EK Mannen 2022

Slowpitch mannen ongeslagen naar tweede ronde EK

Bryan Engelhardt kennen we als honkballer, maar hij is inmiddels ook international bij de Slowpitch mannen!

Slowpitch mannen ongeslagen naar tweede ronde EK

Team Kingdom of the Netherlands Men’s Slowpitch heeft met een 20-15 overwinning op Duitsland op donderdag zijn ongeslagen status tot het einde van de eerste ronde behouden. Daarmee gaat het Koninkrijksteam als nummer één naar de tweede ronde van het EK.

Aan het EK, dat wordt gespeeld in Colorno, Italië, doen zes landen mee. Groot-Brittannië, Ierland, Italië en België zijn de vier overige deelnemers. Op dag één werden Ierland (14-10) en Groot-Brittannië (17-2) al verslagen. Woensdag waren België (18-17) en Italië (23-8) een maatje te klein en vandaag werd dus ook Duitsland verslagen.

Een uitstekende eerste ronde, die ongeslagen wordt afgesloten. Op vrijdag begint de tweede ronde van het EK, waarin de drie beste landen gaan strijden om de beste uitgangspositie voor de finaledag van zaterdag.

Om 09.00 uur is Groot-Brittannië, de nummer twee van de eerste groepsfase met vier overwinningen en één nederlaag, de eerste tegenstander en om 17.00 uur wordt er gespeeld tegen de nummer drie. Dat wordt de winnaar van de wedstrijd tussen Duitsland en Ierland van 16.00 uur op donderdagmiddag.

In het ingewikkelde toernooischema maken echter ook de nummers vier tot en met zes nog kans op de Europese titel. Op de finaledag speelt de winnaar van de tweede ronde namelijk tegen de nummer twee. De winnaar van deze wedstrijd staat in de finale, maar de verliezer neemt het nog op tegen de winnaar van het duel tussen de nummer drie en de nummer één uit de verliezerspoule voor de tweede finaleplaats.

Duidelijk is in elk geval dat Oranje goed begonnen is en dat is mede dankzij goede productie van een aantal bekende namen: oud-internationals Bas de Jong en Bryan Engelhardt voeren het team aan in onder meer slaggemiddelde (de Jong slaat .765!) en homeruns en RBI (Engelhardt met 6 HR en 16 RBI). De statistieken van alle spelers vind je hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Mannen 2022