EK U22 2022

Koninkrijksteam U22 met talentvolle selectie naar EK

Koninkrijksteam U22 met talentvolle selectie naar EK

Team Kingdom of the Netherlands U22 speelt eind deze maand het EK in Kunovice, Tsjechië. Het is de eerste keer dat er in deze categorie weer een EK wordt gespeeld sinds 2018, toen Italië in de finale met 5-4 te sterk was voor het Koninkrijksteam. Aan de ploeg van bondscoach Sandra Catoen dus de taak om de Europese titel weer naar Nederland te halen.

Zij heeft daarvoor de beschikking over een talentvolle selectie vol bekende namen uit het U18 team dat afgelopen winter het WK in Peru, waarvan zeven speelsters deze zomer al doorstroomden naar het U22 team.

Yindi Beekveldt is de enige speelster die al eens eerder voor het Koninkrijksteam U22 speelde. Zij maakte ook in 2018 onderdeel uit van de EK selectie. Verder zijn het veel speelsters die dus al in andere nationale jeugdselecties gespeeld hebben of onderdeel uit maken of maakten van het Talent TeamNL Center.

Marijn Crouwel is een van de speelsters die vanuit het Talent TeamNL Center de overstap maakte naar een Amerikaans college. Haar Amerikaanse seizoen zit er net op tijd op om met het Koninkrijksteam naar Tsjechië af te reizen.

Onderweg naar het EK speelt Oranje nog één oefenwedstrijd op maandag 20 juni tegen Amsterdam Pirates in Amsterdam. Daarna reist de ploeg af naar Tsjechië voor deelname aan het EK. De volledige selectie en het wedstrijdschema voor het EK vind je hieronder.

Het Koninkrijksteam is ingedeeld in een groep met Duitsland, Polen en Israël. De wedstrijden worden live uitgezonden door de mannen van SDTV op Honkbalsoftbal.tv.

Pitchers
Esmee Ames
Lisa Brink
Margot van Eijl
Nienke Weis
Lisa Meyering
Catchers
Sietske Drijvers
Tenley Boersma
Tess Remmers
Infield/Outfield
Yindi Beekveldt
Marijn Crouwel
Julia Kwakernaak
Reganied Franka
Nicky Uytendaal
Isa Smit
Sarah Evers
Nina Oomes
Michelle Schuur
Staff
Sandra CatoenBondscoach
Martijn GuillotAssistent coach
Judith v/d BergPitching coach
Yael NillissenFysio
Marcel BennekerMental coach
Helen WennekesTeammanager

Het wedstrijdschema:

Maandag 27 juni19.00 uurKoninkrijksteamDuitsland
28 juni13.30 uurKoninkrijksteamPolen
28 juni18.00 uurIsraëlKoninkrijksteam
29 juniTweede groepsfase
30 juniTweede groepsfase
1 juliFinaleronde
2 juli18.00 uurFinale

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U22 2022