ECC 2022

Blunder technische commissie leidt tot wanvertoning Neptunus en San Marino

Foto: Janneke Louisa-van der Ploeg

Blunder technische commissie leidt tot wanvertoning Neptunus en San Marino

Curaçao Neptunus heeft tijdens de European Champions Cup niet de halve finales bereikt. Op vrijdagochtend moesten zij nog het restant van de wedstrijd tegen San Marino (van afgelopen dinsdag!) inhalen. De tussenstand was 5-5 aan het begin van de negende inning.

Omdat er besloten werd dat de wedstrijd alleen uitgespeeld hoefde te worden, wanneer er daadwerkelijk nog iets op het spel stond, werd het restant van deze wedstrijd door de technische commissie over de andere wedstrijden uit de groepsfase heen getild. Echter was er bijna geen scenario denkbaar waarin deze wedstrijd niet alsnog uitgespeeld moest worden.

Nu stond dus voor beide ploegen plaatsing voor de halve finale op het spel en waar Neptunus wist dat het met drie punten verschil moest winnen, wist San Marino dat het aan een kleinere nederlaag voldoende had.

Dit leverde een wanstaltig tafereel op, waarbij Neptunus in de negende inning één run scoorde en San Marino aan slag niet eens probeerde de bal in het veld te brengen. Een opzettelijk vier wijd en drie achtereenvolgende opzettelijke vormen van schijn zorgden toch voor de gelijkmaker. Op naar de tiende inning. Hierin wisten beide ploegen niet te scoren, mede dankzij een mooie actie van derde honkman Stijn van der Meer, die het winnende punt van thuis afgooide.

In de elfde inning scoorde Neptunus via onder meer een RBI-single van Louie Sienders twee runs. Niet voldoende voor plaatsing, dus probeerden zij opnieuw om twee punten over de thuisplaat te forceren. Dat lukte echter niet, want in een bizarre plottwist, besloot een Italiaanse honkloper bij 8-7 tussenstand na een nieuwe schijn niet te scoren, maar de dugout in te lopen. De scheidsrechters gaven hem uit voor het uitwijken van de looplijn en zo kwam er een einde aan een belachelijke vertoning.

Beide teams en vooral de technische commissie sloegen vandaag een flater en helaas voor Neptunus kostte de nederlaag tegen Bonn hen de halve finale. Om 16.00 uur strijden zij nu tegen degradatie uit de European Champions Cup tegen Draci Brno. Bij winst zijn ze veilig, bij verlies spelen ze morgen tegen de verliezer van het duel tussen Heidenheim en Ostrava.

L&D Amsterdam staat om 15.00 uur in de halve finale tegenover San Marino. Alle wedstrijden bekijk je uiteraard live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2022