SB Hoofdklasse

Koploper bleef achter met een kater

Foto: Robert Bos

Koploper bleef achter met een kater

Het overkomt alle teams vroeg of laat, maar toch bleven de speelsters van Neptunus na de twee nederlagen tegen Olympia Haarlem met een kater achter.  Niet alleen was het de eerste wedstrijd dit seizoen waar Neptunus niet zelf tot scoren kwam.

Ook was het de eerste keer sinds 2019 (!) dat er tweemaal in opeenvolgende wedstrijden van eenzelfde tegenstander werd verloren.

Met twee overwinningen (1-8 en 0-5) maakte Olympia duidelijk wie momenteel het sterkste is in de Nederlandse hoofdklasse. Maar Neptunus had op meer gehoopt – een puntendeling. Dat zat er echter helaas niet in.

Libby Sugg
foto: Kitty Dirksen (c)

In de eerste wedstrijd hadden de Rotterdamse dames eerst af te rekenen met Lisa Hop, de beste softbalpitcher in de Nederlandse competitie. Met de cijfers 11-2-6 was zij – een uitzondering daargelaten – een bijna onneembare vesting. Alleen achtervanger Libby Sugg haalde haar niveau (0.667). De overige honkslagen vielen te verspreid om voor enig gevaar te kunnen zorgen.


Startende werper Eva Voortman van Neptunus (5-2-3 over 3 innings) kreeg drie enorme driehonkslagen om haar oren. Later leek daar nog een vierde bij te komen, maar de slagvrouw werd – na een prima actie – vanuit het outfield uitgegooid op de thuisplaat. Samen met haar collega’s Mady Watson en Nienke Weis kwamen de cijfers 9-3-12 op het scorebord.

Inside the park homerun

In de tweede wedstrijd waren we getuige van een bijzondere prestatie.  In de tweede inning zorgde Lisa Hop voor een ‘inside the park homerun’. Een prestatie die we in de Nederlandse competitie niet vaak te zien krijgen.

Over de prestaties van de Rotterdamse dames in de tweede wedstrijd is helaas weinig te zeggen. Madison Watson en Eva Voortman kwamen samen tot de cijfers 3-1-11. In aanvallend opzicht kon Neptunus daar slechts drie honkslagen tegenoverstellen.

Na de wedstrijden van dit weekend neemt Neptunus de derde plaats op de ranglijst in. Het verschil met lijstaanvoerder Olympia bedraagt slechts twee punten. Het seizoen is nog lang, er kan dus nog van alles gebeuren,

Hemelvaartsdag nieuwe kansen

Op donderdag 26 mei (Hemelvaartsdag) komt Neptunus opnieuw in het veld. Die dag wordt er in het Neptunus Familiestadion aan de Abraham van Stolkweg een double header afgewerkt tegen Amsterdam Pirates. De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur. Aansluitend wordt – met een korte pauze – eveneens de tweede wedstrijd gespeeld.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in SB Hoofdklasse