College

Dorian Lippens: “De coaches zien mij als de persoon die impact kan maken”  

Dorian Lippens: “De coaches zien mij als de persoon die impact kan maken”  

De lach is nooit ver weg bij Dorian Lippens. Zelfverzekerd, maar bescheiden zit hij voor ons. Mocht hij vijf maanden geleden enkele dagen proeven aan honkballen in Amerika tijdens de vijfdaagse Major League Baseball Power Showcase in Miami, nu mag hij zich gaan opmaken voor een tweejarig verblijf in het honkbalwalhalla. De talentvolle negentienjarige pitcher van DSS/Kinheim is getekend door Cisco College in Texas. “De coaches zien mij als persoon die impact kan maken.”  

Acht serieuze aanbiedingen van colleges heeft Lippens ontvangen en niet van de minste. Zijn keuze baseerde hij op de klik met de coaches tijdens de gesprekken, of hij zich goed bij ze voelde. Lippens: “Als ik me goed voel ben ik rustig, heb ik minder stress. Dat heb ik nodig. Net als humor en gezelligheid. Met de coach van Cisco zat dat direct goed. Wat me ook aansprak is dat je een eigen invulling aan de manier van trainen mag geven. Dan kan ik wat ik hier in het Talent Team NL Center doe, daar ook toepassen.” 

Andere manier van trainen 
Bij het Talent Team heeft Lippens de afgelopen drie jaar grote stappen gemaakt. “Je traint hier op een andere manier. Het gaat niet alleen om hard trainen, sterker worden, maar om mentale weerbaarheid, techniek en sportspecifieke punten. Je heupactie en positie, hoe je voet te plaatsen, je arm te houden, de kleine spiertjes. Je wordt continu uit je comfortzone gehaald, bijvoorbeeld door bij het werpen ergens op of af te stappen. Je lichaam moet dan een weg vinden om het goed te doen. Zich aanpassen, zodat je een actie onder elke omstandigheid toch goed kan doen. En dan word je beter.”  

Alles draait om slag gooien 
“De coach van Cisco ziet mij als de persoon die impact kan maken. Die het niveau aan kan. Maar uiteindelijk draait het maar om één ding: slag gooien. Het maakt niet uit hoe, als je maar slag gooit. Anders dan sta je er gewoon naast.” Lippens vervolgt enthousiast: “Ik wil de komende twee jaar goed en veel spelen, me verder ontwikkelen, om na twee jaar bij een top universiteit te kunnen tekenen.”  En als je eenmaal begint over toekomstdoelen en dromen, dan gaat het stromen. “In de draft (voor de Major League Baseball, red.) komen, dat zou ik wel hartstikke vet vinden. En als ik dan keihard werk, hoop ik ook het A-Team van Team Kingdom of The Netherlands te halen.” 

Tot augustus is hij actief in de Hoofdklasse met DSS/Kinheim. “Het is wel jammer dat ik er niet bij ben aan het einde van het seizoen. Ik denk dat we het goed gaan doen dit jaar, weer ver gaan komen. Maar het is tijd om het avontuur aan te gaan.”  

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College