HB Hoofdklasse

Veel spannende wedstrijden in eerste ronde vervolgcompetitie

Scott Prins hielp zijn ploeg op zaterdag een goed stuk op weg naar een overwinning tegen Neptunus. (Foto: Janneke Louisa)

Veel spannende wedstrijden in eerste ronde vervolgcompetitie

Het begin van de vervolgcompetitie kende een hoop enerverende wedstrijden. Alle ploegen wonnen een wedstrijd en in de top vier was er een hoop spanning in alle wedstrijden. In de top vier staat L&D Amsterdam aan kop, in de onderste vijf zijn het RCH en DSS/Kinheim die de leiding nemen in het klassement.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

Op zaterdagmiddag vond er een spannende wedstrijd plaats tussen L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus. Voor Amsterdam gooide Scott Prins een goede wedstrijd. Hij stond 7.1 innings op de heuvel en kreeg slechts zes honkslagen en nul runs tegen. Voor Neptunus begon Aaron de Groot op de heuvel, hij hield het minder lang vol. In de tweede inning opende L&D Amsterdam de score. Twee keer vier wijd werd gevolgd door een opofferingsstootslag. Uiteindelijk kwam Raphael Smeenk op het honk, wederom door vier wijd waardoor de honken vol raakte en ook Rachid Engelhardt kreeg vier wijd waardoor het eerste Amsterdamse punt kon scoren. In de derde inning werd de Amsterdamse voorsprong vergoot. Na honkslagen van Sharlon Schoop en Sicnarf Loopstok werd De Groot vervangen door Kevin Kelly. Tommy van de Sanden wist op zijn werpen twee runs binnen te slaan met een honkslag. Lang bleef de score op 0-3 staan, maar in de achtste inning begon Neptunus aan een comeback. Wat slordigheden in het veld van Amsterdam zorgden voor een kans om te scoren voor Neptunus. Dwayne Kemp en John Polonius sloegen de punten binnen, waardoor de score op 2-3 kwam. Dit bleef ook de score, want closer Franklin van Gurp kwam op de heuvel en kreeg nog slechts één honkslag tegen. Hij verdiende de save, Scott Prins was de winnende pitcher.

Daar waar L&D Amsterdam de eerste twee wedstrijden van de series won, was het op zondag Neptunus die aan het langste eind trok. De tweede inning aan slag voor Amsterdam begon met twee keer geraakt werper en werd na een wilde worp gevolgd door twee sacrifice flies. Hiermee nam Amsterdam vroeg een 2-0 voorsprong. In de derde inning kwam Neptunus op gelijke hoogte. Een double van Dre Celestijn en vier wijd voor Jayden Mohamed werden gevolgd door een opofferingsstootslag van Raydley Legito. Een honkslag van Stijn van der Meer en een sacrifice fly van Dwayne Kemp zette de score op 2-2. In de vierde inning nam de ploeg uit Rotterdam de voorsprong via een homerun van Dashenko Ricardo. In de vijfde inning maakte L&D Amsterdam de score weer gelijk na een driehonkslag van Tommy van de Sanden. Hij kon scoren na een foute aangooi in de slagbeurt van Rachid Engelhardt. In de zesde inning nam Neptunus een grote voorsprong. Sheadion Jamanika sloeg een RBI single en Dre Celestijn sloeg meteen daarna een 2 RBI single. Lang leek het erop dat 3-6 de score zou blijven, maar in de negende inning sloeg Kalian Sams nog een homerun om er 4-6 van te maken. Dat was dan ook de einduitslag in Amsterdam. Kaj Timmermans gooide zeven goede innings voor Neptunus en verdiende de win, zijn opvolgers waren Brandon Herbold en Kevin Bakker (save).

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Twins Oosterhout – HCAW

Net als in Rotterdam, was het in Bussum op zaterdag ook zeer spannend. Ryan Huntington en Lars Huijer gooiden allebei zeven hele goede innings. In de derde inning scoorde HCAW de eerste run van de wedstrijd. Bob van der Meer kwam op het honk door een veldfout, gevolgd door twee honkslagen van Brendly Martina en Jeandro Tromp. Victor Draijer sloeg het eerste punt binnen via een sacrifice fly. In de vierde inning zette HCAW de score op 2-0, dankzij twee doubles van Kevin Dirksen en Max Draijer. In de achtste inning scoorde de ploeg uit Oosterhout zijn eerste punt, Max Kops kwam op het honk door vier wijd en bereikte het derde honk op een honkslag van Railison Bentura. Even later scoorde hij door schijn. Dit was het enige offensief van Twins in deze wedstrijd. Lars Huijer verdiende de win, na zeven innings met slechts twee honkslagen tegen. Zijn opvolger Stijn van der Schaaf was verantwoordelijk voor het enige punt dat werd gescoord door Twins. Jasper Elfrink en Nick Keur (Save) gooiden de wedstrijd uit voor HCAW zonder honkslagen tegen te krijgen.

Op donderdag en zaterdag werd er gesplit, Twins won de eerste wedstrijd van de series, HCAW de tweede. Op zondag was het HCAW die aan het langste einde trok, met Dennis Burgersdijk op de heuvel werd de slagploeg van Twins op slechts twee runs gehouden. In de vierde inning kwam nam HCAW een 2-1 voorsprong. Twee keer vier wijd werd gevolgd door een RBI single van Kevin Dirksen. Later in de inning sloeg ook Julian Goins een sacrfice fly. In de tweede helft van de vierde inning waren het back-to-back doubles van Arthur Bonevacia en Shurman Marlin die de score gelijk zetten. In de vijfde inning nam HCAW weer de voorsprong en in de zevende inning gingen de slagmensen uit Bussum los. Controle problemen op de heuvel en een fout in het veld waren het begin van een desastreuze inning voor Twins. HCAW nam profijt en scoorde vijf runs. In de achtste inning scoorde HCAW de stand op 2-9, dit was ook de einduitslag in Oosterhout. Voor HCAW waren relievers Jasper Elfrink, Gio de Graauw en Ruben ongenaakbaar, in de laatste 3.2 innings werd door Twins geen honkslag meer geslagen.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – RCH Memorie Sieraden

Waar het donderdag Jeremy Young was die RCH een goede outing gaf op de heuvel, was het zaterdag Finn Kragt die acht innings lang stond te domineren op de heuvel voor RCH. Hij kreeg slechts één honkslag tegen en gooide drie keer vier wijd, verder gooide hij acht strikeouts. RCH begon ook offensief erg sterk, maar liefst vijf runs werden er gescoord in de eerste inning. Vier keer vier wijd en twee honkslagen zorgden voor een score van 5-0 aan het einde van de eerste inning. In de achtste inning werd de voorsprong naar 6-0 vergroot door twee honkslagen van Yurdion Martie en Daan Groenewoud, gevolgd door een sacrifice fly van Leandro Anasagasti. In de negende inning maakt Quick nog een kleine comeback. Drie runs werden er gescoord, maar Joel Martis kwam op de heuvel om het Amersfoortse offensief te stoppen. RCH won van Quick met 6-3.

In Amersfoort wist Quick de eerste wedstrijd van de vervolgcompetie te winnen. RCH kwam wel vroeg op voorsprong. In de tweede inning scoorde de ploeg uit Heemstede drie runs. Met twee uit in de inning was het vier wijd voor Thomas Kwakernaak, gevolgd door een honkslag van Tilsaimy Melfor, een double van Mart Blijleven en een honkslag van Leandro Anasagasti die de 0-3 op het scorebord zetten. In de derde inning kwam Quick bijna op gelijke hoogte. Twee runs werden er gescoord na honkslagen van Emeron Lourens, Bas Wiers, Alex Madera en Darryl Williams. In de vierde inning nam Quick de voorsprong in handen. Een triple van Rodney Daal en een double van Pascal Zegwaard stonden aan het begin van een rally die vijf runs opleverde. De stand was nu 7-3 in het voordeel van Quick. In de vijfde inning werd de voorsprong vergroot naar 9-3. In de negende inning scoorde RCH nog de 9-4, maar daar bleef het bij in Amersfoort. Voor Quick verdiende startend werper Stijn Bruins Slot de win, hij gooide vijf innings. Zijn opvolgers waren Deef van Leersum, Jack Wagner en Jasper Popken.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Storks – DSS/Kinheim

In Haarlem nam Storks in de eerste inning de voorsprong, maar dat duurde niet lang. Drie honkslagen van Storks zette de 0-1 op het scorebord, maar DSS/Kinheim antwoordde zonder genade terug. Elf runs in de eerste inning en negen runs in de tweede inning, zorgden voor een stand van 1-20 na twee innings. Aan slag voor DSS/Kinheim blonken Jesse Velders (4 hits, 2 RBIs) en Koen Halderman (2 hits, 4 RBIs) uit. In de vijfde inning maakte Storks nog een kleine comeback. Zij scoorden zeven runs na vijf maal vier wijd en vier honkslagen. Uiteindelijk was het niet genoeg om er nog een wedstrijd van te maken. De einduitslag in Haarlem was 20-9 na zeven innings (mercy rule).

Waar op donderdag en zaterdag de ploeg uit Haarlem met een mercy rule overwinning van het veld af liep, was het op zondag een heel ander verhaal. Na zes innings stond Storks namelijk met 10-0 voor. Aan slag voor Storks wist bijna iedereen een honkslag te slaan. Raibiently Mercalina sloeg drie honkslagen en Kevin van Veen, Edvin Yrausquin en Quendryson Reinilia sloegen alle drie twee honkslagen. Op de heuvel voor Storks stond Mike van den Berg negen innings lang op de heuvel. Hij gooide effectief en kreeg slechts vijf honkslagen tegen. De enige run die hij tegen kreeg was in de zevende inning, gescoord door Donny Kuijper. Kuijper sloeg drie van de vijf Haarlemse honkslagen.

Box Score (zaterdag)

Box Score (zondag)

Dit is de stand in de vervolgcompetitie:

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse