HB Hoofdklasse

Inhaalwedstrijd: DSS/Kinheim stelt vijfde plek in reguliere competitie veilig

Jesse Velders sloeg op dinsdagavond twee tweehonkslagen voor DSS/Kinheim. (Foto: ClaudiaFotografeert.nl)

Inhaalwedstrijd: DSS/Kinheim stelt vijfde plek in reguliere competitie veilig

Na de verregende wedstrijd van zondag, haalden Twins en DSS/Kinheim de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in op dinsdagavond. Twins was al geplaatst voor de top 4, DSS/Kinheim zou bij winst de vijfde plek veiligstellen.

De wedstrijd begon goed voor Twins. In de eerste inning werd na vier wijd en een gestolen honk voor Rayshelon Carolina al vroeg gescoord op een RBI single van Mick Vos. In de tweede inning vergrootte de thuisploeg uit Oosterhout de voorsprong. De RBIs kwamen door honkslagen van Railison Bentura en Mick Vos en door vier wijd met volle honken voor Jason Halman. Dit zette de score op 4-0 in het voordeel van Twins. In de vierde inning kwam DSS/Kinheim terug. Controle problemen bij Simon Gross zorgde voor volle honken door drie keer vier wijd. Hierna waren het twee fouten in het veld van Twins waardoor DSS/Kinheim tweemaal kon scoren. In de vijfde inning sprokkelde de ploeg uit Haarlem nog een puntje weg, wederom door drie keer vier wijd en een veld fout. 

In de zesde inning trok DSS/Kinheim de score gelijk. Simon Gross was inmiddels vervangen door Jeffrey Levenstone. Na een tweehonkslag werd Jesse Velders binnengeslagen op een honkslag van Donny Kuijper. De score bleef tot de achtste inning op 4-4 staan. Op het werpen van Raf Cocu kon DSS/Kinheim de voorsprong nemen na een wilde worp. In de negende inning werd de Haarlemse voorsprong nog vergroot. Een double van Jesse Velders werd opgevolgd door honkslagen van de broers Donny en Sem Kuijper, hierdoor werd de score op 4-7 gezet. Dit was de einduitslag in Oosterhout. Op de heuvel voor DSS/Kinheim gooide iedereen uit de bullpen zonder punten te krijgen. Mathijs Oosterbeek gooide drie innings, hij werd opgevolgd door Ben Neijndorff. Jemail Streedel wierp de zevende inning zonder punt tegen te krijgen, hij verdiende zijn eerste win in de Hoofdklasse. De achtste inning werd gegooid door Milan van der Breggen en in de negende inning verdiende Robyn Clara de save. 

Met deze overwinning eindigt DSS/Kinheim op de vijfde plek, gevolgd door RCH Memorie Sieraden op de zesde plek. De competitie in de Hoofdklasse wordt in de week na de Europa Cup hervat met de vervolgcompetities tussen de Top-4 en de Onderste-5. De wedstrijdschema’s vind je hier (Top-4) en hier (Onderste-5).

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse