Softbal

Red Lions nipt te sterk voor Team Kingdom of the Netherlands

Foto: Louie Jay Sienders

Red Lions nipt te sterk voor Team Kingdom of the Netherlands

In de reeks oefenwedstrjiden waarin Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch zich voorbereidt op de Canada Cup en het EK waren de heren softballers van Red Lions gisteren in Rijswijk de tweede tegenstander. De Red Lions liepen uiteindelijk met een nipte 8-7 overwinning als winnaars van het veld.

Het Koninkrijksteam nam in de tweede inning een vroege voorsprong toen Cindy van der Zanden kon scoren op een grondbal van Lorraine Kieft. Damishah Charles verdubbelde die voorsprong met een RBI-infield single waarop Lizzie Clarijs kon scoren.

Nadat Red Lions de stand in de gelijkmakende slagbeurt gelijk trok, kon Annemiek Janssen op een wilde worp de 3-2 scoren. Ook deze voorsprong werd echter snel weggewerkt via een solo homerun van Noah Boer in het linksveld.

De gelijke stand stond tot de vijfde inning op het scorebord, maar toen kreeg de slagkracht van de mannen van Red Lions. Zij scoorden vijf runs, maar het Koninkrijksteam gaf zich niet gewonnen.

In de zesde inning liepen de honken vol voor Britt Vonk, die ze met een 3-run triple ook gelijk weer leeg veegde en haar ploeg volledig terugbracht in de wedstrijd. Zelf scoorde Vonk op de comebacker van Janssen, die de bal vol tegen de werper van Red Lions aansloeg. Hij was gelukkig ongedeerd en gooide de wedstrijd uiteindelijk ook uit.

Bekijk de samenvatting van de mannen van SDTV hieronder:

De volgende wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands is dit weekend al. Op zondag wordt er een demonstratiewedstrijd gespeeld tijdens het NK Little League in Almere. De wedstrijd, waarin een combinatieteam van herensoftballers de tegenstander is, wordt om 16.00 uur gespeeld en is dankzij SDTV live te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal