HB Hoofdklasse

Veel spannende wedstrijden en bijna een perfect game in de Honkbal Hoofdklasse

Shairon Martis was op zaterdag één uit verwijderd van historie. (Foto: MvW Fotografie)

Veel spannende wedstrijden en bijna een perfect game in de Honkbal Hoofdklasse

HCAW en L&D Amsterdam waren drie wedstrijden aan elkaar gewaagd en zorgden voor een hoop spanning, op zaterdag kwam Shairon Martis in de buurt van historie. Ook DSS/Kinheim en RCH Memorie Sieraden hadden een spannende serie.

Curaçao Neptunus – Storks

In Den Haag bleef het lang stil aan slag, zowel Neptunus als Storks scoorde niet tot de zesde inning. Voor Neptunus was het Kaj Timmermans die in 5 innings maar één honkslag tegen kreeg voordat hij werd vervangen. Bij Storks startte Twan Naessens die de Rotterdamse slagploeg vijf innings stil hield. In de zesde inning wist Neptunus het eerste punt te scoren, dit kwam door vier wijd voor Dashenko Ricardo met de honken vol. Het tweede Rotterdamse punt scoorde door en wilde worp, voordat Greg Muller de 3-0 op het scorebord zette met een RBI single. In de zesde inning nam voor Neptunus Brandon Herbold het werpen over. Hij had een mindere dag en had moeite met het vinden van de slagzone. Vier keer vier wijd, een geraakt werper en een honkslag maakte de score gelijk. Kevin Bakker verving Herbold op de heuvel en liet nog drie Haagse honklopers scoren. Ineens stond Storks voor met 3-6. In de zevende inning antwoorde Neptunus meteen terug. Een 3 RBI triple van Christian Diaz en een 2-run homerun van Sheadion Jamanika zette de score op 8-7. Kevin Bakker gooide nog een solide inning en verdiende de win, hij werd opgevolgd door Kevin Kelly die de save op zijn naam kreeg. Neptunus won nipt met 7-8.

Op zondag nam in Rotterdam Neptunus snel de voorsprong. Rogear Bernadina sloeg de eerste run binnen met een RBI single. Later in de eerste inning scoorde Neptunus nog tweemaal door fouten in het veld. In de zesde inning had Neptunus weer een grote inning aan slag, Stijn van der Meer sloeg een RBI double en Jiandido Tromp volgde hem op met een RBI single. Tromp scoorde later zelf ook na een gestolen honk en twee wilde worpen. Aaron de Groot startte de wedstrijd voor Neptunus, in vier innings kreeg hij één run tegen op drie honkslagen. Misja Harcksen volgde hem op en verdiende in twee innings de win. Jayden Gonesh en Kevin Bakker gooiden zonder problemen de wedstrijd uit. Neptunus won met 8-3 en staat met achttien gewonnen wedstrijden nu op de tweede plaats.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

HCAW – L&D Amsterdam

Net als op donderdag, was het op zaterdag weer een thriller van een wedstrijd tussen HCAW en L&D Amsterdam. Voor L&D Amsterdam was Shairon Martis ongenaakbaar op de heuvel, 8.2 innings lang was hij bezig met een perfect game. Met twee uit in de negende inning was het Bob van der Meer die een einde maakte aan een mogelijk historische wedstrijd. Hij sloeg een honkslag waarmee de perfect game van Martis werd verbroken. Na Van der Meer sloeg ook Brendly Martina nog een honkslag, hierna werd Martis vervangen door Franklin van Gurp. Van Gurp kreeg een double tegen waarmee HCAW de score gelijktrok. Voor HCAW had startend werper Lars Huijer ook een goede dag, hij gooide zeven innings en kreeg op vier honkslagen slechts één run tegen. Met een gelijke stand na negen innings ging de wedstrijd naar extra innings. In de tiende inning werd niet gescoord en in de elfde inning wist HCAW ook niet te scoren. Voor L&D Amsterdam begon slugger Kalian Sams aan slag in de elfde inning, hij joeg de bal over de hekken voor een walk-off homerun. L&D Amsterdam won met 2-1. Hiermee kwam, na negentien wedstrijden, ook een einde aan de winning streak van HCAW.

Ook de derde wedstrijd van de series tussen HCAW en L&D Amsterdam was weer spannend. Een echt pitchersduel vond plaats tussen Scott Prins (7 IP, 4 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 4 SO) en Dennis Burgersdijk (7 IP, 6 H, 2 R, 2 ER, 4 BB, 3 SO). In de vierde inning opende L&D Amsterdam de score. Sharlon Schoop kreeg vier wijd, Kalian Sams volgde met een double en daarna sloeg Kenny Berkenbosch met een groundout Schoop binnen. In de zesde inning vergrootte L&D Amsterdam de voorsprong naar 2-0 via een sacrifice fly van Tommy van de Sanden. In de zevende inning waren het honkslagen van Quintin de Cuba en Linoy Croes die de 2-1 op het scorebord zette. In de tweede helft van de negende inning was het aan HCAW de taak om in ieder geval gelijk te komen om nog een kans te maken om te winnen. Linoy Croes begon de inning goed met een double, hij werd binnengeslagen op een honkslag van Max Draijer waarmee de stand gelijk werd getrokken. Julian Goins sloeg ook een honkslag waarop Max Draijer naar het derde honk verschoof. Brendly Martina maakte een eind aan de wedstrijd met een walk-off sacrifice fly. De einduitslag was 3-2 voor HCAW.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – Quick Amersfoort

Hoofddorp Pioniers opende de score in Amersfoort in de tweede inning, mede dankzij een RBI double van Joost van den Bergh. In de gelijkmakende helft van de inning scoorde Amar van Zwieten de 2-1 na een honkslag, gestolen honk en twee wilde worpen. In de derde inning vergrootte Pioniers de voorsprong. Vier wijd voor Raul Jacobs, een honkslag voor debutant Michael Dumitrescu en een sacrifice fly van Oliver van der Wijst scoorde de 3-1, later in de inning sloeg Roy Winkel de 4-1 binnen met een RBI triple. Wederom had Quick een antwoord. Alex Madera sloeg een honkslag, gevolgd door een triple van Jorge Hernandez Morantes. Ook Hernandez Morantes werd binnengeslagen door een honkslag van Ibrahin Redan. In de vijfde en zesde inning nam Quick de voorsprong en liep uit tot 5-8. In de negende inning maakte Pioniers een comeback. Mede dankzij honkslagen van Denzel Brooks, Raul Jacobs, Michael Dumitrescu en Roy Winkel wist Pioniers vijf runs te scoren waarmee ze de score veranderde naar 10-8. Lars Broersen gooide in de negende inning de deur op slot en verdiende de save voor Pioniers.

In Hoofddorp was op zondag de wedstrijd na de derde inning eigenlijk al beslist. In de derde inning ging de stand van 2-1 naar 2-10 in het voordeel van de thuisploeg uit Hoofddorp. Maar liefst acht honkslagen, één keer vier wijd en twee veldfouten waren goed voor negen runs. Iedereen in de startende lineup van Pioniers sloeg in de wedstrijd een honkslag. Michael Dumitrescu, Jeldwin en Roy Winkel waren alle drie goed voor twee honkslagen. Op de heuvel voor Pioniers begon Yassir Lachkar, hij gooide vijf innings en kreeg twee runs tegen, hiermee verdiende hij zijn eerste win van het jaar. Hij werd in de zesde en zevende inning opgevolgd door Dylan Farley en Koen van ’t Klooster. Na zeven innings stond Pioniers voor met 13-2 en werd de wedstrijd wegens de mercy rule beëindigd.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

DSS/Kinheim – RCH Memorie Sieraden

Na het verlies op donderdag, wist DSS/Kinheim op zaterdag offensief meer in te brengen op de pitchers van RCH. Elke slagman van de Haarlemse ploeg wist minimaal één keer een honkslag te slaan in de wedstrijd. Voor RCH startte Sven van de Sanden op de heuvel, in 5.1 innings kreeg hij op zeven honkslagen vier runs tegen (waarvan drie verdiend). Zijn opvolger, Lochlan Southee, kreeg in één inning drie hits en vier verdiende punten tegen. Deze runs kwamen mede door honkslagen van Jesse Velders, Koen Halderman en Mees Robberse in de zevende inning. Dit was de inning waarin DSS/Kinheim de voorsprong terug in handen nam. Dorian Lippens stond op de heuvel toen dit gebeurde en verdiende hiermee de win. Zijn opvolgers, Milan van der Breggen en Robyn Clara, wisten de voorsprong te behouden. In de negende inning scoorde DSS/Kinheim nog drie extra runs op het werpen van Calvin Andringa. Honkslagen van Jochem Koedijk, Mees Robberse, Nick Hofer en Thomas Bos zette de score op 11-6 in het voordeel van de Haarlemse ploeg.

RCH opende op zondag in de eerste inning meteen de score. Een leadoff single van Koen Werkman begon de inning, na een opofferings stootslag volgde twee keer vier wijd waardoor de honken vol kwamen. Sebastiaan van der Horst sloeg een RBI single. Later volgde de 2-0 na een wilde worp. In de vierde inning kwam DSS/Kinheim terug. Nick Hofer sloeg een honkslag, Bram Blokker kreeg vier wijd en ook Jason Jakobus sloeg een honkslag, hierdoor kon Hofer scoren. Met honklopers op het tweede en derde honk sloeg Thomas Bos een sacrfice fly waardoor Blokker scoorde. Ook Jakobus kwam over de thuisplaat door een aangooifout vanuit het rechtsveld. In de vijfde inning zette RCH de score gelijk op een RBI double van Dillon Thomas. Thomas werd dit weekend toegevoegd aan de selectie van RCH Memorie Sieraden. In de zesde inning nam DSS/Kinheim weer de voorsprong door een RBI single van Jason Jakobus. Ook RCH had meteen weer een antwoord. In de zevende inning sloeg Koen Werkman een 2 RBI single waarmee de stand op 5-4 werd gezet. In de achtste inning trok DSS/Kinheim de score weer gelijk via een sacrifice fly van Mees Robberse. Aan het einde van de negende inning was de score nog steeds gelijk, extra innings waren dus nodig. Honkslagen van Jesse Aussems en Yurdion Martie begonnen de tiende inning. Zij verschoven allebei een honk door een opofferings stootslag van Teun van der Meer. Sebastiaan van der Horst kreeg opzettelijk vier wijd waardoor de honken vol kwamen. Met volle honken sloeg Thomas Kwakernaak via een velders keus het winnende punt voor RCH binnen, want DSS/Kinheim kwam in de tweede helft van de inning niet meer aan scoren toe. 5-6 was de einduitslag in Haarlem. RCH Memorie Sieraden heeft volgend weekend vrij en is daarmee als eerste klaar met de eerste speelronde van de competitie.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Na acht speelrondes is dit de stand in de Hoofdklasse:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse