes runs op het scorebord te zetten. De inning begon met een homerun van Denzel Richardson, gevolgd door een driehonkslag van Sicnarf Loopstok. Een geraakt werper en vier wijd zorgde voor volle honken, waarmee Delano Selassa een RBI single sloeg. Later in de inning, nog steeds met volle honken sloeg ook Roelie Henrique een RBI single en dat was de laatste slagman die Koen Postelmans zou zien. Zijn vervanger, Finn Kops, liet met vier wijd en een fielders choice voor Richardson nog twee punten scoren, voordat Loopstok de derde nul maakte. In de zesde inning scoorde L&D Amsterdam nog twee runs, mede dankzij tweehonkslagen van Kalian Sams en Emilson Haswell. In de zevende inning verzamelde Richardson zijn vierde RBI van de avond door een sacrifice fly, waarmee de score op 0-9 werd gezet.

Box Score

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

Maar liefst 31 runs op 31 honkslagen werden er gescoord in Amersfoort. Na de eerste inning was de stand 2-4 in het voordeel van Quick, mede dankzij een 3-run homerun van Irving Redan. Een genadeloze tweede inning van de Haarlemse slagploeg zette maar liefst elf runs op het scorebord, de stand was nu ineens 13-4. In de derde inning werd de voorsprong uitgebreid naar 15-4, dankzij een 2 RBI triple van Matis Crouwel. In de vierde inning wist Jochem Koedijk voor DSS/Kinheim nog twee runs op het scorebord te zetten met een 2-run homerun. Quick gaf niet op en scoorde in de vijfde inning nog vier runs. Dit was op het werpen van Moreno Vork die het stokje overnam van Nick Boxelaar die na 3.1 innings werd vervangen.

In de zevende inning scoorde de Haarlemmers hun twintigste run van de wedstrijd na honkslagen van Donny en Sem Kuijper, Bram Blokker en Jesse Velders. Velders had aan slag een goede dag. Hij sloeg een single, double en triple in vier slagbeurten en verzamelde zes RBIs. Voor DSS/Kinheim stond de verdediging in de laatste drie innings stevig in elkaar. Met Rick Rizvic, Jelle Bing en Milan van der Breggen op de heuvel werden er geen honkslagen meer geslagen. Aan het einde van de achtste inning werd de wedstrijd beëindigd wegens het behalen van de curfew tijd. Opmerkelijk was dat in de 20-11 overwinning van DSS/Kinheim, elke slagman van de Haarlemmers minstens één honkslag had.

Box Score

Curaçao Neptunus – RCH Memorie Sieraden

In Heemstede wisten Neptunus pitchers Juan Carlos Sulbaran, Diegomar Markwell en Kevin Kelly de slagploeg van RCH van scoren te weerhouden. Sulbaran kreeg in zeven innings wel zeven honkslagen tegen, maar alle honklopers van RCH werden gestrand op de honken. Neptunus wist verspreid over negen innings wel te scoren, zeven keer zelfs. De Rotterdamse slagploeg werd op sleeptouw genomen door John Polonius, hij ging drie uit drie met een double en een homerun. Dwayne Kemp had ook een goede dag aan slag. Hij ging vier uit vijf met twee RBIs.

Aan slag voor RCH hadden Jesse Aussems, Leandro Anasagasti en Paris Aguilera Zayas allemaal twee honkslagen. Dit was helaas niet genoeg om startend pitcher Jeremy Young te helpen richting een overwinning. In zes innings kreeg Young elf honkslagen en vier runs tegen. Young werd opgevolgd door Finn Kragt, Lars Werkman en Nick Andringa. De uitslag van deze wedstrijd was 7-0 in het voordeel van de Rotterdamse ploeg, die catcher en international Dashenko Ricardo ook weer verwelkomde in de selectie.

Box Score

HCAW – Storks

Een sterke pitching performance van HCAW en dertien honkslagen bracht de ploeg uit Bussum naar overwinning nummer zestien van het seizoen. Jim Ploeger gooide vijf innings waarin in hij één honkslag en één onverdiend punt tegen kreeg. Zijn opvolgers, Ruben Dekker en Nick Keur, gooiden beide een inning en alleen Keur kreeg nog een honkslag tegen, wel gooide hij drie strikeouts. Voor Storks gooide Darryl Jamoena 6.1 innings, hij kreeg tien honkslagen en negen runs tegen, zijn opvolger Johannes Verroen, kreeg drie honkslagen en drie runs tegen.

Voor HCAW waren het vooral de derde en zevende inning waarin de aanval productief was. In de derde inning waren het RBI singles van Bob van der Meer en Jules Cremer die een RBI walk van Jair Bogaerts opvolgden. In de zevende inning sloeg HCAW zes honkslagen waarop zes runs werden gescoord. Hiermee werd de voorsprong vergroot naar 12-1. Hierdoor werd de wedstrijd na zeven innings beëindigd, wegens de mercy rule.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse