ECC 2022

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zijn vertrokken naar Bonn voor Europa Cup

Het terrein van Bonn Capitals is drie jaar na het EK Honkbal de thuishaven van de Europa Cup (Foto: WBSC Europe)

L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus zijn vertrokken naar Bonn voor Europa Cup

Als de nummers één en twee van de Hoofdklasse van 2021 reisden L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus vandaag per bus naar Bonn om daar Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europa Cup.

Het toernooi met de acht sterkste teams van Europa start morgen en de teams zijn verdeeld over twee poules. L&D Amsterdam zit in Poule A en is ingedeeld bij Heidenheim Heideköpfe (Duitsland), Parma (Italië) en Draci Brno (Tsjechië). Curaçao Neptunus komt in Poule B San Marino (Italië), Arrows Ostrava (Tsjechië) en gastheer Bonn Capitals (Duitsland) tegen.

De Amsterdammers zijn op dinsdag als eerste aan de beurt. Om 12.30 uur is Heidenheim de eerste tegenstander. Direct daarna op 15.00 uur speelt Neptunus tegen San Marino. Alle wedstrijden van de Nederlandse teams zie je live op Honkbalsoftbal.tv, zorg dat je een account hebt aangemaakt en geniet de hele week van live honkbal op Europees topniveau! Uiteraard lees je aan het eind van de dag de wedstrijdverslagen op Honkbalsoftbal.nl.

Na teleurstellende prestaties in de editie van 2021 zullen beide teams gebrand zijn op eerherstel. L&D Amsterdam coach Ronald Jaarsma gaf in een interview voor het seizoen al aan dat de winst in de Europa Cup een belangrijk doel was in 2022: “In het nieuwe seizoen is de European Champions Cup voor ons het belangrijkste. De landstitel is natuurlijk ook belangrijk, maar die hebben we al tweemaal achter elkaar gewonnen. Dan kan het eigenlijk alleen maar minder.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2022