Softbal

Canada in eerste oefenwedstrijd te sterk voor Koninkrijksteam

Damishah Charles in actie in het nieuwe tenue van Team Kingdom of the Netherlands (Foto: Louie Jay Sienders)

Canada in eerste oefenwedstrijd te sterk voor Koninkrijksteam

In de eerste van vier wedstrijden die Team Kingdom of the Netherlands in de voorbereiding op de Canada Cup in Toronto tegen Canada speelt werd er op donderdag met 6-2 verloren. Een dag na de lange vliegreis bleek Canada een maatje te groot door de slagploeg van het Koninkrijksteam op twee honkslagen te houden.

Eva Voortman kreeg de start in deze eerste wedstrijd en kreeg in drie innings drie runs tegen van de Canadese slagploeg, die derde staat op de wereldranglijst. Het Koninkrijksteam kon daar, zoals gezegd slechts drie honkslagen tegenover stellen, maar twee van die honkslagen gingen over het hek voor een solo homerun. Zowel Laura Wissink als Cindy van der Zanden kregen de bal fantastisch op de knuppel en brachten Oranje terug in de wedstrijd.

Op het werpen van reliever Lisa Hop liep Canada echter snel weer uit naar 6-2 en die achterstond kon niet meer goedgemaakt worden. Overigens maakte Brenda Beers nog een geweldige vangbal in het midveld, waarbij zij met haar handschoen ver over het hek reikte dankzij een mooie sprong en de bal uit de lucht plukte om een homerun te voorkomen.

Om 01.00 uur speelt Team Kingdom of the Netherlands opnieuw tegen Canada. Die wedstrijd bekijk je live op Honkbalsoftbal.tv. Vandaag speelt het Koninkrijksteam in het nieuwe Oranje tenue van merchandise partner MJR. Beelden van het blauwe tenue zie je hieronder:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal