HB Hoofdklasse

Spannende series in laatste speelronde reguliere competitie

Koen Postelmans was zeven innings lang ongenaakbaar in Oosterhout. (Foto: Saycheese Fotografie)

Spannende series in laatste speelronde reguliere competitie

Twee spannende series om de eerste en vierde plek in de Hoofdklasse staan er op het affiche in de negende en laatste speelronde van de reguliere competitie. Neptunus doet goede zaken om toch de eerste plek van HCAW af te pakken en Twins lijkt de vierde plek niet kwijt te willen raken aan DSS/Kinheim.

Curaçao Neptunus – HCAW

In Bussum was Neptunus te sterk voor de nummer één uit de Hoofdklasse, HCAW. In de derde inning nam Neptunus een grote voorsprong. De inning begon met een double van Greg Muller, hij bereikte het derde honk na een opofferings stootslag. Stijn van der Meer kreeg vier wijd en John Polonius sloeg de eerste twee runs van de wedstrijd binnen met een double. Rogear Bernadina volgde hem op met een RBI single en ook Dwayne Kemp sloeg nog een honkslag. Dat was nog niet al het slaggeweld in de derde inning. Met twee uit wist Sheadion Jamanika nog een RBI double te slaan. In de zevende inning werd de Rotterdamse voorsprong vergroot. Dwayne Kemp sloeg met de honken vol een double waarop twee runs scoorde, later scoorde Bernadina nog op een sacrifice fly waardoor de score op 8-0 werd gezet. HCAW antwoorde nog terug met één run in de tweede helft van de inning, maar dat was het enige offensief dat HCAW kon creëren. In de achtste inning scoorde Neptunus de laatste run van de wedstrijd na een double van Dashenko Ricardo. Hiermee was de einduitslag bepaald op 1-9, de wedstrijd werd wegens de curfew beëindigt na de achtste inning.  

Op de heuvel voor Neptunus startte Juan Carlos Sulbaran, hij gooide zes innings waarin hij drie honkslagen tegen kreeg. Zijn opvolger was Kevin Bakker, hij gooide de laatste twee innings. Voor HCAW was Jim Ploeger de startende werper, in drie innings kreeg hij op zeven honkslagen, vijf runs tegen. Zijn opvolgers waren Bobbie Gnade (2 IP, 0 H, 0 R, 2 BB), Ruben Dekker (1 IP, 2 H, 3 R, 3 ER, 2 BB) en Arjen Nijkamp (2 IP, 1 H, 1 R, 1 ER, 0 BB).

Vanwege de Europa Cup worden de wedstrijden tussen HCAW en Neptunus op donderdag, vrijdag (19:30 in Bussum) en zaterdag (19:30 in Rotterdam) gespeeld.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

Voor L&D Amsterdam start Nelmerson Angela normaliter de wedstrijden op donderdag, vanwege file onderweg naar het veld was hij niet op tijd aanwezig, hierdoor begon Jelle van der Lelie gisteren de wedstrijd. Van der Lelie gooide één inning en kreeg een honkslag tegen, daarna van Angela aanwezig en nam hij het werpen over. In vier innings kreeg Angela drie honkslagen tegen. De laatste vier innings van de wedstrijd werden gegooid door Scott Prins, hij kreeg maar één honkslag tegen. De pitchers van L&D Amsterdam wisten de Hoofddorpse slagploeg negen innings lang van scoren te weerhouden. De slagploeg van Amsterdam nam in de derde inning de voorsprong. Sharlon Schoop sloeg twee runs binnen met een honkslag. In de vijfde inning werd de score op 3-0 gezet door een homerun van Denzel Richardson. In de zesde inning sloeg Tommy van de Sanden voor L&D Amsterdam een double, hij stal het derde honk en kon op een foute aangooi van de catcher scoren. Hiermee werd de score op 4-0 gezet, dit was ook de einduitslag in Amsterdam.

Vanwege de Europa Cup worden de wedstrijden tussen Pioniers en L&D Amsterdam op donderdag, vrijdag (19:30 in Amsterdam) en zaterdag gespeeld (18:00 in Hoofddorp).

Box Score

Quick Amersfoort – Storks

In het Neptunus Familiestadion vond een echt pitchersduel plaats tussen Quick en Storks. Voor Quick gooide Jhan Rifaela zeven innings. Hij kreeg twee honkslagen tegen en wist de Haagse slagploeg van scoren te weerhouden. Zijn opvolgers waren Johnaikel Acosta en Jasper Popken. Zij lieten allebei niemand meer toe op de honken. Voor Storks gooide starter Darryl Jamoena ook een solide wedstrijd. In 6.2 innings kreeg hij vier honkslagen en nul runs tegen. Zijn opvolger, Johannes Verroen, kreeg in de achtste inning de eerste run van de wedstrijd tegen. Jorge Hernandez Morantes kreeg vier wijd, hij werd binnengeslagen op een double van Taylor Clemensia. In de negende inning werd de score op 0-2 gezet. Emeron Lourens kwam op het honk door een fout, hij scoorde later in de inning op een single van Hernandez Morantes. 0-2 was de einduitslag in Rotterdam.

Box Score

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

Net als tussen Quick en Storks, vond tussen DSS/Kinheim en Twins ook een echt pitchersduel plaats. Koen Postelmans was voor Twins zeven innings lang ongenaakbaar. In zeven inning kreeg hij drie honkslagen tegen en hij wist de Haarlemmers van scoren te weerhouden. Ook gooide hij maar liefst tien strikeouts. Zijn opvolgers, Chikara Igami en Raf Cocu wisten in de laatste twee innings de shutout af te maken. DSS/Kinheim had meerdere kansen om tot scoren te komen, maar de honkslag op het juiste moment bleef uit. Voor DSS/Kinheim begon Nick Boxelaar op de heuvel in 4.2 innings kreeg hij zeven honkslagen en één onverdiend punt tegen. Zijn opvolger was Moreno Vork. Vork kwam in 3.1 innings niet meer in de problemen, hij kreeg slechts twee honkslagen tegen. De enige run van de wedstrijd werd gescoord in de derde inning. Een honkslag van Mick Vos werd gevolgd door een stootslag van Railison Bentura, deze stootslag werd niet goed verwerkt in het veld waardoor het tweede en derde honk bezet kwamen. Een honkslag van Tyriq Kemp, die sinds kort weer terug is na een goed seizoen bij Western Oklahoma State College, gaf Mick Vos de kans om te scoren. 1-0 was de einduitslag in Oosterhout.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse