HB Hoofdklasse

Spannende laatste speelronde in reguliere competitie

Foto: MvW Fotografie

Spannende laatste speelronde in reguliere competitie

De Honkbal Hoofdklasse wordt dit jaar gespeeld in een nieuwe competitieopzet. Het doel van deze nieuwe opzet: meer spanning en relevante wedstrijden voor teams en publiek. Die spanning is er nu al, want in de laatste speelronde van het reguliere seizoen wordt er in directe duels gestreden om de eerste en vierde plaats.

Hoe zat het ook alweer met de nieuwe opzet? Na één volledige competitieronde, waarin iedereen elkaar in een serie van drie wedstrijden is tegengekomen, worden de bovenste vier teams uit de ranglijst en de onderste vijf van elkaar gescheiden. Zij gaan verder in vervolgcompetities, waarna er uiteindelijk via een Wild Card ronde wordt bepaald welke vier teams in de play-offs uitkomen. Een opfrisser:

Komend weekend wordt er in de laatste speelronde gestreden om de eerste plaats tussen koploper HCAW, dat afgelopen zaterdag de winstreeks ten einde zag komen, en Curaçao Neptunus. HCAW heeft aan één overwinning voldoende om de reguliere competitie te winnen, Neptunus kan met een sweep nog eerste worden.

Ondertussen wordt in Oosterhout en Haarlem in een direct duel tussen Twins en DSS/Kinheim komend weekend beslist wie er als vierde team meegaat naar de vervolgcompetitie voor de bovenste vier. Het team dat twee van de drie wedstrijden wint, eindigt als vierde.

Deze wedstrijden zie je uiteraard vanaf donderdagavond om 19.30 uur live op Honkbalsoftbal.tv! Daar zie je nu ook de samenvattingen van de afgelopen speelronde.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse