ECC 2022

L&D Amsterdam plaatst zich voor finale Europa Cup

Foto: Bob Prins

L&D Amsterdam plaatst zich voor finale Europa Cup

Met een overwinning in de halve finale op San Marino heeft L&D Amsterdam zich geplaatst voor de finale van de European Champions Cup. San Marino verloor eerder op de dag ook al van Curaçao Neptunus, maar deed dat met zo’n kleine marge dat zij de tweede plaats in Poule B veroverden.

De Amsterdammers leken al vroeg in de wedstrijd een onoverbrugbare voorsprong te nemen. In de eerste inning werd er vier keer gescoord, mede dankzij de two-run homerun van catcher Sicnarf Loopstok. Starter Scott Prins werkte zich ondertussen in de eerste twee innings zonder al te veel problemen door de slagploeg van San Marino heen. Daar kwam in de derde inning verandering in, toen schijn met een loper op drie voor het eerste tegenpunt zorgde en de RBI single van Leo Ferrini en de two-run homerun van Italiaans international Federico Celli San Marino weer langszij brachten.

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Amsterdam echter direct hard terug. Sicnarf Loopstok sloeg de go-ahead run over de thuisplaat en scoorde even later op de two-run double van Rashid Gerard. Hierna keek de slagploeg van de Amsterdammers niet meer terug. Sicnarf Loopstok was de grote uitblinker vandaag met twee homeruns en twee doubles, vier runs en vijf RBI in vijf slagbeurten.

In de zesde inning liep Amsterdam zelfs uit naar 13-4 voorsprong, mede dankzij een RBI-triple van Delano Selassa. Tot een mercy rule overwinning kwam het echter niet, want in de late innings deed San Marino nog iets terug. Op het werpen van relievers Naut Kragt en Shuruensly Daantji, kwam San Marino nog vijf keer tot scoren, maar Connor Prins en closer Franklin van Gurp gooiden de deur in de achtste en negende inning op slot en zo plaatste L&D Amsterdam zich voor de finale.

Daarin is morgen Parma de tegenstander. De Italiaans kampioen was in extra innings vanavond te sterk voor Bonn Capitals: 6-5. De finale wordt op zaterdagavond om 19.00 uur gespeeld en is uiteraard live te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Box Score

Curaçao Neptunus leed een zware nederlaag (12-6) tegen Draci Brno en moet morgen om 12.30 uur nog aan de bak tegen het Heidenheim Heidenkopfe van international Mike Bolsenbroek, dat op dag 1 nog van L&D Amsterdam won.

De verliezer van dit duel degradeert uit de European Champions Cup naar de CEB Cup. Dit zou betekenen dat Nederland volgend jaar slechts één deelnemer heeft in de ECC en één in de CEB Cup.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2022