HB Hoofdklasse

HCAW na thriller nog steeds ongeslagen in Honkbal Hoofdklasse

HCAW is na negentien wedstrijden nog steeds ongeslagen. (Foto: Alfred Cop Fotografie)

HCAW na thriller nog steeds ongeslagen in Honkbal Hoofdklasse

Op Hemelvaartsdag speelden de teams in de Honkbal Hoofdklasse op donderdagmiddag in plaats van in de avond. Neptunus had weinig moeite met Storks, maar in Bussum en Hoofddorp vonden thrillers plaats. Twins Oosterhout heeft vrij dit weekend.

Storks – Curaçao Neptunus

Het duurde in Rotterdam niet lang voordat de wedstrijd leek beslist. Na de drie innings stond het al 0-10 in het voordeel van Neptunus. Darryl Jamoena had moeite om de Rotterdamse slagploeg op zij te zetten. In 2.2 innings kreeg hij tien honkslagen en tien runs tegen. De derde inning begon voor Neptunus aan slag met een honkslag van Jiandido Tromp, gevolgd door een homerun van John Polonius. Hierna bleef de aanval bezig, honkslagen van Rogear Bernadina en Dwayne Kemp werden gevolgd door een triple van Christian Diaz. Later in de inning sloeg Greg Muller nog een double, ook hij werd even later binnengeslagen door Stijn van der Meer die een honkslag sloeg. In de vierde inning sloeg Dashenko met een double nog een run binnen, hij scoorde zelf ook nog door twee wilde worpen. In de vijfde inning scoorde Neptunus nog drie runs binnen, waarmee het vijftiende Rotterdamse punt werd binnengeslagen.

In de zesde inning scoorde Storks het enige Haagse punt van de middag. Twee doubles, van Luis Gonzalez Garay en Joel Hernandez, waren goed voor een punt. In vijf innings op de heuvel kreeg Juan Carlos Sulbaran slechts één honkslag tegen. Hij verdiende zijn zesde win van het seizoen. Hij werd opgevolgd door Sem Nijman en Ryan Hoogendoorn, zij gooiden allebei één inning. Na zeven innings was de wedstrijd voorbij, de einduitslag was 1-15.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – DSS/Kinheim

Voor RCH begon de middag goed. Op het pitchen van Nick Boxelaar werd de score geopend door een homerun van Tilsaimy Melfor. Na de homerun volgde vier wijd voor Jesse Aussems, hij bereikte het tweede honk door een wilde worp en werd binnen geslagen door Yurdion Martie. DSS/Kinheim antwoorde wel meteen terug. Een double van Jochem Koedijk sloeg Koen Halderman over de thuisplaat. In de zevende inning had RCH weer een goede inning. Na vier wijd voor Ties van der Beeke sloeg Sebastiaan van der Horst een homerun. Het achtste punt voor de ploeg uit Heemstede werd binnengeslagen na twee honkslagen en een sacrifice fly.

Na een dominante outing van Jeremy Young (8 IP, 7 H, 2 R, 2 ER, 3 BB, 6 SO) op de heuvel, wist DSS/Kinheim op het werpen van Finn Kragt in de negende inning nog wat terug te doen. Een tweehonkslag van Matis Crouwel werd opgevolgd door een driehonkslag van Mees Robberse. Robberse scoorde later in de inning ook nog op een RBI single van Jason Jakobus. Hiermee werd de stand op 8-4 gezet, dit was ook de einduitslag in Haarlem.

Box Score

L&D Amsterdam – HCAW

Een echte thriller vond plaats in Bussum op deze Hemelvaartsdag. De score werd geopend na een honkslag van Delano Selassa die niet veel later het tweede honk stal. Hij werd hierna binnengeslagen door een honkslag van Sharlon Schoop. HCAW kwam meteen terug met een goede offensieve inning. Twee keer vier wijd werd gevolgd door een honkslag van Quintin de Cuba. Geraakt werper zorgde voor volle honken, waarmee Jair van Borkulo nog twee runs wist binnen te slaan. In de tweede inning trok L&D Amsterdam de score gelijk. Honkslagen van Sicnarf Loopstok en Roelie Henrique werden gevolgd door een tweehonkslag van Rachid Engelhardt, de stand was nu 3-3. In de derde inning nam HCAW de voorsprong. Een double van Jair van Borkulo begon een rally. Jules Cremer en Bob van der Meer sloegen allebei een run binnen met een honkslag. In de vijfde inning trok L&D Amsterdam de score gelijk op 6-6. RBIs van Kalian Sams en Sicnarf Loopstok brachten twee runs binnen.

In de zesde inning nam HCAW weer de voorsprong, een sacrifice fly van Bob van der Meer bracht Jair van Borkulo over de thuisplaat, hiermee werd de score op 6-7 gezet. In de zevende inning vergrootte HCAW de voorsprong, wederom was het Van Borkulo met een RBI. Hij had een goede dag aan slag, met drie honkslagen in drie slagbeurten en ook drie RBIs. In de achtste inning waren het honkslagen van Rachid Engelhardt en Delano Selassa die werden opgevolgd door een RBI fielders choise van Denzel Richardson. Hiermee werd de stand op 7-8 gezet. Met deze stand betrad Nick Keur de heuvel in de negende inning en verdiende de save. De win ging naar Gio de Graauw. Hij verving Jim Ploeger die na vier innings de heuvel verliet. De Graauw gooide 3.1 innings en kreeg slechts één honkslag tegen. De winning streak van HCAW is nog steeds intact en staat momenteel op negentien wedstrijden.

Box Score

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Net als in Bussum, vond in Hoofddorp ook een spannende wedstrijd plaats. Quick opende de score in de eerste inning, dankzij een honkslag van Rodney Daal met volle honken. Hierdoor scoorde twee runs. Pioniers reageerde sterk, een double van Raul Jacobs, een honkslag van Denzel Brooks, een double van Jeldwin Orman en nog twee honkslagen van Jorrit Penseel en Mark Smit zette drie runs op het scorebord. De wedstrijd bleef heen en weer gaan, want ook Quick had meteen weer een antwoord. In de tweede inning sloeg Alex Madera een RBI triple, hij werd daarna binnengeslagen door Jorge Hernandez Morantes. Ibrahin Redan en Rodney Daal volgde met honkslagen waarmee Quick in totaal vier runs scoorde in deze inning. Wederom had ook Pioniers een goede inning aan slag. Een 3-run homerun van Oliver van der Wijst trok de score gelijk op 6-6 na twee innings. Quick liep langzaam uit door een run te scoren in de derde, vierde en vijfde inning. In de vijfde inning was het een homerun van Pascal Zegwaard die de score op 9-6 zette.

In de zevende en achtste inning scoorde Pioniers nog runs, maar dit was niet genoeg om de voorsprong te nemen. Op de heuvel voor Quick kwamen de relievers niet meer in de problemen na een moeilijke start van Deef van Leersum. Johnaikel Acosta gooide 5.2 innings vanuit de bullpen waarin hij twee hits en één run tegen kreeg. Hij verdiende de win. Jasper Popken gooide de laatste twee innings en verdiende de save. De einduitslag in Hoofddorp was 9-8.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse