EK Mannen 2022

Slowpitchers pakken zilver op EK

Slowpitchers pakken zilver op EK

De slowpitch mannen van Team Kingdom of the Netherlands hebben in Italië de finale van het EK bereikt. Daarin bleek Groot-Brittannië helaas 47-31 (!) te sterk. Bryan Engelhardt was aan de kant van het Koninkrijksteam de uitblinker. De oud-honkbalinternational ging vier uit vier met vier homeruns.

Na ongeslagen de eerste ronde te hebben gewonnen, verloor Oranje gisteren beide wedstrijden uit de tweede ronde. Omdat de punten uit onderlinge wedstrijden meegenomen werden naar de tweede ronde eindigde het Koninkrijskteam toch op de tweede plaats, waardoor op zaterdagochtend de halve finale mocht worden gespeeld.

Daarin werd Groot-Brittannië nog met 18-12 verslagen, maar de Britten wisten zich via de achterdeur toch te plaatsen voor de finale door Duitsland met 33-13 te verslaan. Die goede vorm wisten zij door te zetten in de finale, die helaas nooit erg spannend werd. Na drie innings stond het 36-15 en hoewel de Oranje mannen nog wel zestien runs scoorden, kwamen zij nooit meer in de buurt van de Britten.

Zo sloten zij het toernooi af met de zilveren medaille. De eerste mooie prestatie van een nationale selectie deze zomer!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Mannen 2022