HB Hoofdklasse

Veel spanning in serie tussen HCAW en Neptunus, bijna weer een no-hitter bij HCAW

Met een sweep over HCAW veroverde Neptunus de eerste plek aan het einde van de reguliere competitie. (Foto: Robert Bos)

Veel spanning in serie tussen HCAW en Neptunus, bijna weer een no-hitter bij HCAW

In de laatste speelronde van de reguliere competitie stonden nog een aantal belangrijke wedstrijden op het schema. HCAW en Neptunus streden voor de eerste plek in de reguliere competitie. Twins en DSS/Kinheim streden voor een plek bij de bovenste vier.

HCAW – Curaçao Neptunus

Op vrijdagavond speelden HCAW en Neptunus de wedstrijd die normaliter op zondag wordt gespeeld, dit met het oog op de Europacup waaraan Neptunus en L&D Amsterdam volgende week meedoen. Zes innings lang stond de score op 0-0 door goed werpen door Lars Huijer en Aaron de Groot. Lars Huijer gooide zelfs zo goed dat hij acht innings lang de sterke Rotterdamse slagploeg op nul honkslagen wist te houden. In de zevende inning opende HCAW de score na vier wijd voor Kevin Dirksen en een honkslag van Linoy Croes. Kevin Dirksen bereikte het derde honk op deze honkslag en wist later in de inning te scoren op een doorgeschoten bal. Hiermee scoorde HCAW de eerste run van de wedstrijd en leek het erop dat HCAW de overwinning binnen zou slepen, Lars Huijer was nog steeds bezig met een no-hitter. In de negende inning verbrak Stijn van der Meer de no-hitter. Na 124 ballen werd Huijer meteen gewisseld. Na de wissel van Huijer kon de Rotterdamse slagploeg eindelijk toeslaan. John Polonius, Rogear Bernadina, Dwayne Kemp, Christian Diaz en Sheadion Jamanika sloegen allemaal achtereenvolgend honkslagen. Dit was op het werpen van Nick Keur en Jasper Elfrink. Later in dezelfde inning sloeg Jiandido Tromp nog een 2 RBI double, waarmee de score op 1-6 werd gezet. In de negende inning werd relief pitcher Misja Harcksen vervangen door Kevin Kelly. Kelly kreeg nog wel twee runs tegen, maar daar bleef het bij voor HCAW. Einduitslag: 3-6 voor Neptunus.

Op zaterdagavond stond in het Neptunus Familiestadion een belangrijke wedstrijd op de planning, de winnaar zou namelijk als eerste eindigen in de reguliere competitie. Neptunus opende in de eerste inning de score. John Polonius sloeg een honkslag, stal het tweede honk en bereikte het derde honk door een wilde worp voordat hij werd binnengeslagen op een honkslag van Rogear Bernadina. In de vijfde inning trok HCAW de score gelijk. Max Draijer begon de inning met een honkslag en bereikte later het derde honk. Met twee uit sloeg Bob van der Meer een hoge bal richting het midveld, dat leek het einde van de inning te zijn, maar Rogear Bernadina liet de bal uit zijn handschoen vallen waardoor Draijer de 1-1 scoorde. In de zevende inning nam Neptunus weer de voorsprong in handen, na vier wijd voor Greg Muller sloeg Jiandido Tromp een tweehonkslag. Geraakt werper voor Stijn van der Meer zorgde voor volle honken, hierna kreeg John Polonius vier wijd waardoor de 2-1 scoorde. Later in de inning scoorde door schijn de 3-1. In de achtste inning werd de Rotterdamse voorsprong nog vergroot. Honkslagen van Sheadion Jamanika en Dashenko Ricardo werden gevolgd door een opofferings stootslag. Jiandido Tromp sloeg Jamanika binnen met een honkslag en later scoorde ook Ricardo door een sacrifice fly van John Polonius. Na acht innings werd de wedstrijd wegens het bereiken van de curfew beëindigd. Met een 5-1 overwinning nam Neptunus de eerste plek in de Hoofdklasse van HCAW over in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie.

Box Score (vrijdag)

Box Score (zaterdag)

Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam

Net als in Bussum, werd ook in Amsterdam op vrijdag gespeeld wegens de Europa Cup. L&D Amsterdam nam in de eerste inning al snel de voorsprong. Een RBI double van Denzel Richardson werd opgevolgd door een 3-run homerun van Sharlon Schoop. Rashid Gerard zette met een sacrifice fly de score op 5-0 na één inning. In de vierde inning scoorde Pioniers het eerste Hoofddorpse punt. L&D Amsterdam antwoordde hier meteen weer op met twee runs, mede dankzij nog een RBI double van Denzel Richardson. In de vijfde inning werd de Amsterdamse voorsprong nog groter door een RBI single van Tommy van de Sanden gevolgd door een RBI double van Rachid Engelhardt. In de zesde inning scoorde de thuisploeg uit Amsterdam de 11-1. Dit bleef de stand in de zevende inning, waardoor de mercy rule een einde maakte aan de wedstrijd.

Op zaterdag was Pioniers wederom geen partij voor L&D Amsterdam. Met een oog op de Europa Cup besloot coach Ronald Jaarsma alle pitchers maar kort te gebruiken. Naut Kragt, Mike Groen, Shurensly Daantji en Jelle van der Lelie gooiden allemaal twee innings, Franklin van Gurp gooide alleen de zevende inning. In de tweede inning werd de score geopend door Amsterdam, het eerste punt scoorde door vier wijd voor Tommy van de Sanden met volle honken, Emilson Haswell zette de score op 2-0 met een sacrifice fly en later in de inning sloeg Delano Selassa een RBI double. In derde inning scoorde Pioniers de 3-1. In de vijfde inning liep L&D Amsterdam uit. RBIs van Sharlon Schoop, Tommy van de Sanden en Rachid Engelhardt zette de score op 7-1. In de vijfde inning sloeg Denzel Brooks een driehonkslag en hij werd binnengeslagen door Stijn Goedee. In de zesde inning scoorde Pioniers nog tweemaal, mede dankzij een driehonkslag van Reangelo Willems. In de laatste drie innings liep L&D Amsterdam uit tot een score van 4-13. L&D Amsterdam eindigde in de reguliere competitie op de derde plaats, Hoofddorp Pioniers eindigde als zevende.

Box Score (vrijdag)

Box Score (zaterdag)

DSS/Kinheim – Twins Oosterhout

In Haarlem speelden Twins en DSS/Kinheim een belangrijk duel om de vierde plek. Bij winst op zaterdag en zondag zou DSS/Kinheim de vierde plek van Twins overnemen. In de eerste inning sloeg Jason Halman het eerste punt van de wedstrijd binnen met een RBI single. DSS/Kinheim antwoorde in dezelfde inning meteen terug met vier achtereenvolgende honkslagen waarop één run scoorde. Daarna bleef het op offensief stil tot de vijfde inning. Dorian Lippens nam in deze inning het werpen over van starter Bas Timmer, Lippens begon goed met een groundout, maar hierna volgden twee maal vier wijd, een honkslag van Tyriq Kemp en nog twee maal vier wijd. Rick Rizvic nam voor DSS/Kinheim het werpen over. Hij kreeg nog één Oosterhouts punt tegen door schijn, maar wist verder de schade te beperken. In de zesde inning wist Twins de voorsprong te vergroten naar 1-7, mede dankzij honkslagen van Rayshelon Carolina en Mick Vos. In de achtste inning kwam DSS/Kinheim nog even terug. Startend werper Ryan Huntington werd vervangen door Finn Kops. In tegenstelling tot Huntington, kon de Haarlemse slagploeg op Kops wel grip krijgen. Vijf honkslagen in de inning zette nog drie runs op het scorebord. Dit was niet genoeg om helemaal terug te komen in de wedstrijd en 4-7 bleef de score. Hiermee heeft Twins de vierde plek veiliggesteld.

Op zondag werd in er in Oosterhout vanwege de regen niet gespeeld. Deze wedstrijd wordt op dinsdagavond om 19:30 uur in Oosterhout ingehaald.

Box Score (zaterdag)

Storks – Quick Amersfoort

In Amersfoort pakte Quick op zaterdag de tweede win van de serie tegen Storks. Een goede start van Wally Vrolijk (6 IP, 3 H, 0 R, 2 BB, 6 SO) hielp de Amersfoortse ploeg goed op weg. Quick opende de score in de vijfde inning. Honkslagen van Bas Wiers, Alex Madera, Jorge Hernandez Morantes, Rodney Daal en Pascal Zegwaard zorgden voor vijf runs op het scorebord. In de zevende inning scoorde Storks voor het eerst na een honkslag van Edvin Yrausquin en een sacrifice fly van Jurickson Fecunda. In de achtste inning maakte Storks het spannend door honkslagen van Jurickson Fecunda, Luis Gonzalez Garay en Rayendly Djaoen die de score op 5-4 zetten. In de achtste inning scoorde Quick nog twee runs na een veldfout van Storks. De score werd op 7-4 gezet en dat was ook de einduitslag in Amersfoort.

Op zondag kon er in Den Haag wel gespeeld worden. Startend werpers Stijn Bruins Slot (6 IP, 7 H, 1 R, 1 ER, 2 BB, 4 SO) en Mike van den Berg (7 IP, 4 H, 3 R, 3 ER, 2 BB, 6 SO) gooiden allebei de hele wedstrijd die vroegtijdig wegens de regen werd beëindigd. Quick begon de wedstrijd goed met een driehonkslag van Alex Madera in de eerste slagbeurt, hij werd meteen binnengeslagen door een honkslag van Jorge Hernandez Morantes. In de derde inning werd de voorsprong van Quick vergroot door vier wijd voor Alex Madera, een honkslag van Jorge Hernandez Morantes en een 2 RBI double van Rodney Daal. In de vijfde inning scoorde nog één run na honkslagen van Rayendly Djaoen, Joel Hernandez en Kevin van Veen (RBI). Na zes en een halve inning werd de wedstrijd beëindigd wegens de regen. Quick eindigde op de achtste plek in de reguliere competitie, Storks eindigde als negende.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Stand in de Hoofdklasse na negen speelrondes en daarmee het einde van de reguliere competitie*:

*DSS/Kinheim en Twins Oosterhout spelen op dinsdagavond de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Bij winst van Twins eindigt DSS/Kinheim op de zesde plaats en RCH Memorie Sieraden op de vijfde plaats. Bij winst van DSS/Kinheim eindigt DSS/Kinheim op de vijfde plaats en RCH Memorie Sieraden op de zesde plaats.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse