College

Sietske Drijvers: “Mijn zus en ik zijn een softbalfamilie begonnen”

Sietske Drijvers: “Mijn zus en ik zijn een softbalfamilie begonnen”

“Ik kom niet uit een softbalfamilie, mijn zus en ik zijn een softbalfamilie begonnen”, steekt Sietske Drijvers lachend van wal. Deze zomer maakt zij, net als haar zus Charlotte drie jaar eerder, de oversteek naar Amerika om te gaan spelen voor Florida Southwestern State College. De 18-jarige catcher en outfielder van hoofdklasse club Roef! ziet het als eerste stap op weg naar haar droom: “Spelen bij een profteam in Amerika. Ik moet wel realistisch blijven; het wordt moeilijk, maar ik ga er vol voor.” 

Leidinggeven 
Van kinds af aan speelt ze op de catcher positie vertelt Drijvers: “Ik kan me eigenlijk niet goed herinneren waarom. Waarschijnlijk omdat mijn zus het ook deed. Maar ik vind het leuk dat ik de baas ben over het veld. Ik bepaal waar de bal heen moet. Natuurlijk ook in samenspraak met de pitcher. Je moet als catcher veel nadenken, je bent constant bezig. Met mogelijke situaties, de slagvrouwen, het veld.”  

Ondanks haar leeftijd heeft ze niet veel moeite met het leiding geven in het veld. “In het softbal is er veel respect naar en voor elkaar. Samenwerken en communicatie is heel belangrijk. Ik praat veel samen met mijn teamgenoten. Over wat er goed gaat, maar ook als iets fout gaat. Bijvoorbeeld een verkeerde keuze van bal die de pitcher moet gooien. Als je met elkaar communiceert, het uit kan leggen, dan kom je er samen uit. Dat versterkt je en ook het team.” Ze vervolgt, zelfbewust: “Tuurlijk ben ik soms ook wel wat terughoudend; in een nieuw team. Dan moet ik even wennen, mijn plekje vinden. Ik kan ook nog zo veel leren van andere mensen. En mentaal nog groeien.”   

Dromen van een profcontract en de Olympische Spelen 
Op dat mentale vlak heeft ze de afgelopen anderhalf jaar bij het Talent Team NL Center grote stappen gemaakt, is ze gegroeid als persoon. Drijvers vervolgt: “We volgen hier de zogenaamde ‘Gonny’ trainingen. Trainingen van voormalig bondscoach Gonny Farley, die je uit je comfortzone halen. Dat heeft gezorgd dat ik nu meer durf, meer op mijn gemak ben. Gegroeid, ook als persoon. Je gaat toch op jezelf wonen op je zestiende. Dat is een grote stap, je moet ineens veel zelf regelen. Ik ben een stuk volwassener geworden.” 

En die groei kan ze gebruiken met haar nieuwe avontuur in aantocht. Half augustus vertrekt ze naar Amerika om te softballen op het Florida Southwestern State College. Het was de eerste aanbieding die ze kreeg. “Ik heb veel contact met mijn zus gehad over hoe het eraan toe gaat, hoe de dagen in elkaar zitten – als ik kom, is zij overigens net weer weg. Ik wist dat de coach mij al een tijdje volgde. Toen ik hem sprak, hadden we gelijk een goede klik. Waarom zou ik dan nog verder zoeken? Ik denk dat dit een goede stap is op weg naar de top, naar een profteam. En naar mijn andere dromen, want ook de Olympische Spelen van 2028 in Los Angeles staan hoog op mijn wensenlijstje. Dat is waarschijnlijk once in a lifetime’, dat wil ik heel graag meemaken’” 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College