Softbal

Koninkrijksteam met grote selectie naar Canada Cup

Koninkrijksteam met grote selectie naar Canada Cup

Voor de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands staan er deze zomer twee belangrijke toernooien op het program. Startend met de Canada Cup, die van 20 tot en met 26 juni plaatsvindt in Surrey, Canada. Eind juli gevolgd door het Europees Kampioenschap in Sant Boi, Spanje, waar de vrouwen na twee finaleplaatsen de Europese titel weer willen heroveren en zich willen plaatsen voor het Wereld Kampioenschap in 2023. “Het team kijkt er naar uit om weer te presteren op een groot internationaal podium.” 

Aan het woord is Ferenc Jongejan, bondscoach van het Koninkrijksteam. Het toernooi in Canada kent een ijzersterk deelnemersveld waar – naast ons nationale team – Team USA, Canada, Mexico, Australië, Chinese Taipei, Korea en Tsjechië acte de présence geven. Jongejan: “Het toernooi heeft voor ons een tweeledig doel. Met de deelname van verschillende toplanden is het de ideale voorbereiding op het aanstaande Europees Kampioenschap. Tegelijkertijd hebben we de ambitie om mee te doen met de top, om goed te presteren op een internationaal erkend toernooi. We kunnen hier punten verdienen voor de wereldranglijst, wat betekent dat we bij overwinningen dichter bij de landen kunnen komen die voor ons staan en de landen achter ons op de ranglijst achter ons kunnen houden.”  

Ambitie om met de top mee te doen 
“Het is om die reden een spannende balans tussen onze ambitie om met de top mee te doen en te zien waar we staan, en tegelijkertijd verschillende speelsters te laten proeven aan het wereldniveau. Om combinaties van speelsters in het veld te zien en kijken hoe ze het doen, om duidelijk te krijgen wat werkt en wat niet, om zo het beste team aan de start te krijgen voor het Europees Kampioenschap.” 

Selectie

Pitchers
Rebecca SoumeruSparks Haarlem
Eva VoortmanNeptunus
Lisa HopOlympia Haarlem
Marjolein MerkxROEF!
Lindsey Meadows-OosterveldTex Town Tigers
Catchers
Charlotte DrijversROEF!
Dinet OostingTex Town Tigers
Laura WissinkTex Town Tigers
Lorraine KieftSparks Haarlem
Infielders
Britt VonkTex Town Tigers
Maxime van DalenSparks Haarlem
Marielle VleugelsOlympia Haarlem
Suka van GurpSparks Haarlem
Lizzie ClarijsTex Town Tigers
Damishah CharlesAmsterdam Pirates
Sterre den DuijnROEF!
Outfielders
Annemiek JansenTex Town Tigers
Cindy van der ZandenOlympia Haarlem
Brenda BeersOlympia Haarlem
Jessie van AalstOlympia Haarlem
Technische staf
Ferenc JongejanBondscoach
Saskia KosterinkAssistent coach
Robert BoersmaAssistent coach
Tjerk SmeetsAssistent coach
Bas BesselinkFysio
Gonny FarleyExpert prestatiecultuur
Sanne BolhuisTeam manager

Het Koninkrijksteam vliegt woensdag 15 juni naar Toronto om daar een aantal oefenwedstrijden te spelen tegen Canada en reist dan door naar Surrey (aan de westkust) om op 20 juni haar eerste wedstrijd van de Canada Cup te spelen. Het wedstrijdschema is als volgt: 
Maandag 20 juni 22.00 uur (NL tijd) vs. Mexico 
Dinsdag 21 juni 22.00 uur (NL tijd) vs. Filipijnen 
Woensdag 22 juni 06.30 uur (NL tijd) vs. Jong Australië 
Donderdag 23 juni 04.00 uur (NL tijd) vs. Canada 
Donderdag 23 juni 22.00 uur (NL tijd) vs. Calahoo Erins (lokaal team) 

Op 24, 25 en 26 juni volgt de knock-outfase van de Canada Cup  

Na de Canada Cup volgt van 24 tot en met 30 juli het Europees Kampioenschap in Sant Boi, Spanje. De wedstrijden worden allemaal uitgezonden, maar zijn helaas niet gratis te zien op Honkbalsoftbal.tv, daar zullen we uiteraard wel mooie beelden en interviews delen.

De wedstrijden kun je tegen betaling van 29,99 Canadese dollars (€ 22,35) zien op de website van de Canada Cup. Een abonnement op de Canada Cup kun je hier kopen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal