HB Hoofdklasse

Top drie blijft winnen, spanning stijgt in strijd om vierde plek

Brendly Martina sloeg in elf wedstrijden op rij minimaal één honkslag. (Foto: MvW Fotografie)

Top drie blijft winnen, spanning stijgt in strijd om vierde plek

In de zevende speelronde van Honkbal Hoofdklasse kwam de top drie niet in de problemen. De strijd om de vierde plek in de Hoofdklasse blijft wel spannend, Twins, DSS/Kinheim en RCH Memorie Sieraden maken allemaal nog kans.

RCH Memorie Sieraden – Neptunus

Aan het einde van de vierde inning leek het er in Rotterdam op dat de wedstrijd snel beslist zou worden. RCH dacht daar anders over en leek nog even een comeback te maken. De voorsprong van Neptunus begon met een 2-run homerun van Dashenko Ricardo in de tweede inning. In de vierde inning werd de voorsprong vergroot naar 0-7. Deze vierde inning begon met een driehonkslag van Raydley Legito, hierna ging het los in Rotterdam. Vijf honkslagen volgden. Dit was op het werpen van startend pitcher Lochlan Southee. Aan het einde van de inning nam Jesse Aussems het werpen over. Aussems kreeg in 4.1 innings nog maar drie honkslagen tegen. Voor Neptunus begon Kaj Timmermans als pitcher, hij gooide vijf innings en kreeg drie runs tegen. Zijn opvolger Kevin Bakker incasseerde in de zesde inning nog twee runs, waardoor het opeens spannend was in Rotterdam. Met een stand van 5-7 gooide Misja Harcksen de wedstrijd op slot met twee perfecte innings.

Waar op zaterdag, de slagploeg van RCH het nog spannend maakte, bleef het zondag rustig. Alleen Jesse Aussems wist twee honkslagen te slaan. Aaron de Groot gooide zes innings in zijn eerste start van het jaar voor Neptunus. Hij werd opgevolgd door Jayden Gonesh (2 IP) en Kevin Kelly (1 IP) die geen honkslagen meer tegen kregen. Aan slag was Christian Diaz de grote man. Hij sloeg drie honkslagen, waaronder een double en een triple. Ook sloeg hij drie van vijf Rotterdamse runs binnen. In de zesde inning nam Neptunus de voorsprong. Rogear Bernadina kwam op het honk door vier wijd en stal het tweede en derde honk, voordat hij werd binnengeslagen op een honkslag van Dwayne Kemp. In de achtste inning was het de triple van Diaz die drie punten binnen sloeg, gevolgd door een RBI double van Sheadion Jamanika die de score op 5-0 te zette. Dit was ook de einduitslag waarmee Neptunus de sweep veiligstelde.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

Het leek er vier innings lang op dat men een spannende wedstrijd zou zien in het Pim Mulier Stadion op zaterdag. Met een voorsprong van 1-2 DSS/Kinheim de vierde inning in. Met een bases loaded walk scoorde Quick het gelijkmakende punt. De thuisploeg antwoorde hierop meteen in de gelijkmakende helft van de vierde inning met een 2 RBI single van Jason Jakobus, die een goede wedstrijd speelde met drie honkslagen en vier binnengeslagen punten. In de vijfde inning scoorde Quick via een RBI double van Ibrahin Redan nog één run, maar daarna kreeg DSS/Kinheim de smaak te pakken. Twaalf mensen kwamen aan slag en zeven runs werden gescoord. In de zesde inning werd de Haarlemse voorsprong vergroot, met wederom een lange inning. Dit keer werden er vijf runs gescoord, waarmee de voorsprong naar 4-16 vergroot werd. Dit was ook de einduitslag na zeven innings. Reliever Ben Neijndorff gooide 1.1 innings en stond op de heuvel toen DSS/Kinheim de voorsprong in handen nam, hiermee verdiende hij zijn eerste win in de Hoofdklasse.

Waar het op donderdag en zaterdag twee grote uitslagen waren, was het op zondag in Amersfoort een ander verhaal. In de vijfde inning nam Quick de voorsprong met een RBI single van Alex Madera. DSS/Kinheim antwoorde meteen terug door twee keer te scoren. De eerste run werd gescoord door vier wijd voor Donny Kuijper met de honken vol, gevolgd door een sacrifice fly van Sem Kuijper. In de zevende inning werd de Haarlemse voorsprong vergroot door een 2 RBI triple van Jochem Koedijk. Ook hierop had Quick meteen een antwoord, Emeron Lourens sloeg een homerun waarmee de stand op 4-2 werd gezet. In de achtste inning had Quick de smaak te pakken. De inning begon met een lead-off double van Ibrahin Redan, gevolgd door een RBI single van Irving Redan. Met een RBI single wist Darryl Williams de stand gelijk te trekken. Williams scoorde niet veel later op een double van Emeron Lourens waarmee de voorsprong werd genomen. Lourens scoorde nog op een honkslag van Alex Madera, die maar liefst vier honkslagen sloeg, waarmee de eindstand werd vastgesteld op 4-6 in het voordeel van Quick. Op de heuvel voor Quick gooide Jasper Popken de laatste 2.2 innings van de wedstrijd zonder een honkslag tegen te krijgen, hij verdiende hiermee de win.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Storks – HCAW

Op zaterdag speelde Storks en HCAW een spannende wedstrijd, het leek er zelfs even op dat HCAW hun winning streak zou verliezen. In de derde inning nam Storks namelijk een 2-1 voorsprong. Vier wijd voor Mike van den Berg en een double van Joel Hernandez zorgden voor honklopers op het tweede en derde honk voor Storks. Deze honklopers werden binnengeslagen door een groundout van Edvin Yrausquin en een sacrifice fly van Jurickson Fecunda. HCAW antwoorde wel meteen terug met een honkslag van Brendly Martina, die later het derde honk bereikte door een aangooifout tijdens een pickoff. Martina werd binnengeslagen op een honkslag van Jeandro Tromp, waarmee de stand gelijk werd getrokken naar 2-2. In de vijfde inning pakte HCAW de voorsprong na honkslagen van Bob van der Meer en Nathan Berkel. Van der Meer werd binnengeslagen door Brendly Martina, die op het honk kwam door een veldfout. Deze voorsprong was genoeg voor de pitchers van HCAW om de overwinning binnen te slepen. Lars Huijer gooide vijf innings en verdiende de win, hij werd zonder problemen opgevolgd door Stijn van der Schaaf, Gio de Graauw en Nick Keur. De einduitslag was 2-3.

HCAW kwam niet in de problemen op zondag met Dennis Burgersdijk op de heuvel. Alleen Jurian Hansen wist voor Storks een honkslag te slaan. Voor HCAW was Quentin de Cuba clutch aan slag. Hij ging twee uit vier met maar liefst vijf RBIs. Burgersdijk werd op de heuvel aan het eind van de vijfde inning vervangen. Gio de Graauw, Arjen Nijkamp, Ruben Dekker en Jasper Elfrink gooiden allemaal een inning en hadden weinig moeite met de slagploeg van Storks. Voor HCAW was ook Brendly Martina weer goed aan slag, hij sloeg drie honkslagen. Dit was voor hem de elfde wedstijd op rij waarin hij minimaal één honkslag sloeg. HCAW won met 6-0 en verlengde de winning streak naar achttien wedstrijden.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – Twins Oosterhout

In een zwaarbevochte overwinning zag coach Ronald Jaarsma twee pitchers op de heuvel die hij eerder dit seizoen nog niet kon gebruiken. Jelle van der Lelie startte zijn eerste wedstrijd van het seizoen, hij speelde hiervoor in Amerika op Hill College in Texas. Later in de wedstrijd kwam ook international en voormalig prof Franklin van Gurp in actie. In de derde inning nam L&D Amsterdam, op het werpen van Ryan Huntington, de voorsprong. Honkslagen van Emilson Haswell, Delano Selassa en Luca Pastor zorgden voor een 2-0 voorsprong. In de vierde inning was het een homerun van Denzel Richardson waarmee de voorsprong naar 3-0 werd vergroot. Twins kwam in diezelfde vierde inning op gelijke hoogte. De honken liepen vol door een double van Jason Halman en twee keer vier wijd. Railison Bentura sloeg ook een tweehonkslag, hierdoor konden alle honklopers scoren en werd de stand gelijk getrokken. In de zevende inning nam L&D Amsterdam de voorsprong. Kenny Berkenbosch sloeg een honkslag en mocht even later naar het tweede honk vanwege schijn. Hij werd binnengeslagen door Delano Selassa. Deze voorsprong was genoeg voor werpers Franklin van Gurp en Shairon Martis, die respectievelijk de win en save verdiende in deze 3-4 overwinning.

Aan Scott Prins was het de taak om L&D Amsterdam richting de sweep te pitchen. Prins, die net als Jelle van der Lelie en Naut Kragt ook bij Hill College speelde in de afgelopen maanden, gooide vandaag in Amsterdam zes innings en kreeg maar één honkslag tegen. Na zes innings werd hij opgevolgd door Naut Kragt. Kragt kreeg twee runs tegen in twee innings, maar tegen die tijd had Amsterdam al vijf runs gescoord. De wedstrijd werd voor L&D Amsterdam uitgegooid door Shairon Martis met een perfecte negende inning. Voor de Amsterdamse slagploeg was de zesde inning van groot belang. Hierin werd de voorsprong van 1-2 naar 1-5 vergroot. Twee keer vier wijd werd opgevolgd door een 2 RBI double van Delano Selassa. Selassa scoorde later in de inning zelf ook nog op een grondbal van Roelie Henrique. De einduitslag in Amsterdam was 3-5.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Na zeven speelrondes is dit de stand in de Honkbal Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse