ECC 2022

Regen spelbreker op dag 1 van de Europa Cup

Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg

Regen spelbreker op dag 1 van de Europa Cup

De eerste dag van de European Champions Cup is voor de Nederlandse teams letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. L&D Amsterdam liep tegen een nederlaag aan, terwijl Curaçao Neptunus zijn wedstrijd in de negende inning vanwege regen gestaakt zag worden.

L&D Amsterdam – Heidenheim Heideköpfe

Voor de Amsterdammers verliepen de eerste innings van deze European Champions Cup voortvarend. Starter Nelmerson Angela, die in de Hoofdklasse ook bezig is aan een sterk seizoen, gooide vijf shutout innings en verliet vervolgens de heuvel met een 2-0 voorsprong dankzij een RBI single van Tommy van de Sanden, net terug van college, en een solo homerun van Denzel Richardson.

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het althans, tot reliever Jelle van der Lelie in de zevende inning een solo homerun moest toestaan aan Luke Sommer, die de trouwe volgers van de Hoofklasse toch vooral kennen als pitcher van Kinheim.

Fouten leiden tot nederlaag

De 2-1 voorsprong bleef staan tot in de negende inning toen het met closer Franklin van Gurp op de heuvel alsnog misging. Met één uit stonden na een vrije loop, een honkslag en een fout van rechtsvelder Kalian Sams opeens het gelijkmakende punt en de go ahead run in scoringspositie.

Een sac fly zorgde voor de gelijkmaker, maar ook de tweede nul. Gelijk daarna leek Drew Janssen, het neefje van voormalig bondscoach Steve Janssen, de derde nul te worden, maar de normaal zo zekere korte stop Sharlon Schoop maakte een fout waarop de 2-3 en de 2-4 konden scoren.


In de gelijkmakende negende slagbeurt konden de Amsterdammers geen vuist meer maken. En zo zijn zij de Europa Cup begonnen met een nederlaag. Morgen is Draci Brno, dat vandaag met 11-1 van Parma verloor, om 10.30 uur de tweede tegenstander.

San Marino – Curaçao Neptunus

Ook de Neptunianen namen in hun wedstrijd een vroege voorsprong. In de eerste slagbeurt sloegen John Polonius en Roger Bernadina een solo homerun. Voor Polonius was het de tweede wedstrijd op rij met een homerun in Bonn, na de EK Finale van 2019.

Na een volledige inning werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd vanwege regen. Dat leek startend werper Juan Carlos Sulbaran uiteindelijk geen goed te doen, want hij kreeg in de derde en vierde inning vijf runs tegen. Reliever Misja Harcksen hield de slagploeg van San Marino vervolgens tot de negende inning in toom.

Eerste honkman Sheadion Jamanika zette zijn ploeg in de zesde inning op gelijke hoogte. En die gelijke stand stond aan het begin van de negende inning nog steeds op het scorebord toen de wedstrijd definitief gestaakt werd vanwege regen. 

Ook de avondwedstrijd van Bonn Capitals tegen Draci Brno werd niet gespeeld. Die wordt morgen ingehaald. Voor het restant van de wedstrijd San Marino – Neptunus is nog geen nieuwe starttijd aangekondigd.

Neptunus speelt morgen om 19.00 uur tegen Bonn Capitals. De wedstrijden van de Nederlandse teams zijn ook morgen weer live te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2022