College

Nederlandse talenten winnen opnieuw NCJAA World Series

Nederlandse talenten winnen opnieuw NCJAA World Series

Eerder dit jaar vielen Feline Poot, Charlotte Drijvers en Sterre den Duijn al individueel in de prijzen, maar afgelopen weekend werden zij met hun Florida Southwestern Buccaneers voor het tweede jaar op rij National Champions in de NCJAA Division 1.

Het toernooi begon niet goed voor de Bucs, maar in het double elimination systeem, kregen zij ondanks een nederlaag de kans om hun titel te verdedigen. Via de elimination bracket vochten zij zich naar de finale, waarin in Yuma, Arizona, McClennan Community College de tegenstander was.

De Bucs hadden twee wins nodig om de titel te prolongeren. In de eerste wedstrijd waren de Bucs, mede dankzij een belangrijke defensieve actie van Den Duijn met 4-2 te sterk.

Ook de tweede wedstrijd werd ontzettend spannend. De Bucs namen een vroege en ruime voorsprong. Zij scoorden in elk van de eerste vier innings en liepen mede dankzij Feline Poot (2 uit 2) en Sterre den Duijn (2 uit 2 met een HR, een 2B en 2 RBI) uit naar een 5-2 voorsprong, maar McClennan kwam langszij.

In de vijfde inning kreeg den Duijn vier wijd en kregen de Bucs loopsters op het eerste en tweede honk. Een wilde worp en een veldfout zorgden vervolgens voor een 6-5 voorsprong, waarna Feline Poot met haar derde honkslag van de dag Den Duijn over de thuisplaat sloeg voor het zevende en – zo zou later blijken – winnende punt.

In de zevende inning kwam McClennan nog dichterbij dankzij een solo homerun, maar via een grondbal naar het tweede honk kwam bevrijdende laatste nul en daarmee de tweede titel op rij:

Na afloop van de wedstrijd werden Feline Poot en Charlotte Drijvers benoemd tot het All-Tournament Team en werd Poot uitgeroepen tot beste defensieve speelster voor haar goede werk als korte stop.

De titel werd uiteraard groots gevierd met.. een frisse duik:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College