Softbal

Norman Ames is de nieuwe bondscoach van de herensoftballers

Norman Ames, hier in actie namens DSS, is de nieuwe bondscoach (Foto: Fred Versluis)

Norman Ames is de nieuwe bondscoach van de herensoftballers

Norman Ames is door het bestuur en de directie van de KNBSB benoemd tot de nieuwe interim-bondscoach van Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch. Hij volgt in die rol Ben ten Pas op, die tien jaar lang aan het roer stond bij de herensoftballers.

Ten Pas heeft in die tien jaar een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan het heren softbal en heeft de nationale ploeg weer naar een hoger niveau getild. Het hoogtepunt kwam in 2018 met een finaleplaats tijdens het EK, waarmee plaatsing voor het WK van 2019 werd bewerkstelligt. De KNBSB dankt ten Pas voor zijn jarenlange inzet.

Norman Ames won met DVH in 2014 de Europese Super Cup.

Zijn opvolger is een bekende naam in de softbalwereld. Norman Ames speelde zelf in de Softbal Hoofdklasse voor Pinguins en EHS, met wie hij landskampioen werd. Na zijn spelersloopbaan, werd Ames coach. Zo was hij in 2005 tijdens het EK al eens bondscoach bij de Nederlandse mannen en was hij later ook bondscoach van de Britse nationale ploeg, maar hij stond ook aan het roer bij clubteams. Bij de mannen won hij EHS in 2006, 2007 en 2008 de European Cup Winners Cup en met DVH in 2014 de Europese Super Cup. Inmiddels is hij sinds 2015 actief als hoofdcoach bij de vrouwen van DSS in de Hoofdklasse en Eerste Klasse.

De eerste uitdaging voor Ames in zijn tweede termijn als bondscoach? Het Zeister Slot Tournament, waarin Team Kingdom of the Netherlands het in het Pinksterweekend opneemt tegen een sterk internationaal deelnemersveld.

Ames heeft veel zin om te beginnen aan zijn nieuwe uitdaging: “Lang nadenken over de vraag van de KNBSB om (voorlopig) op interim basis bondscoach te worden hoefde ik niet. Het Zeister Slot Tournament is al jaren een top fastpitch event in Nederland en ik kijk uit naar het werken met voor mij bekende en nog onbekende spelers.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal