ECC 2022

L&D Amsterdam herpakt zich met ruime overwinning op Draci Brno

Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg

L&D Amsterdam herpakt zich met ruime overwinning op Draci Brno

Na de vervelende nederlaag tegen Heidenheim op de eerste dag van de European Champions Cup heeft L&D Amsterdam op woensdag de rug gerecht en Draci Brno, in een door regen verkorte wedstrijd, met ruime cijfers verslagen.

Rashid Gerard (foto) opende de score in de tweede inning met een RBI-double naar het linksveld waarop Kalian Sams het eerste punt van de wedstrijd kon scoren. Gerard werd zelf via een pick-off op het tweede honk uitgeschakeld en kon dus niet scoren op de RBI-single van Tommy van de Sanden. Dat deed Kenny Berkenbosch wel vanaf het derde honk en zo nam L&D Amsterdam opnieuw een vroege 2-0 voorsprong.

Deze keer lukte het hen echter wel om de voorsprong snel uit te breiden. In de derde slagbeurt zorgden een RBI-single van Denzel Richardson, een RBI-groundout van Kenny Berkenbosch en twee wilde worpen voor nog eens vier runs.

Starter Scott Prins gooide drie shutout innings met vier strikeouts en kreeg slechts één honkslag tegen. Hij zag zijn slagploeg in de vierde inning, toen het inmiddels was begonnen te regenen, nog drie runs scoren en werd toen vervangen door reliever Mike Groen. Groen, net terug van een blessure, gooide twee shutout innings voordat de scheidsrechters besloten dat de regen te hard naar beneden kwam. Na vijf volledige innings was de wedstrijd gelukkig al compleet, want de regen hield niet meer op. L&D Amsterdam sloot zo zijn tweede dag van de Europa Cup af met een 9-0 overwinning.

Box Score

Om 15.30 uur begint de wedstrijd Parma – Heidenheim en die uitslag is voor het verloop van het toernooi van Amsterdam van belang. Later op de dag, om 19.00 uur, staat Curaçao Neptunus tegenover host Bonn Capitals, dat op dit moment al de eerste wedstrijd van de dag speelt.

De wedstrijd van Curaçao Neptunus tegen Bonn Capitals zie je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv, net als alle overige wedstrijden van de Nederlandse teams tijdens deze Europa Cup.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2022