HB Hoofdklasse

Vervolgcompetitie van Hoofdklasse Honkbal van start gegaan

Jeremy Young gooide een complete game tegen Quick. (Foto: MvW fotografie)

Vervolgcompetitie van Hoofdklasse Honkbal van start gegaan

Op donderdagavond begon na een kleine onderbreking wegens de Europa Cup de vervolgcompetitie van de Hoofdklasse Honkbal. Alleen Hoofddorp Pioniers moet nog even wachten, zij hebben dit weekend vrij en beginnen volgende week weer.

Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam

De twee teams die beide deelnamen aan de Europa Cup vorige week, namen het donderdagavond tegen elkaar op in Amsterdam. Neptunus miste door blessures die in Bonn waren opgelopen twee sterke slagmensen in Jiandido Tromp en Rogear Bernadina, dit bleek ook in de uitslag, want Neptunus kwam niet tot scoren. Op de heuvel voor L&D Amsterdam begon Shairon Martis sterk. Zes innings lang stond hij op de heuvel, hij kreeg slechts drie honkslagen tegen. Daar waar Neptunus niet tot scoren kwam, scoorde de thuisploeg uit Amsterdam in de eerste inning al meteen de 1-0. Rachid Engelhardt kwam door een fout op het honk en werd even later binnengeslagen door Sharlon Schoop. In de vierde inning verdubbelde Schoop de voorsprong met een homerun. In de vijfde inning werd de score op 4-0 gezet. De inning begon met vier wijd voor Tommy van de Sanden. Hij werd binnengeslagen door Rachid Engelhardt. Engelhardt scoorde zelf ook nog na een honkslag van Delano Selassa en een RBI velders keus van Denzel Richardson. In de zesde inning nam Jayden Gonesh het pitchen over van Juan Carlos Sulbaran, ook hij kon de Amsterdamse slagploeg niet van scoren weerhouden. Een lead-off single van Kenny Berkenbosch werd na een groundout gevolgd door twee keer vier wijd, waarna Rachid Engelhardt een sacrifice fly sloeg. Delano Selassa sloeg nog een honkslag waar ook op gescoord werd. Daarmee werd de score op 6-0 gezet in Amsterdams voordeel, dit was ook einduitslag. Op de heuvel voor Amsterdam verdiende Shairon Martis de win, hij werd opgevolgd door Jelle van der Lelie (1.2 IP, 2 H, 0 R, 0 BB, 2 SO) en Naut Kragt  (1.1 IP, 2 H, 0 R, 0 BB, 1 SO).

Box Score

HCAW – Twins Oosterhout

In Oosterhout namen HCAW en Twins het tegen elkaar op en lang was er een echt pitchers duel bezig. Vijf innings lang stond het 0-0, met Jim Ploeger en Koen Postelmans op de heuvel. In de zesde inning opende HCAW de score. Honkslagen van Brendly Martina en Jeandro Tromp gevolgd door een sacrifice fly van Victor Draijer zorgden voor de 0-1. Draijer is weer terug in Bussum nadat hij eerder dit jaar speelde in de Italiaanse Serie A bij Nettuno. In de zevende inning brak het offensief van Twins los. Diamond Silberie en Jason Halman kwamen op het honk door vier wijd en een honkslag, zij werden allebei binnengeslagen door Arthur Bonevacia die een tweehonkslag sloeg. Met Bonevacia en Urving Kemp op de honken sloeg Luuk Bun een homerun waarmee de score op 5-1 werd gezet. In de negende inning probeerde HCAW nog terug te komen. De honken liepen vol door honkslagen van Max Draijer en Jules Cremer, gevolgd door vier wijd voor Thomas Maathuis. Brendly Martina verdiende een RBI door vier wijd te krijgen. Jeandro Tromp bracht nog een run over de thuisplaat met een sacrifice fly, maar daar bleef het bij in Oosterhout. 5-3 was de einduitslag. Koen Postelmans gooide zeven dominante innings, hij kreeg vijf honkslagen tegen en slechts één run. Hij gooide tweemaal vier wijd en negen keer drie slag. Zijn opvolger, Enrique Chavez gooide een goede achtste inning. In de negende inning kwam Raf Cocu op de heuvel, hij had wat moeite en werd met twee uit vervangen door Chikara Igami die de save verdiende.

Box Score

DSS/Kinheim – Storks

In het Neptunus Familiestadion speelden DSS/Kinheim en Storks de eerste wedstrijd van de vervolgcompetitie in de bottom-5. In de tweede inning opende DSS/Kinheim de score na een triple van Sem Kuijper, gevolgd door een RBI fielders choice van Nick Hofer. Storks kwam meteen terug op gelijke hoogte in de tweede helft van de inning. Vier honkslagen zorgde voor één run die werd gescoord door Kevin van Veen. In de derde inning nam de Haarlemse ploeg weer de voorsprong in handen, drie keer vier wijd zorgde voor volle honken. Mees Robberse sloeg een punt over de thuisplaat met een sacrifice fly. In de vierde inning vergrote DSS/Kinheim de score. Twee keer vier wijd en een doorgeschoten bal zorgde voor twee keer honklopers in scorings positie, Koen Halderman sloeg de twee runs binnen met een honkslag. In de zesde inning werd de voorsprong wederom vergroot, de inning begon met een double van Jesse Velders. Velders bereikte het derde honk door een honkslag van Halderman en scoorde door een sacrifice fly van Donny Kuijper. In de zevende inning had de Haarlemse slagploeg geen genade, zeven runs werden er gescoord. Drie keer vier wijd en een driehonkslag van Koen Halderman zette drie runs op het scorebord. Later in de inning sloeg ook Matis Crouwel een driehonkslag, hierdoor kwamen nog twee runs binnen. Na zeven innings was de stand 1-12, de mercy rule maakte een einde aan de wedstrijd. Op de heuvel voor DSS/Kinheim hielden Nick Boxelaar (2 IP, 4 H, 1 R, 1 ER, 0 BB, 1 SO), Jelle Bing (W, 4 IP, 1 H, 0 R, 2 BB, 3 SO) en Robyn Clara (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 2 SO) de Haagse slagploeg goed in toom.

Box Score

RCH Memorie Sieraden – Quick Amersfoort

RCH en Quick speelde in Amersfoort een wedstrijd waarbij Jeremy Young op de heuvel voor RCH vrijwel ongenaakbaar was. De Australische pitcher gooide de hele wedstrijd, hij kreeg negen honkslagen tegen, maar wist de Amersfoortse slagploeg tot slechts één run te houden. Die ene run kwam na honkslagen van Amar van Zwieten, Jorge Hernandez Morantes en Ibrahin Redan (RBI) in de derde inning. In de vijfde inning scoorde de RCH voor het eerst. Een 2 RBI single van Ties van der Beeke zette de score op 1-2 in Amersfoort. In de achtste inning liep RCH uit, ze scoorden in deze inning vijf runs. Honkslagen van Mart Blijleven, Dillon Thomas Leandro Anasagasti en Thomas Kwakernaak begonnen de rally. Hierna werd er drie keer op rij vier wijd gegooid. Young verdiende met zijn complete game de win. Voor Quick begon Jhan Rifaela op de heuvel, hij gooide vijf innings en kreeg hierin twee runs tegen. Zijn opvolgers Johnaikel Acosta en Jan-Willem Geerts hadden moeite om de slagploeg uit Heemstede in controle te houden. Jack Wagner en Deef van Leersum gooiden samen de laatste 1.2 innings zonder in de problemen te komen. RCH won in Amersfoort met 1-7.

Box Score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse